Direktlänk till inlägg 16 september 2018

Lögnen om apatiska barn tillbaka!

Av allasolikavarde - 16 september 2018 13:36

Först vill jag skriva om den, för mig, glädjande nyheten att SVT igår förvånande tog upp just den miljöskatten som jag skrev om i ett inlägg tidigare samma dag (kemikalieskatt).


Miljöskatten som infördes förra sommaren på bland annat elektronikprylar har bidragit till ett försäljningstapp på upp till 5,6 miljarder kronor för branschen, enligt en ny rapport. Men miljöorganisationer säger att det är positivt att försäljningen minskar och menar att vi måste konsumera mindre för att minska klimatpåverkan.

 

Förutom att minska flamskyddsmedel i hemmen räknade regeringen med att skatten skulle ge statskassan 2,4 miljarder kronor per år. Men skatten har dragit en miljard mindre, visar en färsk utvärdering som HUI Research gjort på uppdrag av Elektronikbranschen, Svensk handel och Vitvarubranschen.

Minskningen beror på att svenskarna köper färre elektronikprylar än väntat efter att skatten har införts.


Sedan skatten infördes har omkring var tionde köp av den förlorade handeln flyttat till utländska hemsidor. Branschen är orolig att ännu mer prylar kommer att köpas från utlandet.

– Mer och mer handel kommer att flytta utomlands. Vi tappar skatteintäkter, momsintäkter och arbeten i Sverige. Det är problemet, säger Klas Elm.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljoskatt-slar-hardare-an-vantat-mot-handeln

 

Det är detta som kallas "oförväntade konsekvenser" eller kanske indirekta konsekvenser. Det är välkänt inom nationalekonomi att alla skatter och andra ingrepp från myndigheter har den typen av bieffekter. 

 

Miljömupparna tycker ändå det är jättebra att den svenska industrin drabbas, så länge som det säljs färre produkter med "farliga ämnen".

 

– Den här skatten styr mot produkter som ska ha lägre innehåll av hälsoskadliga ämnen. Det är bra. Vi vill att det ska säljas mindre produkter som har höga halter av det och mer produkter som innehåller låga halter, säger Therese Jacobson, chef för miljögifter, hav och jordbruk på Naturskyddsföreningen.

 

I själva verket innehåller ALLA elektronikvaror dessa s.k "farliga ämnen" och har gjort så i decennier. Dess farlighet är inte ens bevisat utan bara antaget. Det är bara spekulation. De har funnits i hem i många årtionden. Det rör sig om i princip ALLA varor som har flamskyddsmedel, såsom TV-apparater och all form av elektronik. 

 

Nu när det bevisats att skatten bara kostar jobb utan att ge några positiva effekter kan man hoppas att den på sikt slopas. Just nu är det bara SD som är emot den, men Alliansen säger sig ju värna svenska jobb.

 

Här är rapporten i sin helhet. Jag citerar:


Utvärderingen från HUI Research visar att staten varit för optimistiska i sina beräkningar av skatteintäkterna som skulle uppgå till 2,4 miljarder, men i själva verket endast landat på knappt 1,3 miljarder under första året. Ser man även till skattens följdeffekter på statskassan, exempelvis uteblivna momsintäkter, är den statsfinansiella effekten marginell och kan i värsta fall vara negativ.

Enligt HUI Researchs beräkningar leder skatten till högre priser i Sverige relativt i andra länder. Även skattens effekter på utlandshandeln ser ut att ha underskattats av regeringens utredning. Kemikalieskatten leder till lägre marginaler för svenska företag, samt mellan 600 och 1 400 färre arbetstillfällen i branschen.


Kommentarer:

Införandet av kemikalieskatten har visat sig vara en pyrrhusseger. Både skatteintäkterna och miljöeffekterna är försumbara. Däremot vet vi med säkerhet att kemikalieskatten slår enögt mot svenska handlare, vilket driver jobb och företag ut ur landet”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

Det är idag oerhört enkelt för konsumenter att handla från utlandet. Att köpa sin dammsugare eller sina hörlurar från Tyskland är idag inte krångligare än att köpa dem från en svensk aktör. Kemikalieskattens konkurrensnackdel för svenska företag blir därför betydande. Dessutom är e-handeln från utlandet fortfarande i sin linda och kommer att växa explosionsartat under de närmaste åren”, säger Kent Oderud, ordförande för EHL.


Nu är detta säkerligen inte sista ordet, men det säger sig självt att om en vara är betydligt billigare för en konsument att köpa från utlandet, så kommer köp allt eftersom att ske från utlandet.


Det finns mer att skriva om den här skatten och jag har satt mig grundligt in i den, men det är inte huvudämnet för inlägget.

---------------------

Det jag främst ta upp är att Aftonbladet nu återigen sprider lögnen om apatiska barn.


Jag citerar en användare på Flashback:


Asylanter som drogar sina barn. Alla myndigheter känner till det. Alla läkare känner till det. Alla journalister känner till det. Men för att upprätthålla fasaden och få sympati för asylfusk, offrar de gärna några småbarn. Allt är bättre än att inte få ta del av bidragssverige. Låt ungarna stanna - låt alla stanna. Låt svensken få vad hen röstar för.

https://www.flashback.org/p65282189#p65282189


Någon gång kanske vi får en sanningskommission som granskar detta och frågar sig hur vi kunde låta det fortgå. Då kommer folket fråga "Varför sa ni inget?".


Allt det som sades i citatet är sant, men det är lite för mycket att redogöra för det just här. Många svenskar är troligen helt oinsatta i att resten av världens experter skakar på huvudet när de hör att apatiska flyktingbarn är ett fenomen just i Sverige.


Godhetsvänstern ignorerar som vanligt det faktum att vi skiljer ut oss från resten av världen. Om det är någon det är fel på, så är det i så fall resten av världen, enligt dem.


Det är som med invandringskostnaden. Så länge invandringen var liten kunde tidningar som Aftonbladet sprida lögnen om att all form av invandring är lönsam. Sen så öppnade vi dörrarna på vid gavel under 2015, och det kunde inte längre förnekas att asylinvandring är en kostnad. Visserligen hade undersökningar pekat på det länge, men de undersökningarna ignorerade man och pekade istället på hur mycket Sverige tjänade på ungrare som kom hit på 60-talet, eller på att Mark Zuckerbergs farfar var en judisk emigrant från Europa.


Medierna är bundna av att de måste ta individens sida. Läkare är bundna av att de i syn yrkesroll inte får orsaka patienter lidande, vilket tolkas som att det kommer ske om de utvisas. Politiker vill inte få en opinion mot sig, för "det handlar om barn".


Så man låter dem stanna. Tackar de oss genom att bli produktiva samhällsmedborgare? Knappast. De som flyttar hit är personer som redan lever på bottnen i det land de kom från. Det är människor som deras hemländer ofta är glada att bli av med.


Om du har lurat någon och tillskansat dig något som inte tillhör dig, blir du då tacksam mot personen du lurade? Knappast. Om något ser du honom som en person du kan utnyttja närhelst du vill. Det blir liksom ett moraliskt förfall om man tillåter lurendrejeri. Jag försöker komma till det i mitt förra inlägg förresten, men tiden räckte inte till.


Vad ska man säga? Lögnpressen gör skäl för sitt namn. Lögner tenderar att leda till fler lögner, eftersom mytomanen måste upprätthålla sin världsbild. Vi kunde kanske få rätsida på skeppet i valet men nu känns det dystert igen. Inte för att SD är ett bra parti, men för att deras världsbild är lite mindre lögnaktig.


Hur kan vi tillåta föräldrar att drogar sina egna barn medvetslösa utan att någon reagerar? Vi som påtalar lögnen beskrivs som rasister istället.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards