Direktlänk till inlägg 6 juni 2018

Hur muslimers dåliga självkänsla relaterar till islam

Av allasolikavarde - 6 juni 2018 22:04

Jag har en muslimsk bekant som är väldigt fundamentalistisk. S.k salafist.


Salafisterna ser sig själva som bokstavstroende. De utgör inte en majoritet av muslimer, bara så man vet. Men det man kan känna av hos "vanliga" lättkränkta muslimer känner man av tio gånger starkare hos salafister.


Vad som slår mig är att deras mentalitet är så baserad på "vi mot dom" och på att hitta orsaker till att hata. Jag börjar inse att religion ofta kräver att man hemifrån "skadar" en persons psyke för att ge dem rätt religiös tro. Jag skriver "skadar" inom citattecken för jag är osäker på om det finns en sådan sak som perfekt psyke. Troligen inte. Allt kan tolkas olika.


Dock är personlighetsbristerna hos många muslimer påfallande. Min salafistiske vän, som är i 45-årsåldern, har en attityd som en arg tonåring. Han slänger på fullaste allvar ur sig utspel om att den och den ska dödas för att de är fiender till islam, vill krossa islam, inte är riktiga muslimer, och så vidare.


Jag vill påpeka att min vän oftast är väldigt trevlig mot mig. Troligen för att han hoppas på att konvertera mig. Salafisterna har ofta en trevlig "framsida", även om deras leende känns lömskt och falskt. Ni har säkert sett det.


Muslimens mentalitet bygger från tidig ålder på att fienden pekas ut för honom. "De angriper oss". Sedan försöker han hitta bevis på att så sker, och man kan förstås hitta bevis om man letar, precis som att feminister överallt kan hitta bevis på hur kvinnor blir förtryckta ("separata badrum - hallå 1800-tal!").


Det är också därför muslimer är svårintegrerade - de letar ju aktivt efter anledningar att inte integreras.


Varifrån muslimen får sin mentalitet är också lätt att inse: från Koranen. Muhammed var troligen en klassisk narcissist, där lättkränkthet utgör ett typiskt drag. Hans lättkränkthet är väl omskriven. Att han såg sig själv som Guds utvalda profet är förstås i sig ett talande bevis.


Muhammed såg varje förolämpning som ett angrepp inte bara på honom själv, utan på islam och Gud. Det är inte olikt hur t.ex L Ron Hubbard (LRH), grundaren av Scientologi, förföljde sina kritiker och utvecklade sin religion starkt fokuserad på det han kallade SP: Suppressive Person.


Enligt LRH var dessa SPs orsaken till all misär på jorden, och SPs måste man därför motarbeta. Ett av SPs mest framträdande drag är att de är motståndare till Scientologi. Scientologi ser sig självt som det enda sättet att rensa mänsklighetens problem, vilket innebär att ett angrepp på scientologi kan ses som ett angrepp på mänsklighetens frälsning.


Jämför gärna detta med några centrala verser i koranen, såsom 5:33:


[5:33] De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från [sitt] land. Denna förnedring skall de utstå i detta liv och i det kommande livet skall de få utstå ett outsägligt lidande;


översättningen från koranensbudskap.se

Med "Guds sändebud" åsyftas Profeten Muhammed.


Här en annan vers:


[9:29] Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.


I den här versen syftar "de som fick ta emot en uppenbarad skrift" på kristna och judar.


Med det sagt, så påstår jag inte att allt Muhammed sa var dåligt. Hade det varit det så hade hans religion dött lika snabbt som Scientologi. Men vad jag pekar på att är islam tjänar på att muslimerna har en viss mental attityd som gör dem mer mentalt lämpade för att följa islam. Ett starkt vi-och-dom-tänkande är centralt. Det är därför vi ständigt ser muslimska organisationer peka på islamofobi som så viktigt. Tro mig, de kommer aldrig sluta med detta. Oavsett hur mycket vi än ger dem så kommer de aldrig att vara tacksamma.


De är, även i vuxen ålder, som omogna tonåringar som testar gränser. Eftersom vi övriga inte kan stå ut med sådana människor så bekräftas deras bild av omvärlden. Vi andra vill ju inte behöva anställa lättkränkta blattar som ser sig som överlägsna icke-muslimer trots att de varken har utbildning, kunskap eller har åstadkommit något.


Detta är för övrigt ännu ett tydligt tecken på narcissism: att man ser sig som viktigast och bäst även när man saknar anledning att göra det. För ett levande exempel på en starkt narcissist, se på Donald Trump, som är övertygad om att bara han kan rädda världen, och att han är bäst på precis allt.


Narcissistens elitism går dock hand i hand med hans dåliga självkänsla. Hans ego är ett sätt att kompensera för dålig självkänsla. För att muslimen därför ska fortsätta kunna känna sig överdrivet överlägsen måste han ironiskt nog också ha en dålig självkänsla. Det är där den muslimska barnuppfostran kommer in i bilden. Ingen ska uppfostras att bli en självständig individ. Barn bestraffas godtyckligt, på samma sätt som muslimen tänker sig att Gud bestraffar godtyckligt. Muslimer med en mer kärleksfull uppfostran lämnar ofta islam för de kan inte stå ut med tvånget och alla bestraffningar som islam bygger på. Eller så blir de sekulära eller liberala muslimer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Presentation


En gång vänstermänniska. Har sedermera börjat ifrågasätta istället för att acceptera.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards