Direktlänk till inlägg 27 april 2018

#JagÄrHär har personalkostnader på 550 000

Av allasolikavarde - 27 april 2018 10:06

Facebookgruppen #JagÄrHär som sägs motverka hat på nätet, men av kritiker kallas en hatgrupp, har nu släppt sin årsredovisning för 2017.

Gruppen får mycket pengar i bidrag för att "motverka hat" (finns massor av pengar för det), vilket är tur för dem, när de har så mycket utgifter.

Gruppens nära kopplingar till SVT är för övrigt omskrivna i olika alternativa medier.


Visst är det lite lustigt att nästan alla de här "goda" projekten kräver statliga medel, och också får dem. Framför allt kan man få statliga pengar från allmänna arvsfonden och MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor), vilket ett par olika föreningar för ensamkommande och för islamism får. Det finns faktiskt två olika föreningar för ensamkommande som får pengar från allmänna arvsfonden, varav den ene huvudsakligen verkar vara ett enmansprojekt drivet av en sexdömd ung man.


För 2017 fick JAH "gåvor och vinster" får 1,5 miljoner. De hade utgifter på 800 000 kr, varav personalkostnader på nästan 550 000.


Jag vill i detta sammanhang passa på ge lite cred till gruppen interasistmen, som så vitt jag vet inte finns för att tjäna pengar utan drivs ideellt. Åtminstone förtjänar de lite cred.


Det skriks annars mycket om att stå upp mot rasism, hot och hat, men det verkar som att de flesta vill ha betalt för det. Vi som tillhör samhällskritikerna jobbar däremot oerhört hårt utan att tjäna en krona. Ägarna för alternativa medier som Fria Tider, Nyheter Idag och Samhällsnytt har i princip ingen inkomst på sin verksamhet. Även Ledarsidorna.se driver ett förlustprojekt. De gör det de gör för att de tycker det är viktigt för Sverige, inte viktigt för deras plånböcker. Tänk om vänstern hade jobbat lika ideellt?


Jämför ideellt drivna sajter som Fria Tider med den upphaussade vänstersajten politism.se:


Politism är en "antirasistisk, feministisk, maktkritisk sajt som arbetar för ökad jämlikhet". Så står det i förvaltningsberättelsen till årsredovisningen för 2015. Lönsam är den emellertid inte.

Förra året drog Politism in blygsamma 1,16 miljoner kronor. Det innebär att Politism gjorde en förlust på 3,2 miljoner kronor förra året (jämfört med -3,4 miljoner 2014).

Även om kostnaderna för att utveckla sajten har minskat väsentligt har kostnaderna för innehåll istället ökat. Dessutom ligger personalkostnaden för de båda chefredaktörerna Eric Rosén och Margret Atladottir på närmare 1,7 miljoner kronor – vilket alltså är mer än vad som tjänades in.

Politism ägs till 49 procent av Schibsted och resterande 51 procent av de fackliga organisationerna LO och Kommunal. Vid starten 2014 gick de in med 6 miljoner kronor i bolaget. I fjol pumpade de in ytterligare en miljon i aktieägartillskott för att täcka upp för förlusten. Men det egna kapitalet är i det färska bokslutet reducerat från 2,6 miljoner till 324.000 kronor, vilket betyder att nya pengar krävs för att hålla verksamheten flytande framåt.

https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2016/08/16/ny-forlust-for-politism--personalkostnaderna-hogre-an-intakterna/


I senaste bokslut som finns att tillgå gjorde politism ungefär lika stor förlust. Intäkterna hade då minskat till under en miljon samtidigt som utgifterna låg kvar på över 3 miljoner.


Hur som helst vill jag uppmana er läsare att stötta någon av de alternativa medierna som jag nämnt i texten. Det räcker att stötta en, så välj den som har mest intressant innehåll. Kan även rekommendera Nya Tider. Beställ några provexemplar gratis! Det är ingen högerextrem tidning, som det påstås.


Har själv läst den i ett år nu och det är skönt när man kan läsa något alternativ till all vänsterdynga man blir matad med från TV4, SVT, Aftonbladet, med fler. Det är befriande att få läsa en tidning som skriver ibland rena galenskaper (senaste numret innehåll en artikel om hur farlig mobilstrålning kan vara), och ibland käftsmällar till etablerade medier, samt kritik mot invandringspolitik. Så slipper man de högtravande hästarna.


Oerhört mycket pengar går till etablerade medier. T.ex betalar vi svenskar 8 miljarder varje år till SVT och SR bara för att vi äger en TV. Förutom det tas pengar från oss som sen pumpas in i "antirasistiska" projekt som #JagÄrHär. Att nå ut i mediebruset är inte lätt för alternativa röster.


PÅ 1970-talet jobbade vänstern ideellt. De skrev musik, debattartiklar och litteratur. Vad har de nu? Politism.se? #JagÄrHär? Visst har de ju SVT så de behöver inte driva alternativa medier.


Vill flyktingkramargruppen JagStårInteUt få publicerat en snyftartikel så har de en direktlinje in till SVT, och vips så kan vi få se ett bisarrt reportage som det på SVT när en afghansk asylsökare sjöng "välkommen välkommen hit, vem du än är, var du än är." (Kan inte hitta klippet nu)


Ja, 1,5 miljoner för att driva en Facebook grupp. Det tror jag inte många i Sverige får. :) Men vi kämpar vidare.


Såg förresten att folk som kritiserar JagÄrHär på facebook snabbt blir massrapporterade och avstängda.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards