Direktlänk till inlägg 22 september 2018

Skolans förfall

Av allasolikavarde - 22 september 2018 14:22

Jag tycker det råder en konstig diskussion kring skolans förfall.


För det första kan nämnas att skolans förfall med största sannolikhet kommer fortsätta de närmaste åren. Detta pga flyktinginvasionen. Vi förstår ju alla att klassrum fyllda med kaosstudenter och 25-åringar som spelar 15 inte är bra för studiemoralen.


 


källa: http://skolvarlden.se/artiklar/rapport-var-tredje-elev-slas-ut-av-brister-i-systemet


Ja.. vad konstigt.. kaosmänniskor skapar kaos i klassrummet... Tur att Fridolin vet vad som ska göras: ge mer resurser. Kasta mer pengar på dem alltså. Ännu mer pengar till dem som inte vill göra något. Någonstans måste man börja erkänna att många vill inte studera! De förstör aktivt undervisningsmiljön för andra istället.


Jag hittade förresten artikeln jag nämnde i ett tidigare inlägg:


”Lärare och elever får ta smällen av inkluderingen”
Publicerad 17 augusti 2018

Debatt Inkluderingstanken tar inte hänsyn till klassens övriga elever, menar Therese Vänerljung: ”Tanken med inkludering är god men att till varje pris hålla fast vid idéen gör att många elever mår mycket dåligt.”

Inkluderingsdebatten är tudelad och vissa hyllar begreppet. Jag menar att det är aningen verklighetsbortvänt, eftersom det många gånger inte fungerar överhuvudtaget, varken för individen eller för övriga elever. Tanken med inkludering är god men att till varje pris hålla fast vid idéen gör att många elever mår mycket dåligt. Om vi på riktigt ska lyckas med att förstärka trygghet och studiero så menar jag att vi tillsammans måste enas om vad själva problemet faktiskt är och både våga tänka och göra något nytt!

Att principfast hålla fast vid inkluderingstanken, och blunda för de andra elevernas perspektiv, är en form av diskriminering mot de andra elevernas rättigheter.

http://skolvarlden.se/artiklar/larare-och-elever-far-ta-smallen-av-inkluderingen


Även i USA så verkar staten aktivt satsa på att rusta ner skolorna. Det kan tyckas lite märkligt. I Sverige talas det om att satsa på skolan, men det verkar som att man inte aktivt gör det.


Ska man satsa på de svaga eller de starka eleverna? Traditionellt handlade Sverige om att satsa på de svaga. "Alla ska ha chansen". Problemet är att det tänkandet fungerade i en homogen miljö där kompetensskillnaderna ofta inte var så stora. Skräddarens son kunde ha lika gott läshuvud som prästens. I en sådan miljö är det självklart att det vore bäst för samhället att skräddarens son fick möjlighet läsa vidare hellre än prästens. Utbildning efter förmåga istället för efter börd.


Nu har det istället kommit att handla om att det ska vara lika-för-alla... eftersom alla ska vara lika på alla sätt och vis. Sossepartiet har bestämt att arbetarbarn (barn med föräldrar utan universitetsutbildning) ska vara lika representerade på högskolor som medelklassbarn.


Detta är förstås orealistiskt, och t.o.m dårskap. Människor har helt enkelt olika färdigheter, och dessa skillnader är delvis medfödda och delvis skapas genom socialt arv. Vissa lär sig t.ex läsa tidigt av sina föräldrar, medan andra lär sig praktiska färdigheter.


Det är kanske så att en demokrati efterhand faller ner i kakistrokati, där de sämsta styr.


Det talas om att uppmuntra "bra lärare". Då undrar jag: vad gör vi med de "dåliga" lärarna?

Och om vi har ett utbildningssystem som går ut på att alla kan bli det de vill (typ civilingenjör), då borde väl alla lärare vara lika kompetenta också?


Eller är det så att det finns kompetensskillnader?


Det kan vara värt nämna att länder med betydligt bättre studieresultat än Sverige spenderar mindre pengar på elever och elever än vad vi gör. Så det är inte pengar det handlar om, men det är bekvämt att påstå det.


Att kritisera massinvandringen är fortfarande lite känsligt.

Man kan heller inte kritisera bristen på strukturer och ordning, för vi lever i flumskolans era där ingen ska bli tvingad till något. Särskilt viktigt är det att uppmuntra tjejer, för trots att alla är lika så behöver tjejer extra uppmuntring... Som uttrycket lyder så är vi alla lika, men vissa är lite mer lika än andra... Även om det är mest tjejer som påbörjar högre utbildning så behöver de ändå mer uppmuntran, sägs det.


Grundproblemet, som folk helst inte vill tänka på, är givetvis att vi hade kunnat bibehålla en väl fungerande skola om vi inte haft massinvandring. Att ta in massor av folk från andra kulturer - många av dem utan studietradition - innebär nya "utmaningar". Det är väl inte så konstigt?


Jag tror vidare att man ofta ignorerar de indirekta negativa effekterna av massinvandring. De positiva effekterna hör vi mycket om ("Zlatan! Pizza!") men en indirekt effekt som jag själv kan se är att dåliga människor dras till varandra. En klass med kaosmänniskor tvingar de skötsamma att sluta plugga och börja försvara sig själva istället. Annars blir de trakasserade. Bara så att man är införstådd med denna förändring.


Som vi vet försörjer sig många blattar med att sälja knark. Vem tror ni de säljer till? Till svenskar, så klart. Det skapar ännu en negativ effekt, eftersom de flestas liv försämras av droger. Vissa mår kanske bättre av det, men de flesta som börjar med droger riskerar att få ännu mer problem. Samt skulder, osv.


Droger och kriminalitet är en indirekt effekt av massinvandring som påverkar våra barn. Vi vet det, men vi vill inte sammankoppla punkterna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards