Alla inlägg under september 2018

Av allasolikavarde - 16 september 2018 13:36

Först vill jag skriva om den, för mig, glädjande nyheten att SVT igår förvånande tog upp just den miljöskatten som jag skrev om i ett inlägg tidigare samma dag (kemikalieskatt).


Miljöskatten som infördes förra sommaren på bland annat elektronikprylar har bidragit till ett försäljningstapp på upp till 5,6 miljarder kronor för branschen, enligt en ny rapport. Men miljöorganisationer säger att det är positivt att försäljningen minskar och menar att vi måste konsumera mindre för att minska klimatpåverkan.

 

Förutom att minska flamskyddsmedel i hemmen räknade regeringen med att skatten skulle ge statskassan 2,4 miljarder kronor per år. Men skatten har dragit en miljard mindre, visar en färsk utvärdering som HUI Research gjort på uppdrag av Elektronikbranschen, Svensk handel och Vitvarubranschen.

Minskningen beror på att svenskarna köper färre elektronikprylar än väntat efter att skatten har införts.


Sedan skatten infördes har omkring var tionde köp av den förlorade handeln flyttat till utländska hemsidor. Branschen är orolig att ännu mer prylar kommer att köpas från utlandet.

– Mer och mer handel kommer att flytta utomlands. Vi tappar skatteintäkter, momsintäkter och arbeten i Sverige. Det är problemet, säger Klas Elm.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljoskatt-slar-hardare-an-vantat-mot-handeln

 

Det är detta som kallas "oförväntade konsekvenser" eller kanske indirekta konsekvenser. Det är välkänt inom nationalekonomi att alla skatter och andra ingrepp från myndigheter har den typen av bieffekter. 

 

Miljömupparna tycker ändå det är jättebra att den svenska industrin drabbas, så länge som det säljs färre produkter med "farliga ämnen".

 

– Den här skatten styr mot produkter som ska ha lägre innehåll av hälsoskadliga ämnen. Det är bra. Vi vill att det ska säljas mindre produkter som har höga halter av det och mer produkter som innehåller låga halter, säger Therese Jacobson, chef för miljögifter, hav och jordbruk på Naturskyddsföreningen.

 

I själva verket innehåller ALLA elektronikvaror dessa s.k "farliga ämnen" och har gjort så i decennier. Dess farlighet är inte ens bevisat utan bara antaget. Det är bara spekulation. De har funnits i hem i många årtionden. Det rör sig om i princip ALLA varor som har flamskyddsmedel, såsom TV-apparater och all form av elektronik. 

 

Nu när det bevisats att skatten bara kostar jobb utan att ge några positiva effekter kan man hoppas att den på sikt slopas. Just nu är det bara SD som är emot den, men Alliansen säger sig ju värna svenska jobb.

 

Här är rapporten i sin helhet. Jag citerar:


Utvärderingen från HUI Research visar att staten varit för optimistiska i sina beräkningar av skatteintäkterna som skulle uppgå till 2,4 miljarder, men i själva verket endast landat på knappt 1,3 miljarder under första året. Ser man även till skattens följdeffekter på statskassan, exempelvis uteblivna momsintäkter, är den statsfinansiella effekten marginell och kan i värsta fall vara negativ.

Enligt HUI Researchs beräkningar leder skatten till högre priser i Sverige relativt i andra länder. Även skattens effekter på utlandshandeln ser ut att ha underskattats av regeringens utredning. Kemikalieskatten leder till lägre marginaler för svenska företag, samt mellan 600 och 1 400 färre arbetstillfällen i branschen.


Kommentarer:

Införandet av kemikalieskatten har visat sig vara en pyrrhusseger. Både skatteintäkterna och miljöeffekterna är försumbara. Däremot vet vi med säkerhet att kemikalieskatten slår enögt mot svenska handlare, vilket driver jobb och företag ut ur landet”, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef på Svensk Handel.

Det är idag oerhört enkelt för konsumenter att handla från utlandet. Att köpa sin dammsugare eller sina hörlurar från Tyskland är idag inte krångligare än att köpa dem från en svensk aktör. Kemikalieskattens konkurrensnackdel för svenska företag blir därför betydande. Dessutom är e-handeln från utlandet fortfarande i sin linda och kommer att växa explosionsartat under de närmaste åren”, säger Kent Oderud, ordförande för EHL.


Nu är detta säkerligen inte sista ordet, men det säger sig självt att om en vara är betydligt billigare för en konsument att köpa från utlandet, så kommer köp allt eftersom att ske från utlandet.


Det finns mer att skriva om den här skatten och jag har satt mig grundligt in i den, men det är inte huvudämnet för inlägget.

---------------------

Det jag främst ta upp är att Aftonbladet nu återigen sprider lögnen om apatiska barn.


Jag citerar en användare på Flashback:


Asylanter som drogar sina barn. Alla myndigheter känner till det. Alla läkare känner till det. Alla journalister känner till det. Men för att upprätthålla fasaden och få sympati för asylfusk, offrar de gärna några småbarn. Allt är bättre än att inte få ta del av bidragssverige. Låt ungarna stanna - låt alla stanna. Låt svensken få vad hen röstar för.

https://www.flashback.org/p65282189#p65282189


Någon gång kanske vi får en sanningskommission som granskar detta och frågar sig hur vi kunde låta det fortgå. Då kommer folket fråga "Varför sa ni inget?".


Allt det som sades i citatet är sant, men det är lite för mycket att redogöra för det just här. Många svenskar är troligen helt oinsatta i att resten av världens experter skakar på huvudet när de hör att apatiska flyktingbarn är ett fenomen just i Sverige.


Godhetsvänstern ignorerar som vanligt det faktum att vi skiljer ut oss från resten av världen. Om det är någon det är fel på, så är det i så fall resten av världen, enligt dem.


Det är som med invandringskostnaden. Så länge invandringen var liten kunde tidningar som Aftonbladet sprida lögnen om att all form av invandring är lönsam. Sen så öppnade vi dörrarna på vid gavel under 2015, och det kunde inte längre förnekas att asylinvandring är en kostnad. Visserligen hade undersökningar pekat på det länge, men de undersökningarna ignorerade man och pekade istället på hur mycket Sverige tjänade på ungrare som kom hit på 60-talet, eller på att Mark Zuckerbergs farfar var en judisk emigrant från Europa.


Medierna är bundna av att de måste ta individens sida. Läkare är bundna av att de i syn yrkesroll inte får orsaka patienter lidande, vilket tolkas som att det kommer ske om de utvisas. Politiker vill inte få en opinion mot sig, för "det handlar om barn".


Så man låter dem stanna. Tackar de oss genom att bli produktiva samhällsmedborgare? Knappast. De som flyttar hit är personer som redan lever på bottnen i det land de kom från. Det är människor som deras hemländer ofta är glada att bli av med.


Om du har lurat någon och tillskansat dig något som inte tillhör dig, blir du då tacksam mot personen du lurade? Knappast. Om något ser du honom som en person du kan utnyttja närhelst du vill. Det blir liksom ett moraliskt förfall om man tillåter lurendrejeri. Jag försöker komma till det i mitt förra inlägg förresten, men tiden räckte inte till.


Vad ska man säga? Lögnpressen gör skäl för sitt namn. Lögner tenderar att leda till fler lögner, eftersom mytomanen måste upprätthålla sin världsbild. Vi kunde kanske få rätsida på skeppet i valet men nu känns det dystert igen. Inte för att SD är ett bra parti, men för att deras världsbild är lite mindre lögnaktig.


Hur kan vi tillåta föräldrar att drogar sina egna barn medvetslösa utan att någon reagerar? Vi som påtalar lögnen beskrivs som rasister istället.

Av allasolikavarde - 15 september 2018 10:49

Man kan nästan dagligen läsa något märkligt rättsfall.

Nyligen var det om en palestinier som höll på bränna ner en synagoga, men eftersom Sverige var rädda att mannen skulle råka illa ut om han utvisades till "statslös" (Palestina - som är lika lite ett land som att Skåne är det) , så kommer han inte utvisas. Han får sitta bekvämt i fängelse i något år istället.


Våra fängelsestraff är inte avsedda för människor som begår terror och hatbrott. Är tanken att mannen efter ett år i fängelse har "reformerats"? Vårt rättssamhälle är byggt kring tanken på att göra människor goda.


Folk som kommer hit från andra sidan jorden och begår upprepade våldsbrott och sexuella övergrepp. Skyller ifrån sig och så kan inget bevisas. Kanske något år i fängelse som max. Kommer ut och begår nya brott.


Läs gärna Fria Tider regelbundet för att få en dos av hur brottsligheten faktiskt ser ut i Sverige idag.

Ta mannen som sprang omkring på Möllevångstorget med ett automatvapen. Han gjorde någon långsökt förklaring om att det var självförsvar. Rätten "kunde inte utesluta det" och friade honom!


Ett ta Kenth Ekerots märkliga förklaring på varför han var tvungen lappa till en man i kön till en nattklubb: självförsvar. Kenth som ständigt argumenterar för strängare straff.


Jag känner själv att jag nu vet vad samhällskontraktet går ut på: neka.


Här en nyhet från två dagar sedan som förklarar hur det nya Sverige fungerar... eller inte fungerar:


Efter att hans dotter under ett års tid blivit stalkad av en invandrare från Irak fick pappan i Staffanstorp nog. När polisen vägrade att göra något brottade han omkull 26-åringen och tog hans mobiltelefon för att säkra bevis. Nu döms pappan för egenmäktigt förfarande.


Den 26-årige invandraren började sexstalka mannens dotter på sociala medier när hon bara var 13 år och pappan berättar att hela hennes högstadietid har förstörts av trakasserierna.

Bland annat skickade irakiern filmer till dottern som visade hur han var naken och onanerade framför kameran. Han skickade även videor på flickan när hon idrottade som han hade spelat in i smyg.

– Jag ringde ett flertal gånger till polisen för att få hjälp men det har inte hänt någonting, sade pappan i förhör.

http://www.friatider.se/brottade-omkull-invandrare-som-sexstalkade-hans-dotter-nu-d-ms-pappan


Jag citerar inte hela artikeln eftersom det är en plusartikel.


Jag känner mindre och mindre lust att betala mina skatter. Det känns som att förr eller senare åker man dit ändå för någon skitsak. Samtidigt flödar de svarta knarkpengarna. Saker stjäls runt om i landet, såsom bilar, båtmotor, cyklar - ja allt möjligt. Det transporteras ner i Europa.


Men skriver man något olämpligt i en stängd facebookgrupp så ska man bötfällas.


Regeringen inför ständigt nya skatter. Kemikalieskatten hade gjort det omöjligt för mig att bedriva min verksamhet, så jag har fått strunta i att betala den. Jag vet inte om det är rätt men jag kunde inte se något annat val, och jag har funderat på det varje dag i princip ett år nu. Inte bara skulle jag vara tvungen att näst intill dubbla priset på många varor, det är dessutom ingen som riktigt vet vilka varor som det ska appliceras på. Och redovisningen av det är extremt omständlig. Det kändes faktiskt väldigt taskigt att från en dag till en annan få en skatt som är som en kniv i ryggen för en hårt arbetande företagare som försökte göra rätt för sig.


Nu försöker jag mest hitta sätt att komma undan med så mycket som möjligt. Som Bildsköne Bengtsson sa: "– Har ni gjort mig till tjuv ska jag också bli tjuv, sa den bittre 14-åringen när han lämnade Strömsnäsbruk 1907."


Varför inför man skatt efter skatt i en sådan omfattning att folk måste lägga ner sina verksamheter?

Visst, i Stockholm äter och dricker de väl gott. Alla fejkmänniskor med sina luftföretag kan ta gott betalt för det strömmar in pengar till Stockholm från hela landet i form av alla pengar som går till riksdagsmän och finansvalpar. Behöver de mer pengar för att lägenhetspriserna gått upp så höjer de bara skatterna. De sitter i samma båt allihop. Umgås i samma kretsar, går på samma tillställningar.


Helårsabonnemang på DN kostar 12 000 kr. Inga problem för dem få in pengar: bara höj priserna.

Allra värst tycker jag om reklammakarna och allt vad de heter. Det finns en massa yrkeskategorier som inte har någon större kompetens än att de tycker de är bra. Jag är inte insatt i allt vad de heter, men jag tror att det faktiskt är ännu värre än vad jag tror att det är. Man jobbar sig inte upp genom kompetens utan genom minglande och "självförverkligande". Genom att ha rätt värderingar och ett charmigt leende.


Inte konstigt att fjollträskarna ser ner på resten av Sverige. Det funkar dock inte att laga ett avlopp genom att lägga huvudet på sned och dra ett skämt man hörde från någon viktig inom eliten. Det är fejk alltihop. Fejk, byggt på utseende. De här fejkmänniskorna kan vara svåra att upptäcka för de har ägnat hela livet åt att putsa på fasaden. Deras sanna kompetens visar sig först efter några år, men jag kan ge två flagranta exempel.


Exempel 1: Anders Ygeman, före detta minister.

Son till en framstående svensk journalist. Studerade en termin kriminologi på universitetet.


Anders Ygeman betalde under den här tiden heller inte andra utgifter. Expressens granskning visar att han under åren 1987 till och med 1994, då han delvis läste kriminologi vid universitetet och var ordförande för SSU i Stockholm, förekom ett trettiotal gånger i Kronofogdens register. 

Ärendena gällde då obetalda parkeringsböter, skulder till trafikförsäkringsföreningen och till Centrala studiestödsnämnden, CSN.

Då Anders Ygeman inte betalade det kronofogden begärde slutade det med utmätningar via hans skatteåterbäring. Detta skedde när han var ordförande för SSU i Stockholm. Några år senare blev han ersättare i riksdagen för Mona Sahlin som då tvingades avgå i den så kallade kontokortsaffären.

https://www.expressen.se/nyheter/snickarnas-miljonskulder-25-ar-efter-braket-med-ygeman/


Vad är hans kompetensområde egentligen? Hur kunde han bli ordförande för SSU i Stockholm, sedan ersättare för Mona Sahlin i riksdagen och sedermera inrikesminister? Det känns osannolikt att han skulle kunna göra samma karriär om han växt upp i, säg, Vänersborg.


Ygeman är bra på att göra ett gott intryck. Det är väl det han är bra på. Han var den minister som hade högst förtroende. Han talar på ett väldigt förtroendeingivande sätt.


Jag har själv ofta funderat över denna märkliga negativa koppling mellan utsida och kompetens. Redan när jag gick på gymnasiet hade jag en vän som såg sig själv som det största datasnillet i skolan. I själva verket kunde han inte ens grundläggande programmering och därför kunde han heller inte göra så mycket annat än att installera program som andra skrivit. Men han var bra på att vara social och på att ta åt sig äran av vad andra gjort. Man kanske kan se honom som ett slags Steve Jobs.


Steve Jobs drog som bekant nytta av att hans vän Steve Wozniak var ett datageni som byggde Apple datorn nästan på egen hand. Genier är ofta osäkra på sig själva dock, för de är perfektionister. (Jobs VAR förstås geni också på sitt sätt, främst användargränsnitt - men han kunde inget om hur en dator fungerar) Jobs var Apples utsida.


Lågkompetenta människor kan däremot inte se små imperfektionister. De tycker något ser häftigt ut och framhäver det. De dras ofta till högkompetenta människor. Och det är väl inget fel på det egentligen, för de högkompetenta behöver arbetsro och vill inte behöva bli störda med att klippa band och hålla löjliga intervjuer om saker de inte vet något om.


Jag tror att problemet kommer när de lågkompetenta tror att de själva är högkompetenta, vilket kanske sker när de umgås för mycket i en grupp där de får en massa ryggdunkningar.


Man kan gärna lyssna på en riktigt kunnig forskare i en intervju, och sedan jämföra med inbillad forskare. Den riktige forskaren uttrycker sig försiktigt för han vet att det är väldigt lite man kan säga med säkerhet. Den inbillade experten är däremot tvärsäker på allt och säger det på ett självsäkert sätt, gärna med en rolig punchline. Det är den senare typen av person som blir politiker.


Jag gick i samma klass som en lokal SSU ordförande, faktiskt. Han var nog tveklöst en av de dummare personerna i klassen. Dessutom hade han specialbehov som han var duktig på att säkerställa att han fick extrahjälp för. Han var också den mest självsäkre trots att han egentligen inte förstod något.


Exempel 2: Soledad Piñero Misa

Talesperson för Ben & Jerry's. Bor tillsammans med taleskvinnan (-hennen?) för afghanska ensamkommande.

Hennes förre sambo, den lika irriterande antirasistiske översittaren Micke Alonzo, skrev en bok om hur hon fysiskt och psykiskt misshandlade honom.


Vad är hennes bakgrund?


Hon har varit kanslichef för Ungdom mot rasism, handläggare för Ungdomarnas Demokratikommission, generalsekreterare för Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer[3] och ordförande för Röda Korsets flyktingcenter[4].

https://sv.wikipedia.org/wiki/Soledad_Pi%C3%B1ero_Misa


Hon driver företaget Soledad AB, där hon är ende anställde.

Aktiebolaget ska bedriva konsultverksamhet inom ledarskap, personlig utveckling och dans samt därmed förenlig verksamhet.

https://www.hitta.se/soledad+ab/stockholm/fhcsxils


Det är den typen av "luftmänniskor" med inbillad kompetens jag syftar på. Hon arbetar sig fram genom att framställa sig som antirasistisk förkämpe från Rosengård. Dialekten har hon åtminstone tränat bort, och jag tror knappast hon besöker "orten". Hon minglar hellre runt i Stockholms innerstad. 


Visst - kul att hon lyckas och är framgångsrik. Samhället behöver denna typen av mellanhänder. Eller ryggdunkare, som jag kallar dem. Ryggdunkare som anställer ryggdunkare.

Många av dem självmedicinerar med piller och alkohol.


Själv försökte jag, men klarade jag inte av att känna mig fejk. Jag bestämde mig istället för att gå min egen väg och vara mig själv trogen, även om det skulle kosta mig i pengar och inflytande. Men det är som jag sa i mitt förrförra inlägg "Believe in yourself, even if it means sacrificing everything".


Jag har lätt för att bli deprimerad och jag kan inte stå ut med känslan av att vara fejk. Det går bara inte. Delvis kan jag avundas de som har den förmågan.


------------------------------------------

Hur som helst. Smartast vore att lägga undan så mycket pengar som möjligt till den dagen man åker fast. Det är så man måste tänka i Det Nya Sverige. Min tilltro till staten är låg, men jag försöker lita mer på min vänner. Ska försöka skaffa mig fler "polare". Människor som man vet håller en om ryggen snarare än att gå och anmäla en till polisen.


Tyvärr är jag inte tillräckligt smart - eller kanske är jag för lat och naiv. Jag redovisar allt som jag ska och betalar alla andra skatter, moms och avgifter av gammal vana från den tid när jag trodde på att göra rätt för mig. I slutändan kommer jag nog bara stå som förlorare.


Det är som en bekant till min som driver en liten närlivsbutik. När han öppnade den så förvånades han över hur mycket allt kostar. Alla tillstånd och avgifter. I slutändan är det väldigt lite pengar kvar. Jag sa till honom att han måste sälja saker utan kvitto om han ska överleva. Han vägrade länge för han ville göra rätt för sig lika mycket som jag alltid ville tidigare, men numer tror jag han insett att det inte går överleva om man tar allt med kvitto. Det är bara storföretag som kan överleva.


Restauranger, småbutiker och liknande är i princip omöjliga att få gå runt om allt ska skattas på. Ibland känns det som att man betalar skatt på skatten, och allt ska sedan redovisas med fakturor man ska skriva. Bokföringsprogram kostar pengar och tar tid, eller så vänder man sig till en revisor som kostar ett par tusen varje månad för att ens titta på ens papper.


Jag förstår faktiskt inte hur det är möjligt för enskilda näringsidkare att bedriva en verksamhet. Jag är ändå en rätt smart person och uppväxt i Sverige men jag har kommit till slutsatsen att det är omöjligt bokföra "rätt" om ens verksamhet avviker minsta lilla från mönstret. Hur ska då en invandrare fixa det, som kom till Sverige för 5-10 år sedan? Oavsett hur mycket man än försöker så går det inte. Allt ska redovisas, beräknas, bokföras. Sen finns det olika s.k konton allt ska redovisas i. Hur det fungerar vet jag inte eftersom jag inte velat lägga tid på det och inte använder ett bokföringsprogram.


Hade jag vetat att det är i princip omöjligt att få rätt på bokföringen så hade jag aldrig startat en verksamhet. Jag tror att det går om man driver t.ex en frisör och har en revisor och sen bara lämnar in kassaredovisningen varje månad.


Polisen är så överbelastade att de inte ens bryr sig om småbrott, såvida inte personen erkänner eller bevisen är överväldigande. Igår när jag cyklade hem sent på kvällen passerade en polisbil oss cyklister. Hälften av cyklisterna hade inget lyse men polisen körde bara förbi. De hade väl annat för sig.


Brist på cykellyse är förstås inget allvarligt brott i Malmö. Inte så att polisen vill hamna i bråk över en sådan skitsak.


Nej, nu har jag skrivit färdigt på detta mastodontinlägg.   

Av allasolikavarde - 14 september 2018 17:46

Den gamla konflikten i samhället stod mellan kapitalister och de utnyttjade arbetarna.


 

Den här bilden tog jag från sossebloggen s-info.se.


I dagens samhälle är det många som inte känner igen sig. Folk på landsbygden har inte en kapitalist som sitter på dem. Jag har t.o.m svårt att mentalt föreställa mig den fete företagsledaren som ständigt kämpar för att krama ut mer pengar från arbetare.


 

Jag har inte sett en sådan här person i verkligheten. De finns säkert, men jag har inte personligen träffat dem. Det är som en karikatyr från 1930-talet. Som i denna scen från Den enfaldige mördaren. Det fanns säkert sådana människor förr, men man måste ju leva i nuet. Man kan inte fortsätta kämpa mot spöket av 1930-talets storkapitalist.


I dagens samhälle har den klassiske arbetaren det rätt bra. Har man fast jobb i Sverige har man det troligen bättre än 90% av världens befolkning. Blir man sjuk, fysiskt eller psykiskt, får man en lång tid med betald sjukersättning. Lever man bara lite klokt kan i princip alla spara undan ett par tusenlappar i månaden.


Sen säger vissa att det är jätteorättvist att de inte kan lägga undan 5000-10 000 varje månad, för de "måste" ju ha den där 250 000 kr bilen som de avbetalar på, och en hyra under 10 000 kr kommer man inte undan om man vill bo i ett hyfsat område, och så kostnaden för matkassen man får hemlevererad, och alla utlandsresor - ja det blir inte så mycket kvar. Nej det är klart att man inte har mycket pengar kvar om man spenderar dem på en massa nöjen.


Värre har de som lever med temporära arbeten - det s.k prekariatet. De är fattiga på riktigt.


När jag ser kapitalisten på bilderna ovan påminns jag närmast om LOs ordförande, Karl-Petter Torwaldsson:

 

Han är nog en man som lever gott.

Jag undrar ibland hur folk lyckas utveckla en sådan total dubbelhaka.


Nåväl. Dagens svenskar vet att det går jobba sig upp. Man behöver ingen titel eller rik farbror i bakgrunden. Det går att anstränga sig, ta en examen och få ett välbetalt arbete. Eller, om man är smart och driftig nog, starta ett framgångsrikt företag.


Är man varken smart, har utbildning, kvalifikation eller är kompetent får man sitta med ett skitjobb. Vilket främst invandrare får göra. Dagens sossar försöker intala invandrarna att det beror på strukturell rasism.


Själv tycker jag det är rättvist att de utan kompetens tjänar mindre än de med kompetens. Studier har visat att många utlandsfödda har lägre intellektuell förmåga vilket gör att de inte lyckas jobba sig upp.

Detta vet ju alla som jobbar på en arbetsplats och även arbetsgivare. Det finns många berättelser på Flashback om "ingenjörer" från MENA som inte ens ligger på en nivå som vi förr kallade gymnasieingenjör. Men i tidningarna får vi läsa snyftare om högutbildade taxichaufförer...


Att få anställning som läkare är faktiskt ganska rakframt: man måste ta ett kompetensprov.


Sveriges television spred förra veckan en kritiserad nyhet om en ”läkare” från Syrien som inte lyckas bli legitimerad i Sverige. Samhällsnytt har granskat fallet och det visar sig att den syriske mannen inte ens brytt sig om att försöka skriva kunskapsprovet och att det statliga tv-bolaget undanhåller centrala fakta för sina tittare.


För att klara provet måste man ha lärt sig svenska, danska eller norska, vara påläst på vilka lagar och regler som gäller för läkare i Sverige samt, naturligtvis, ha de kunskaper och färdigheter som krävs för yrket.


Men Safwan Al Abdullah vill inte skriva några prov, han vill ha sin legitimation direkt. I juni överklagar han beslutet till förvaltningsrätten, som i januari 2017 avslår överklagandet. Han överklagar igen till kammarrätten som i april ifjol inte meddelar prövningstillstånd. Han överklagar kammarrättens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen som i juni förra året slår fast kammarrättens beslut.

https://samnytt.se/svts-syriske-lakare-har-struntat-i-kunskapsprovet-i-snart-tva-ars-tid/


Anser man att det är rasistiskt, ptja.... I Det Nya Sverige är kompetens rasistiskt.

I MENA får man jobb genom att fråga sin svåger, så blatten antar väl att det är så det fungerar i Sverige också.


Det är som en bekant till mig som nu läser på komvux. Det går ganska många blattar i klassen och många är urdåliga på både svenska och engelska. Min bekant förstår inte hur de kan få godkänt, för deras engelska är ofta helt obegriplig. Som jag dock sa till henne: de får extra blattepoäng i svenska och engelska, men i matte måste de åtminstone klara uppgifterna på egen hand.


Jag läste en insändare från en lärare som beskrev situationen. (hittar den tyvärr inte nu) Hon tyckte det var mycket påfrestande att hon som lärare skulle vara ansvarig för att afghaner inte skickades tillbaka till sitt hemland (om det nu är Iran eller Afghanistan).


Den nya konflikten i Sverige går mellan oss, som betalar kalaset, och de som kommer hit från andra sidan jorden för att leva på bidrag och klaga på rasism. En del av dem hittar väl något "enkelt jobb" de klarar av.... hade det inte varit för rasismen hade de blivit astronauter och lärare - om du frågar dem. När man lyssnar på hur de tänker så känns det som en person man inte vill ha som arbetskollega. Det är ibland som att prata med ett barn.


"Enkelt jobb", ja. Att ingen spräckt hål på den myten än. Sossarna la ner en massa energi på att rusta ner de enkla jobben, för Sverige skulle bli ett högtekniskt tjänstesamhälle. Nu ska de återskapa "enkla jobb". Faktum är dock att enkla jobb inte är lika lönsamma som att låta en maskin utföra dem. Vill man ersätta maskiner med människor kommer man att arbeta sig bakåt i utvecklingen. Bara så att man är medveten om det.


Jag utser enkla jobb till årtiondets lögnbegrepp.


Vad som är ännu mer irriterande är att ett "enkelt jobb" ändå är tänkt att ge närmare 20 000 kr i lön. (nu säger folk alltid att det är en lön man inte kan leva på, fast jag själv har betydligt lägre i lön som egen företagare)


Jag skulle också vilja ha ett "enkelt jobb" som betalar 20k i månaden.   Varför utbilda sig om jag kan få ett jobb med att tanka bilar och rensa stränder för 20k. Det kommer man ju långt med.


Så hur löser man detta problemet? Vänstern vill minska inkomstklyftor, men höjer man löner för "enkla jobb" blir det en ohållbar situation med människor som får en massa pengar utan att egentligen producera något.


Om lönerna för enkla jobb är så låga att det är i princip existensminimum, liknande hur det är i USA, så kommer de fattiga tycka det är orättvist att de måste jobba väldigt hårt för väldigt lite pengar. Samtidigt kommer infödda svenskar efterhand också tvingas ner att jobba med denna typ av enkla jobb med en lön som ligger strax över vad de skulle få i bidrag...


Tar man och funderar över situationen så blir slutsatsen att vi antingen:

1. Kommer bli mer lika England och USA, där de fattiga bor i förfallna ghetton och lever på låga bidrag samt har problem med droger och kriminalitet.

2. Staten delar ut för mycket pengar, vilket gör att skatterna bli så höga att de som kan flyttar från landet och å andra sidan blir de fattiga omotiverade att jobba och studera.


Än så länge är svenskarna tillräckligt smarta för att förstå att alternativ 1 är det bättre alternativet.

Det kan tyckas självklart, men Venezuelas befolkning röstade faktiskt för alternativ 2.


Oavsett vilket så är det oundvikligt att en stor del av svenskarna kommer få det sämre under de närmaste åren. Många kommer förstås få det bättre också, nu när de får en ny lågbetald underklass som kan utföra "enkla jobb".

Av allasolikavarde - 13 september 2018 18:20

Jag har aldrig gillar Nikes reklamer - eller för den delen Coca Cola och liknande amerikanska kapitalistiska företag.

"Du kan bli vad du vill", bla bla bla. Givetvis kan vi inte alla bli nummer 1. Företagen säger det bara för att de vill sälja sina varor.


Budskapet om att man ska göra det man tror på håller jag däremot med om.


 


För den som inte vet så är detta Colin Kaepernick som knäböjde i NFL i protest mot rasismen.

Som vanligt så är svart-aktivister i USA inte ens särskilt svarta. Kaepernick ser ut som en marockan med 'fro (afro frisyr). Jag tror de vill kompensera för sin brist på svarthet genom att bli extra aktivistiska.


Många blandraspersoner i USA kämpar med sin identitet. Man kan läsa någon av Obamas biografier (iofs har jag bara läst en av dem: Min far hade en dröm), eller om Bob Marleys liv, eller många andra.


Hur som helst tycker jag det är ett bra motto att kämpa för något, även om det innebär att man måste offra något.

Jag tycker många på högerkanten borde anamma detta budskap. Själv måste jag skriva anonymt eftersom jag annars skulle få ge upp allt, troligen, och då skulle ingen tjäna på det. Men det finns andra, yngre förmågor, som borde vara villiga att "stå på barrikaderna".  Det är inte bara vänstermänniskor som har ensamrätt att kämpa för det de tror på.


Själv tänker jag på några medlemmar i alt-right i USA som fått problem i sina liv efter att de blivit avslöjade. T.ex Peter Cvjetanovic:


 

Här en intervju med den unge mannen, som säger att han har kvar sina åsikter. Vilket bra exempel på en person som står upp för det han tror på! Även när han förlorar på det.


I Sverige är vi för fega. Så snart någon kallas rasist så ryggar han tillbaka. "Förlåt förlåt, jag är inte rasist".


Är något av det Cjvtanovic säger ondskefullt eller hatiskt?

Ändå var han tvungen sluta sitt jobb:


A University of Nevada, Reno student who attended a white nationalist rally in Charlottesville, Virginia, said he has resigned from his on-campus job.

Peter Cvjetanovic confirmed to News 4-Fox 11 that he chose to resign from his job as a driver for the campus escort service. He said, "while my job was protected, I understood that other students might not appreciate me."

The day he was scheduled to start training for his position at the university, Cvjetanovic said he decided it would be best for all parties involved if he walked away from the job.

"The thing about it, it's very much a social interaction and requires a lot of trust both ways." Cvjetanovic said, "I quit because I want to have some form of peace at the university."

https://mynews4.com/news/local/unr-student-who-attended-white-nationalist-rally-resigns-from-campus-job


Nu måste Peter gå genom livet med stämpeln av att tillhör alt-right. Hans namn och bild finns överallt på nätet.

Ändå har han inte skadat någon. Han har inte kränkt eller hotat någon, eller ens fått någon att må dåligt. Allt han vill är att få lov att säga att det är okej att vara vit.


Samma sak som Malcolm X sa på sin tid om svarta. Malcolm X ses som en förebild och vi kan läsa om honom i skolböckerna. Kanske för att han blev dödad för det han trodde på.


Malcolm X var smart. Jag beundrar honom faktiskt.



Allt han säger här är sant. Hade alla svarta varit lika smarta och ambitiösa som Malcolm X hade de varit ikapp de vita i USA och gått förbi dem. Men gapet mellan vita och svarta är lika stort nu som för 30 år sedan, trots all kvotering och extrastöd de fått.

 


Vi borde tala mer i sanningar. I mitt förra inlägg gav jag exempel på lögner som blivit norm i Sverige.

Av allasolikavarde - 13 september 2018 15:03

Mikael Jansson har fått kritik i trad. media för att han besökt Syrien styrt av Al-Assad.


Själv får jag säga att Syrienkonflikten öppnat mina ögon för att en konflikt inte alltid har en rätt och en fel part. Det var lättare förr, när Sverige var naivt och såg världen som en kamp mellan den förtryckande diktatorn och det förtryckta folket.


Det som verkar så märkligt är att landet genomgick en ekonomisk boom innan kriget. Ekonomin gick bra, man exporterade till alla grannländer, befolkningen hade fått det stadigt bättre. Överallt där vi åker ser vi mängder med halvfärdiga hus, vissa nästan klara att flytta in i. Påbörjade statliga storbyggen i form av sjukhus, hem för hemlösa barn och myndighetsbyggnader, som aldrig hann bli klara.

https://www.nyatider.nu/nya-tider-pa-plats-i-ett-befriat-syrien-afs-i-syrien-for-att-diskutera-atervandring/


I Syrien har diktatorn försökt förbättra landet, och hade de inte haft diktatorn hade det nog hänt samma sak där som i Irak: kaos. Västvärlden accepterade nog diktatorn efterhand också, för i början av konflikten sa Obama med fler att Al-Assad måste bort. Ju längre konflikten pågick desto mer besvärande blev ISIS, och det visade sig också att Al-Assad hade starkt stöd hos stora delar av det syriska folket. Så kan det gå.


Mikael Jansson från Alternativ för Sverige (AfS), riksdagsledamot och medlem i försvarsutskottet, besökte i förra veckan Syrien.


Svaret han fick var att landet nu är säkert. Terroristerna som hållit stora bostadsområden med tiotusentals civila som gisslan är besegrade överallt utom i provinsen Idlib i nordväst, där en stor syrisk offensiv är nära förestående.

– De vill att så många som möjligt återvänder nu, för man behöver all hjälp man kan få för att bygga upp landet igen, säger Jansson till Nya Tider.


Det viktigaste budskapet från både politiska företrädare och religiösa ledare var att flyktingarna behövs i sitt hemland för att hjälpa till att bygga upp det igen. En företrädare från Syriens utrikesdepartement berättade att unga män som inte gjort värnplikt har sex månader på sig att inställa sig för tjänstgöring. I övrigt ställs inga krav på återvändande, såvida de inte är efterlysta för krigsbrott och terrorism förstås.


Biskopen Louka H. El-Khouri från ärkebiskopens sekretariat i Grekisk-ortodoxa kyrkan i Antiocha, Damaskus, riktade sig direkt till sina landsmän, kristna som muslimer:

– I dag är Syrien fritt från terrorism, till 96 procent fritt. Damaskus och dess förorter är fria från terrorism, de flesta av Syriens städer och regioner är fria från terrorism, så vi ber er, om ni älskar ert land, kom tillbaka! Den som inte har något land, har inget alls. Så tänk på ert land, kom tillbaka till fäderneslandet som tagit hand om er sedan barnsben och delta i återuppbyggnaden av det.


Både biskop El-Khouri och Syriens stormufti Ahmad Hassoun, som Nya Tider också fick möjlighet att intervjua, ville framföra en varning till svenska folket om att det bland flyktingarna finns många extremister som begått brott i Syrien.


Han sade att Sverige måste se upp med islamiska centra som upprättas i Sverige, och att han står till förfogande för att samarbeta med svenska myndigheter kring detta. Sverige bör inte tillåta islamiska centra som kontrolleras av Turkiet eller Saudiarabien, menar han.

– Om de vill leva enligt turkisk eller saudisk islam, bör de bo i dessa länder, inte i Sverige. I Sverige ska man leva efter svensk lag.

Han betonar ännu en gång att Sverige bör se upp med islamisterna:

– De arbetar på att hjärntvätta folk i Sverige. Var uppmärksamma på detta. Vi har själva fått lida mycket på grund av dem.


Många av dem som i dag reser till Europa är inte alls syrier, utan krigare som kommit till landet för att delta i kriget och skövlingen. Nu när regeringen befriat de flesta områden och pressar terroristerna, är det allt fler av dem som tar sig vidare till Europa och Sverige.

Budskapet från i princip alla företrädare vi träffar är att man gärna tar tillbaka sina landsmän, men att alla som påstår sig vara från Syrien inte alls är det. Många kommer från Afghanistan, Irak och andra länder. Krigsförbrytare bör ställas inför internationell domstol och dömas för sina brott.


Nya Tider besökte även den kristna enklaven Maaloula, med dess berömda kyrkor och kloster. Detta är en av ytterst få platser där befolkningen än i dag talar arameiska, det språk som Jesus talade. När Maaloula anfölls av terroristerna var det en chock för alla, då byn saknar militär betydelse. Däremot är det en av de viktigaste kristna platserna i världen, med en av världens första kristna kyrkor och många unika ikoner.


Maaloulas borgmästare berättade för oss att problemen började när vissa från Maaloula åkte till Saudiarabien som gästarbetare. De var visserligen muslimer, men hade levt med sina kristna grannar i generationer. När de kom tillbaka från Saudiarabien var de dock som förbytta, de hade hjärntvättats fullständigt. När terroristerna närmade sig förrådde de sina grannar.


Biskopen Louka H. El-Khouri säger att i Syrien firar man varje månad både muslimska och kristna högtider. Det är aldrig något problem. Men han vill varna Sverige och Europa för wahhabitiska moskéer och i synnerhet de skolor som är knutna till dessa.

– Moskéer som är finansierade av Saudiarabien, med wahhabitisk lära, om du undersöker dem närmare så hittar du djävulskap, menar han.

Även han berättar att de som åkt som gästarbetare till Syrien återvände som Islamiska statens krigare.

NyT: Vad bör Sverige och Europa göra med de radikala islamisterna som redan bor i våra länder?

– Sparka ut dem! svarar biskopen och fnyser. – Det är enkelt. Låter ni dem stanna kvar kommer de att orsaka många problem. Det är extremister som gillar att se blod. Ni har säkert också haft någon terrorattack i Sverige. De vill inte leva i fred med någon annan.

https://www.nyatider.nu/nya-tider-pa-plats-i-ett-befriat-syrien-afs-i-syrien-for-att-diskutera-atervandring/


Jag har klippt lite i citat.

Som vanligt så vill jag rekommendera att den som är intresserade av att läsa andra perspektiv än de vanliga börjar prenumerera på Nya Tider. Själv prenumererar jag per halvår. Det finns mycket jag inte håller med om i Nya Tider, men en del annat som man bara kan läsa där.


Jag vet en muslimsk man från Syrien som bodde i Saudi Arabien i ett tiotal år och han verkar också ha blivit radikaliserad. Han verkar trevlig i många frågor, men man ser liksom hur det ångar hat kring honom i visst frågor.


Hat är verkligen ordet jag skulle använda. I början så var jag lite ursäktande kring honom, men vissa människor ÄR verkligen intoleranta - och rent ut onda. De anser på fullt allvar att sunnimuslimer har företräde och de anser att de har rätten att bekämpa alla som någon gång gjort något ont mot Sunnimuslimer.


Många syriska sunnimuslimer hatar verkligen shias. De hatar även judar. Kristna är okej, vilket de brukar göra en stor sak av: "vi är broderfolk - ni har bara missförstått Gud, men i övrigt är ni bra folk, det står i koranen.". Fråga dem dock om shias och judar...


Det är som att den saudiska wahhabitiska ideologin förpestar människors sinnen med ett budskap om "se vad de gör mot oss - se hur de angriper oss". Det är inte ointelligenta människor som hoppar på det tåget heller. Vi har själva sett i Europa vem som blev nazist, och jag vet själv människor som hoppat på intoleranta sekter.


De radikala muslimerna tror på en naiv utopisk dröm om det perfekta samhället - det perfekta sunnimuslimska samhället. Det ligger i islams väsen att tro på ett sådant samhälle. Men för att nå det måste de ju först styra och kontrollera landet...


Jag tycker alltid det är intressant att höra från riktiga människor. Betänk: vi får höra att Erdogan är en diktator och vi får höra från turkar i exil hur hemsk han är. Men vad tycker den majoritet av turkar som stöttar honom?

Vad tycker den majoritet av ryssar som stöttar Putin?

Vad tycker de syrier som bor kvar i Syrien? Istället för att bara intervjuat de som flytt hit och som har egenintresse av att beskriva Syrien som hemskt.


Jag har hört från kroater som bor i Kroatien att de som flydde till Sverige ses som lite av förrädare hos vissa i befolkningen. Medan de själva stannade och kämpade för sitt land, smet andra iväg till bidragsparadiset. Den sidan får vi förstås inte höra något om. Man får själv diskutera med folk på internet eller i verkligheten.


Som artikeln i Nya Tider beskriver (jag citerade inte allt): folk levde vidare i Syrien. Livet hade sin gång. De åt, drack, arbetade bäst de kunde. Ibland blev någon av dem skjutna, men då sörjde man honom en stund, och så gick man vidare med livet. Och i Damaskus var det aldrig särskilt farligt. Däremot var det under en period strömavbrott och svårt få tag på vatten.


Tyvärr har flyktingkonventioner gjort det möjligt för människor att "fly" så snart det är konflikt någonstans i landet. Men bara för att det utbryter en konflikt i Malmö innebär det ju inte att det är krig i Vadstena, eller hur? Tänk då ett land som Afghanistan, som har en yta som är 50% större än Sverige, och hur vi får höra att det är "krig i Afghanistan". Jo tjena: förra året dog 3500 civila pga kriget. Trist, men knappast en humanitär katastrof. Inte så att hela Afghanistans befolkning "måste fly undan ett blodbad".


Suck. Det är den typen av lögner som jag stör mig på.

Visst är det trist att folk dör, men det är faktiskt bättre i Afghanistan nu än det någonsin varit tidigare. Medellivslängden 1963 var 32 år. 1980 var den 42 år. 1990 var den 50 år. 2000 var den 55 år. Nu är den över 60 år.

 


Den nu rådande konflikten påverkar inte medellivslängden särskilt mycket. Däremot gör det stor skillnad att ge dem vaccinationer och annan grundläggande sjukvård.

Av allasolikavarde - 12 september 2018 18:06

Det finns en användare på Flashback som skrev en massa intressant skvaller om SD-topparna i slutet av 2017 och början av 2018. Jag undrar om de kom på honom sedan för han slutade tyvärr skriva.


Andra medlemmar försökte förstås bevisa att han var en lögnare men de hade inte mycket att komma med. Jag tycker att jag så här långt i mitt liv, och i mitt internetliv, har fått en god uppfattning om när någon är fejk ("troll") och när någon talar sanning.


Man märker det ofta i detaljer. Man märker det i vilka namn som droppas. Personer som hittar på något, beskriver historier i stora drag, "med bred pensel", som låter som något taget ur en film eller bok. Vilket det f ö ofta är. Fakta saknas ofta och är ersätta med vaga historier om "någon" som hörde något från "någon" om att "någon" gjort något. Det är helt enkelt svårt att hitta på en vettligt formulerad mening med en massa påhittade faktadetaljer över personer som man inte vet något om. Faktadetaljerna måste dessutom vara elaka, men inte så elaka att de inte går att tro på. De flesta påhittade berättelserna går till överdrift.


Personer som är sanningsenliga berättar däremot detaljer som tappats bort ur påhittade berättelser. Det är som när person A har varit med om en händelse och beskriver vad som hände till person B. Person B lägger inte alla detaljer på minnet, såsom att de åt en prinesstårta eller att Anna hade gröna kläder på sig, utan person B minns bara övergripande handlingar.


Här ett exempel på hur användaren luttrand.svensk skriver på Flashback:


Det som man framför allt måste förstå med individer såsom Linus Bylund är att de är patetiska nollor med grandios självbild som fått för sig att de är rockstjärnor och kan bete sig hur som helst.

Bylund har ingen utbildning att tala om. Han jobbade tidigare typ på lager innan han blev ”stabschef” för sig själv under Åkesson i valrörelsen 2014 och därefter riksdagsledamot. I grunden är Linus Bylund en brottsdömd skinnskalle som kraxat fram några låtar i ”vikingarockbandet” Korpöga (vilken skymf mot Ultima Thule...) med vännen Tomas Ringdahl samt även två vallåtar 2006 och 2010 innan den ännu mer falsksjungande Paula Bieler kuppade till sig vallåten 2014.

I det numera så gott som nedlagda partibladet SD-Kuriren hade han tidigare någon vämjelig spalt med benämningen ”Den förbannade sverigedemokraten”, en blogg som han också drev under pseudonym.

Han är personlig vän till Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson, och varande det är han liksom till exempel Martin Kinnunen och Oscar Sjöstedt (som till och med försökt våldta Åkessons egen sambo Louise Erixon) immun mot så gott som alla anklagelser.

Tidigare ingick Bylund i partiets riksvalberedning och var ledningens hantlangare där och den som styrde och ställde. Till slut blev han petad av distriktsordförandena 2013 för att han var så pass kass och illa omtyckt. Inte ens ledningens uppbackning hjälpte längre. Han var dessutom distriktsordförande för SD Stockholms stad ett tag men gjorde ingenting. Helt ointresserad, helt värdelös.

Att Linus Bylund misshandlat sin förra fru och mamman till deras tre gemensamma döttrar är det en del i partiet som känner till. Likaså är det en del som vet hur han satt i system att ligga runt med så många kvinnor och tjejer i partiet som möjligt och utnyttja sin position till ett absolut maximum. Kukbilderna finns där ute i överflöd.

I ett av fallen på en av partiets konferenser våldtog han nästan en kvinnlig riksdagskollega, men hon vågar inte anmäla honom vare sig internt i partiet eller till Polisen. Man vet då att man är rökt inom SD och kan säga adjö till en fortsatt karriär inom sverigedemokratin.

Då både Åkesson och Karlsson är socialt mycket inkompetenta och fumliga har de dessutom haft som strategi att skicka fram Bylund, som den evigt babblande clown och Twitterknarkare som han är, till olika journalister och opinionsbildare för att bli kompis med dem och få in en fot på olika medieredaktioner och bryta ned motståndet mot SD från det offentliga samhället.

I denna roll har Bylund också rönt vissa framgångar, inte minst då han inte duger till så mycket annat och sällan är inne på sitt kontor på riksdagskansliet och knappt kan debattera i riksdagskammaren eftersom han är så pass illa påläst och istället låtsas "svimma".

Med andra ord: Bylund är en nyttig idiot och en personlig vän åt SD-ledningen. Därmed är han immun. Han har också kontakter inom journalistskrået. Som SD-kvinna är du chanslös att vinna mot honom. Så funkar sekten Sverigedemokraterna.

https://www.flashback.org/p62777922#p62777922


Det finns många faktaargument i detta inlägg som kan kontrolleras.


Läser man andra i tråden så bekräftar de uppgiften om att det finns många dick-picks på Bylund.


Det är också något man efterhand lär sig på Flashback. Är det EN person som säger något så betyder det inget. Men när diskussionen börjar kretsa kring att person efter person bekräftar samma påstående, och ofta med ny information, så brukar det ligga något i det.


Två veckor sedan i detta sammanhang är enligt uppgift onsdag den 8 november 2017. Då fick gruppledare Mattias Karlsson, presschef Henrik Vinge och vice gruppledare Per Ramhorn muntlig information om Findel Madisons våldtäkt.

