Direktlänk till inlägg 24 maj 2018

Alla vet bäst - tills de har fel

Av allasolikavarde - 24 maj 2018 17:56

Jag minns när alla journalister skrev om varför Donald Trump aldrig skulle kunna bli president i USA.


En SVT reporter kallade det "den vite mannens sista strid".


I USA tävlade journalister i att beskriva alla misstag Trump hade gjort som skulle innebära att han inte blev president. Jag minns en artikel som beskrev att alla presidentkandidater med konstiga hattar är dömda att misslyckas.



Lesbisk MSNBC-reporter som har en sådan där typisk journalistisk elitistisk smart-ass attityd:



Nåväl, någon gång då och då har även experterna fel.



Det känns som ett vakuum nu. "Alla" hade förberett för den första kvinnliga presidenten i USA... "Alla" tyckte att hon var bäst. Så vad ska de göra nu?


Vad kan vi lära av detta?

En sak man kan lära är att man aldrig kan vara säker. På TV pratas det om siffror hit och dit, något uttalande dit, något löfte. "Hur ska Socialdemokraternas senaste utspel tas emot", "Väljarna tyckte inte om moderaternas flört med SD". Osv. Jag säger inte att det är oväsentligt, men jag säger att ganska många utspel nog inte påverkar resultat så mycket.


Anledningarna till att Trump vann har diskuterats sedan dess. En av de senaste anledningarna jag läste är att vita amerikaner inte ville bli en minoritet i sitt eget land. Alltså en klassisk rasism.


En av de anledningarna som gavs tidigast är att USA har förlorat många arbetarjobb i sitt inland. Det var de delstater han förvånande förlorade, såsom Michigan. Fabrik efter fabrik har lagts ner och orter har förvandlats till ödestäder med arbetslösa och drogproblem. Samtidigt har mexikaner kommit och tagit de jobb som fanns. Många jobb har förflyttades dessutom utomlands pga USAs höga bolagsskatt.


Här kan man se hur jobb inom tillverkningsindustrin i USA minskade från cirka 17 miljoner år 2000 till 12 miljoner år 2015:

 


Nu har Trump sett till att försöka få bort mexikanerna. Bolagsskatten sänktes. Orterna börjar leva igen. De arbetslösa infödda amerikanerna har åter fått arbeten. Det nämns förstås inte i svensk media - här nämns bara att allt Trump gör är dåligt. Men många amerikaner har återfått hoppet.


In President Trump's first year in office, American factories are adding jobs at the fastest pace since 2014.

But that's not just because of Trump. Lots of factors have contributed to the comeback in manufacturing.

The president gets credit for boosting overall business optimism and consumer confidence, although both had been rising for years before he took office. But a weaker dollar, which makes it easier for American companies to sell products abroad, and an ever-stronger global economy have also helped factories grow.

 And the United States has added 138,000 manufacturing jobs so far this year, far better than the 34,000 factory jobs lost over the same period last year. Last year's losses reinforced President Trump's portrayal of manufacturing in a long decline.

"One by one, the factories shuttered and left our shores, with not even a thought about the millions upon millions of American workers left behind," he said in his inaugural address in January.

http://money.cnn.com/2017/12/04/news/economy/manufacturing-jobs-trump-2017/index.html


Denna nyheter är från CNN - den mest anti-Trump kanalen.


Varför lyckades Trump? Bland annat för att han satte America First. Denna slogan har av vänstern kallats för nazistisk eftersom den en gång användes av antisemiter. Fast den fungerar rätt bra ändå.


Det har kallats en kamp mellan globalister och nationalister. Kanske är det så i Sverige också. Alla partier är egentligen globalister utom SD och kanske V (samt AFS om man ska räkna dem). Men är globalism så bra egentligen? Jag trodde också det fram tills för 2-3 år sedan då jag läste 23 saker de inte vill att du ska veta om kapitalism . Jag ser att jag recenserade denna bok i min gamla blogg, LOL, det hade jag glömt. Ja den bloggen spårade ur, men här är recensionen. Vad författaren bland annat säger är att nationer växer sig starka genom att vara protektionistiska.


Här är för övrigt hur många fabriksjobb som Sverige tappat jämfört med finanskrisen, jämfört med Tyskland.


 

Grafik och info från SVT.


Varför är det så?

Samtidigt som vi i Sverige alltså skurit ner på industrijobb, som vi ser som gårdagens jobb, så ska nu våra politiker skapa "enkla jobb". Den som läser och håller sig uppdaterad förstår att "enkla jobb" bara är ett buzz-ord, dvs ett ord man säger för att det råkar vara populärt. Ungefär som "integration", "jämställdhet" och "mångfald". Det är bra för att man säger att det är bra, och om alla säger det så finns det ju ingen som säger emot...


Samtidigt som vi lagt ner våra s.k enkla jobb så ska vi alltså skapa massor av enkla jobb till nyanlända som måste konkurrera med infödda...

Då undrar jag: vem betalar? Att skapa jobb som staten betalar är inte svårt - men dyrt. (arbetsmarknadsåtgärder kostar för närvarande cirka 80 miljarder per år)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards