Direktlänk till inlägg 13 september 2018

"Believe in something. Even if it means sacrificing everything"

Av allasolikavarde - 13 september 2018 18:20

Jag har aldrig gillar Nikes reklamer - eller för den delen Coca Cola och liknande amerikanska kapitalistiska företag.

"Du kan bli vad du vill", bla bla bla. Givetvis kan vi inte alla bli nummer 1. Företagen säger det bara för att de vill sälja sina varor.


Budskapet om att man ska göra det man tror på håller jag däremot med om.


 


För den som inte vet så är detta Colin Kaepernick som knäböjde i NFL i protest mot rasismen.

Som vanligt så är svart-aktivister i USA inte ens särskilt svarta. Kaepernick ser ut som en marockan med 'fro (afro frisyr). Jag tror de vill kompensera för sin brist på svarthet genom att bli extra aktivistiska.


Många blandraspersoner i USA kämpar med sin identitet. Man kan läsa någon av Obamas biografier (iofs har jag bara läst en av dem: Min far hade en dröm), eller om Bob Marleys liv, eller många andra.


Hur som helst tycker jag det är ett bra motto att kämpa för något, även om det innebär att man måste offra något.

Jag tycker många på högerkanten borde anamma detta budskap. Själv måste jag skriva anonymt eftersom jag annars skulle få ge upp allt, troligen, och då skulle ingen tjäna på det. Men det finns andra, yngre förmågor, som borde vara villiga att "stå på barrikaderna".  Det är inte bara vänstermänniskor som har ensamrätt att kämpa för det de tror på.


Själv tänker jag på några medlemmar i alt-right i USA som fått problem i sina liv efter att de blivit avslöjade. T.ex Peter Cvjetanovic:


 

Här en intervju med den unge mannen, som säger att han har kvar sina åsikter. Vilket bra exempel på en person som står upp för det han tror på! Även när han förlorar på det.


I Sverige är vi för fega. Så snart någon kallas rasist så ryggar han tillbaka. "Förlåt förlåt, jag är inte rasist".


Är något av det Cjvtanovic säger ondskefullt eller hatiskt?

Ändå var han tvungen sluta sitt jobb:


A University of Nevada, Reno student who attended a white nationalist rally in Charlottesville, Virginia, said he has resigned from his on-campus job.

Peter Cvjetanovic confirmed to News 4-Fox 11 that he chose to resign from his job as a driver for the campus escort service. He said, "while my job was protected, I understood that other students might not appreciate me."

The day he was scheduled to start training for his position at the university, Cvjetanovic said he decided it would be best for all parties involved if he walked away from the job.

"The thing about it, it's very much a social interaction and requires a lot of trust both ways." Cvjetanovic said, "I quit because I want to have some form of peace at the university."

https://mynews4.com/news/local/unr-student-who-attended-white-nationalist-rally-resigns-from-campus-job


Nu måste Peter gå genom livet med stämpeln av att tillhör alt-right. Hans namn och bild finns överallt på nätet.

Ändå har han inte skadat någon. Han har inte kränkt eller hotat någon, eller ens fått någon att må dåligt. Allt han vill är att få lov att säga att det är okej att vara vit.


Samma sak som Malcolm X sa på sin tid om svarta. Malcolm X ses som en förebild och vi kan läsa om honom i skolböckerna. Kanske för att han blev dödad för det han trodde på.


Malcolm X var smart. Jag beundrar honom faktiskt.



Allt han säger här är sant. Hade alla svarta varit lika smarta och ambitiösa som Malcolm X hade de varit ikapp de vita i USA och gått förbi dem. Men gapet mellan vita och svarta är lika stort nu som för 30 år sedan, trots all kvotering och extrastöd de fått.

 


Vi borde tala mer i sanningar. I mitt förra inlägg gav jag exempel på lögner som blivit norm i Sverige.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards