Direktlänk till inlägg 31 augusti 2018

"Inga rasistiska föremål tillåtna" - bra!

Av allasolikavarde - 31 augusti 2018 20:48

Jag var nyligen på en mässa där det var reglerat att "Inga rasistiska föremål är tillåtna".


Det fick mig att känna som förr. Förr när rasism faktiskt betydde rasism. Självklart kändes det motbjudande att tänka att någon kanske sålde rasistiska föremål. Karikatyrer av mörkhyade eller kineser. Symboler med olika "Sverigevänliga" motiv. Sådant kunde man se under 1980-talet och en bit in på 1990-talet. På en mässa sålde de t-shirts med trycket "bevara negerbollen".


Nu kan man förstås diskutera hur rasistiskt ordet negerboll är. Själv tycker jag det är olämpligt använda och det gör inte vårt samhälle sämre om vi kallar det chokladbulle/chokladboll. Ordet negerboll är fånigt.


Jag är emot sådant som har i syfte att vara kränkande eller hånande mot en grupp utifrån deras hudfärg. Faktiskt. Jag anser inte att man i ett samhälle bör ägna sig åt att håna och häckla andra.


Det finns faktiskt hån mot vita också. "Cracker" är ett nedsättande begrepp som är populärt bland svarta i USA. De säger även att vita luktar som blöt hund. Det är förstås välkänt att de hånar vitas oförmåga att dansa.


Jag tycker inte det är acceptabelt med hån mot andra grupper på grundval av orsaker de inte kan hjälpa, såsom etnicitet. Politisk hemvist kan man häckla någon för eftersom det ju är en åsikt. "Din jävla kapitalist", eller "din jävla kommunist". Okej, tja varför inte?


Man får dock göra en åtskillnad mellan att säga något till en person/grupp och att säga något om en person/grupp. Om jag t.ex inte tycker om svarta personer så är det en åsikt jag måste få lov att ha, och jag bör även få lov att yttra den. Man måste få lov att ha vilken åsikt man vill om vilken grupp eller person man vill. Detta inkluderar judar...


Med det sagt, är det en skillnad mellan att säga något till en person eller om en person. Det som man säger till en person säger man i syfte att kränka personen och få vederbörande att må dåligt. Det tycker jag inte man bör få lov att göra.


Att bevara negerbollen ser jag inte som något som gör Sverige bättre. Därför är det inte något jag lägger tid och energi på.


Däremot är det min åsikt att om vi tar in en massa mörkhyade så kommer brottsligheten öka, otryggheten öka och etniska konflikter öka. Därför tycker jag inte vi ska göra det.


Det anmärkningsvärda med min åsikt är att jag inte på något sätt är hatisk i dem. Det kan förstås lätt verka så och det finns nog många som vill placera mig i det facket, men jag har för mycket integritet för att det ska fungera.


Jag är även mer rädd när jag ser mörkhyade och jag tycker att ljushyade personer är trevligare att titta på. Faktum är att de flesta i världen har denna åsikt, men vill inte erkänna den. Det finns ett test man kan göra för att mäta sin undermedvetna rasism, gör det gärna.


Soran Ismail gjorde det i det TV-programmet när  han skulle granska rasismen. Jag kan dock inte minnas att de sa vad hans resultat blev...


Mitt mål är att vi i Sverige ska kunna ha en vuxen debatt kring frågan. Ett Sverige där alla kan få ha sin åsikt, utan att vi för den sakens skull avsiktligt kränker varandra.


"Men vad om en svart person blir kränkt om du säger att svarta begår fler brott och att du inte gillar svarta". Ja men man får se till syftet.Gör ett enkelt test: "skulle jag sagt detta till en vän"?

Man kan diskutera eventuella IQ-skillnader mellan raser eller att svarta i snitt begår tre gånger fler brott än vita, och detta kan man göra även med en svart vän eller släkting. Däremot skulle man väl säga till en svart vän: "Ni svarta är korkade tjuvar".

Det är egentligen inte så svårt som vissa vill få det till. Det är oftast ganska uppenbart när någon är ute efter att kränka, och när någon är ute efter att diskutera sakförhållanden. Ja, det finns en gråzon, men min poäng är att vi ska förbjuda sådant som uppenbarligen görs i syfte att kränka någon.


Här är ett exempel. När någon skriver "skicka hem alla aporna" i facebookgruppen "Stå upp för Sverige", så görs det inte i syfte att förolämpa någon, utan det uttrycker en åsikt. Hade personen däremot gått in i en grupp för Afrosvenskar och skrivit "ni apor borde skickas hem" så görs det i syfte att kränka en folkgrupp och det bör inte vara tillåtet, av uppenbara skäl.


Detta är vad rasism betydde förr. Förr betydde rasism rasism. Numer har det blivit så urvattnat att rasism betyder att man är emot massinvandring, eller att man är orolig för att muslimernas antal ständigt ökar samtidigt som gruppvåldtäkter och krav om speciallagstiftning ökar. Därför brukar jag oftast inte reagera när jag hör anklagelser om rasism. Jag brukar mest småle åt det, för det är oftast sådana fåniga anklagelser, såsom att en person med utomeuropeiskt namn inte får arbete. Det är diskriminerande, men inte rasism.


Att tycka Sverige inte bör ta in en massa outbildade människor från tredje världen är inte heller nödvändigtvis rasism. Om man anser att Sverige inte bör ta emot just mörkhyade, oavsett utbildning, så kan det nog ses som rasism, men så länge det inte sägs till personen så anser jag det acceptabelt.


Det brukar inte nämnas så ofta, men vita människor är inte så populära heller i många delar av världen. Sydafrika, Jamaica, Haiti är några exempel. Finns många områden i Brasilien man som vit blir särskilt utsatt, samt vissa städer i USA- Jag tror det är Baltimore som ses som den mest anti-vita staden i USA, men det går tyvärr inte googla på och ingen vill ju tala om det. Jag hörde det från två amerikaner oberoende av varandra, men jag minns inte om det var Baltimore. Baltimore har i alla fall 67% svart befolkning, och som brukligt är så är det de vita som har det mesta av kapitalet, vilket skapar klyftor.


De tycker inte om vita, och det är deras rättighet att inte göra. Inte alla på denna jord måste älska varandra.


Däremot kan vi "säga nej till rasism", om rasism betyder att man mobbar en försvarslös person som har en annan hudfärg än man själv har. Jag tar mycket starkt avstånd från den typen av rasism. Många etniska svenskar, särskilt de som är 40+, lever nog fortfarande i föreställningen att det är så Sverige ser ut. De har dock fel. Samhället förändras och därmed också vad man kan säga och tycka.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Presentation


En gång vänstermänniska. Har sedermera börjat ifrågasätta istället för att acceptera.

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards