Direktlänk till inlägg 14 september 2018

Konflikten mot kapitalister är ersatt med invandrare

Av allasolikavarde - 14 september 2018 17:46

Den gamla konflikten i samhället stod mellan kapitalister och de utnyttjade arbetarna.


 

Den här bilden tog jag från sossebloggen s-info.se.


I dagens samhälle är det många som inte känner igen sig. Folk på landsbygden har inte en kapitalist som sitter på dem. Jag har t.o.m svårt att mentalt föreställa mig den fete företagsledaren som ständigt kämpar för att krama ut mer pengar från arbetare.


 

Jag har inte sett en sådan här person i verkligheten. De finns säkert, men jag har inte personligen träffat dem. Det är som en karikatyr från 1930-talet. Som i denna scen från Den enfaldige mördaren. Det fanns säkert sådana människor förr, men man måste ju leva i nuet. Man kan inte fortsätta kämpa mot spöket av 1930-talets storkapitalist.


I dagens samhälle har den klassiske arbetaren det rätt bra. Har man fast jobb i Sverige har man det troligen bättre än 90% av världens befolkning. Blir man sjuk, fysiskt eller psykiskt, får man en lång tid med betald sjukersättning. Lever man bara lite klokt kan i princip alla spara undan ett par tusenlappar i månaden.


Sen säger vissa att det är jätteorättvist att de inte kan lägga undan 5000-10 000 varje månad, för de "måste" ju ha den där 250 000 kr bilen som de avbetalar på, och en hyra under 10 000 kr kommer man inte undan om man vill bo i ett hyfsat område, och så kostnaden för matkassen man får hemlevererad, och alla utlandsresor - ja det blir inte så mycket kvar. Nej det är klart att man inte har mycket pengar kvar om man spenderar dem på en massa nöjen.


Värre har de som lever med temporära arbeten - det s.k prekariatet. De är fattiga på riktigt.


När jag ser kapitalisten på bilderna ovan påminns jag närmast om LOs ordförande, Karl-Petter Torwaldsson:

 

Han är nog en man som lever gott.

Jag undrar ibland hur folk lyckas utveckla en sådan total dubbelhaka.


Nåväl. Dagens svenskar vet att det går jobba sig upp. Man behöver ingen titel eller rik farbror i bakgrunden. Det går att anstränga sig, ta en examen och få ett välbetalt arbete. Eller, om man är smart och driftig nog, starta ett framgångsrikt företag.


Är man varken smart, har utbildning, kvalifikation eller är kompetent får man sitta med ett skitjobb. Vilket främst invandrare får göra. Dagens sossar försöker intala invandrarna att det beror på strukturell rasism.


Själv tycker jag det är rättvist att de utan kompetens tjänar mindre än de med kompetens. Studier har visat att många utlandsfödda har lägre intellektuell förmåga vilket gör att de inte lyckas jobba sig upp.

Detta vet ju alla som jobbar på en arbetsplats och även arbetsgivare. Det finns många berättelser på Flashback om "ingenjörer" från MENA som inte ens ligger på en nivå som vi förr kallade gymnasieingenjör. Men i tidningarna får vi läsa snyftare om högutbildade taxichaufförer...


Att få anställning som läkare är faktiskt ganska rakframt: man måste ta ett kompetensprov.


Sveriges television spred förra veckan en kritiserad nyhet om en ”läkare” från Syrien som inte lyckas bli legitimerad i Sverige. Samhällsnytt har granskat fallet och det visar sig att den syriske mannen inte ens brytt sig om att försöka skriva kunskapsprovet och att det statliga tv-bolaget undanhåller centrala fakta för sina tittare.


För att klara provet måste man ha lärt sig svenska, danska eller norska, vara påläst på vilka lagar och regler som gäller för läkare i Sverige samt, naturligtvis, ha de kunskaper och färdigheter som krävs för yrket.


Men Safwan Al Abdullah vill inte skriva några prov, han vill ha sin legitimation direkt. I juni överklagar han beslutet till förvaltningsrätten, som i januari 2017 avslår överklagandet. Han överklagar igen till kammarrätten som i april ifjol inte meddelar prövningstillstånd. Han överklagar kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen som i juni förra året slår fast kammarrättens beslut.

https://samnytt.se/svts-syriske-lakare-har-struntat-i-kunskapsprovet-i-snart-tva-ars-tid/


Anser man att det är rasistiskt, ptja.... I Det Nya Sverige är kompetens rasistiskt.

I MENA får man jobb genom att fråga sin svåger, så blatten antar väl att det är så det fungerar i Sverige också.


Det är som en bekant till mig som nu läser på komvux. Det går ganska många blattar i klassen och många är urdåliga på både svenska och engelska. Min bekant förstår inte hur de kan få godkänt, för deras engelska är ofta helt obegriplig. Som jag dock sa till henne: de får extra blattepoäng i svenska och engelska, men i matte måste de åtminstone klara uppgifterna på egen hand.


Jag läste en insändare från en lärare som beskrev situationen. (hittar den tyvärr inte nu) Hon tyckte det var mycket påfrestande att hon som lärare skulle vara ansvarig för att afghaner inte skickades tillbaka till sitt hemland (om det nu är Iran eller Afghanistan).


Den nya konflikten i Sverige går mellan oss, som betalar kalaset, och de som kommer hit från andra sidan jorden för att leva på bidrag och klaga på rasism. En del av dem hittar väl något "enkelt jobb" de klarar av.... hade det inte varit för rasismen hade de blivit astronauter och lärare - om du frågar dem. När man lyssnar på hur de tänker så känns det som en person man inte vill ha som arbetskollega. Det är ibland som att prata med ett barn.


"Enkelt jobb", ja. Att ingen spräckt hål på den myten än. Sossarna la ner en massa energi på att rusta ner de enkla jobben, för Sverige skulle bli ett högtekniskt tjänstesamhälle. Nu ska de återskapa "enkla jobb". Faktum är dock att enkla jobb inte är lika lönsamma som att låta en maskin utföra dem. Vill man ersätta maskiner med människor kommer man att arbeta sig bakåt i utvecklingen. Bara så att man är medveten om det.


Jag utser enkla jobb till årtiondets lögnbegrepp.


Vad som är ännu mer irriterande är att ett "enkelt jobb" ändå är tänkt att ge närmare 20 000 kr i lön. (nu säger folk alltid att det är en lön man inte kan leva på, fast jag själv har betydligt lägre i lön som egen företagare)


Jag skulle också vilja ha ett "enkelt jobb" som betalar 20k i månaden.   Varför utbilda sig om jag kan få ett jobb med att tanka bilar och rensa stränder för 20k. Det kommer man ju långt med.


Så hur löser man detta problemet? Vänstern vill minska inkomstklyftor, men höjer man löner för "enkla jobb" blir det en ohållbar situation med människor som får en massa pengar utan att egentligen producera något.


Om lönerna för enkla jobb är så låga att det är i princip existensminimum, liknande hur det är i USA, så kommer de fattiga tycka det är orättvist att de måste jobba väldigt hårt för väldigt lite pengar. Samtidigt kommer infödda svenskar efterhand också tvingas ner att jobba med denna typ av enkla jobb med en lön som ligger strax över vad de skulle få i bidrag...


Tar man och funderar över situationen så blir slutsatsen att vi antingen:

1. Kommer bli mer lika England och USA, där de fattiga bor i förfallna ghetton och lever på låga bidrag samt har problem med droger och kriminalitet.

2. Staten delar ut för mycket pengar, vilket gör att skatterna bli så höga att de som kan flyttar från landet och å andra sidan blir de fattiga omotiverade att jobba och studera.


Än så länge är svenskarna tillräckligt smarta för att förstå att alternativ 1 är det bättre alternativet.

Det kan tyckas självklart, men Venezuelas befolkning röstade faktiskt för alternativ 2.


Oavsett vilket så är det oundvikligt att en stor del av svenskarna kommer få det sämre under de närmaste åren. Många kommer förstås få det bättre också, nu när de får en ny lågbetald underklass som kan utföra "enkla jobb".

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 23:56


Nu har jag läst klart Sundströms bok om Danmark, som jag nämnde i ett inlägg nyligen om Pia Kjaersgaard.   Det jag först kan säga om boken är att DN-journalisten Lena Sundström är roligare än man tror. I de intervjuer jag såg med henne kring 201...

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 15:39

I torsdags gick en film på SVT som hette Instructions not Included. Den finns tillgänglig i fem dagar till: https://www.svtplay.se/video/22954510/instructions-not-included   I vanliga fall är utländska icke-amerikanska filmer på SVT inte så bra...

Av allasolikavarde - Söndag 14 juli 22:53

På ett sätt känns det som att det var länge sedan, genom att debatten vi ser då inte hade kunnat ske nu. Vi har haft en flyktingkris och debatter om svenska värdering. SD kom in i Riksdagen och fick 17,5% i senaste valet (det hade nog chockat Leijonb...

Av allasolikavarde - Söndag 7 juli 19:50

Apropå det här med barn som vill byta kön, som SVT nyligen skrev om, så känns det angeläget att citera följande inlägg som skrevs på Flashback tidigare idag:   En gammal vän, sjuksköterska sen många decennier, bdytte nyligen jobb eftersom hon "in...

Av allasolikavarde - Torsdag 4 juli 21:45

Idag kollade jag in resten av den intressanta intervjun med Elise på Nya Tider. Ibland blir det lite segt men det var intressant ungefär mitt i, när hon berättar om hur hon jobbade på Posten Malmö och hur det i områden i t.ex. Rosengård bor kanske fe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se