Trots att Mattias Karlsson påstår i Aftonbladet att man vidtagit åtgärder finns det inga bevis för detta. Ingen från partiledningen och ingen tjänstemän – allra minst den ständigt otillgänglige oduglingen till ”trygghetssamordnare” Fredrik Albhin – tog kontakt med våldtäktsoffret. Vilken kontakt har skett med Polisen? Har men fejkat ytterligare ett mejl? Var finns bevisen?

Enligt källor fick Mattias Karlsson information om våldtäkten skriftligt på Facebook Messenger fredag den 17 november 2017. Han var tyst ända fram till i tisdags den 21 november 2017. Fortfarande ännu fram till och med fredag den 24 november 2017 har ingen tjänsteman eller någon i partiledningen hört av sig personligen till våldtäktsoffret på telefon eller e-post.

Den fem dagar långa tystnaden förklarar Mattias Karlsson med att ”hans telefon varit död”. Totalt nonsens. Alla känner ju till Führer Karlssons nattliga inlägg på Facebook. Likaså har han inte kunnat hålla sig borta från FB även under dessa fem dagar utan skrivit två inlägg på sin Facebook och varit aktiv på Messenger. Dessutom deltog han måndag eftermiddag i ”Ekot” i Sveriges Radio per telefon om just Aftonbladet. Efterhandskonstruktion kallas det.

Istället skickar Mattias Karlsson, Henrik Vinge och Joakim Wallerstein iväg Findel Madison till Landsdagarna 2017 för att arbeta, vilket det finns tekniska bevis och vittnesmål på. Ingen kontaktar våldtäktsoffret, ingen hjälper henne, ingen polisanmäler det själv.

Istället försvarar man den utpekade våldtäktsmannen, försöker skadeskjuta våldtäktsoffret (och dessutom misstänkliggöra att våldtäkten ens ägt rum – både medialt och på Messenger från Mattias Karlsson själv) och stänger inte av Mattias Karlsson ens (vilket man gjorde direkt i fallen med Håkan Borg, Mikael Valtersson och Linus Bylund under eventuella förundersökningar) utan belönar honom istället med att skicka honom på lite bekväm skön OB-tid i Norrköping och att bo på ett i princip femstjärnigt hotell (The Lamp) för skattebetalarnas pengar.

Det ska gudarna veta att tjänstemännen på SD:s kommunikationsavdelningen har McDonalds-löner, så Findel Madison tackar och tar emot så klart för gåvan från den ”socialkonservative” husguden Mattias Karlsson

Den stora frågan är dock följande: var i hela friden är den ständiga linslusen, partiledarkandidaten, ”jämställdhetskämpen”, den eviga hycklerskan och den notoriska nymfomanen Paula Bieler mitt i allt detta? När ska man börja utkräva Paula Bieler på ansvar och uttalanden? SD är i sanning en sekt. Minns väl mansslukerskan Paula Bielers ord i Expressen i förra veckan:


SD-toppen om nazisterna: ”Hatar mig extremt mycket”


Värre hycklare och dubbelmoralister är svåra att hitta.

Enligt mycket säkra uppgifter sätter Mattias Karlsson själv på unga flickor i ungdomsförbundet till höger och vänster och lever som en "rockstjärna", vilket många i partiet och ungdomsförbundet känner till. Just därför har hans senaste två förhållanden med både Gabriella Hedarv och Louise Thorn kraschat totalt.

Sådan chiefideolog (Mattias Karlsson) – sådant tjänstehjon (Findel Madison), antar jag. Äpplet faller inte långt från trädet.

https://www.flashback.org/p62433462#p62433462


Här lite mer:


Joakim Wallerstein – en 35-årig professionell con artist – är för gemene man inte en särskilt känd skumraskfigur. Däremot är han i sanning det för gemene svennebanandemokrat, i alla fall för den som har koll på det inre partilivet, även om JW gillar att hålla sig i bakgrunden och styra och ställa by proxy.

Många internt i SD är rädda för honom. Helt i onödan egentligen eftersom han är en total mes – sin uppstudsiga, kaxiga, nonchalanta, socialt inkompetenta och osäkra attityd till trots. Blåser du på honom kissar han nästan på sig, men han vill gärna ge sken av annat för att sprida en falsk bild av sig själv. Lika falsk som hela hans image och uppenbarelse.

Varande kommunikationschief numera efter att ha börjat lägre ned på tjänstemmannastegen på SD:s informationsavdelning och sedan som ”kommunikationsstrateg” har Wallerstein ganska mycket att säga till om. Tyvärr alltför mycket, för att bara vara en vanlig kommunikationschef på papperet. Wallerstein har sannerligen grävt guld i SD och lurat till sig stora summor pengar genom att slå blå dunster i SD-hjonens ögon och noggrant utmanövrera alla fiender till sin egen sak.

I slutet av 2010 bytte han namn ifrån Joakim Viktor Peter Lindell till Joakim Ingemar Wallerstein. Han hette alltså tidigare Joakim Lindell men bär numera namnet Joakim Wallerstein. Föräldrarna är skilda, och fadern boende i Dalarna är gift med en ny kvinna. Efternamnet Lindell kommer ifrån fadern medan modern i Täby hette Wallerstein som ogift och har bytt tillbaka till det efternamnet efter skilsmässan.

Lille Jockeboi är uppvuxen i Åkersberga i Österåkers kommun i Stockholms län, även om han gärna vill ge sken av att vara nästintill adlig och tillhöra Stockholms gräddhylla, något som han blott kan drömma om. Han har förvisso varit skriven på olika adresser i Danderyd, och numera bor han på en av Södermalms absolut finaste adresser på Mosebacke efter att ha hustlat till sig en astronomisk lön ifrån Sverigedemokraterna, men han är och förblir alltid en enkel Lindell ifrån Åkersberga.

Henrik Vinge och Wallerstein bor båda på Söder och är nära vänner, men de är också de två tjänstemän i partiet som står allra längst upp i hierarkin, även om vissa andra gärna vill komma in i denna sekteristiska och sjuka gemenskap. Dessa två ingår sedan ungefär 2014/15 något i den så kallade ledningsgruppen, en icke-demokratiskt vald (ett tydligt signum för nuvarande partiledning) liten tajt grupp som styrs av Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson och som fattar alla beslut av större politisk och kommunikativ vikt för SD. Det är där som den egentliga makten i partiet ligger.

Båda herrar Vinge och Wallerstein tjänar mer än en helt vanlig riksdagsledamot med summor uppåt 70 000 kr/månad före skatt, om inte ännu mer. Liksom medlemsregistret och partiets bokföring är tjänstemannaanställningarna och -lönerna en av SD:s bäst bevarade hemligheter.

När Wallerstein var ny som tjänsteman hos Sverigedemokraterna i mitten av förra mandatperioden lyftes han upp medialt som en stor värvning och en gigantisk tillgång för partiet. Han har tidigare arbetat som ”konsult” på pr-byrån Strandberg Haage samt dessförinnan på Wyred, Hope, Happy Socks och Acne Studios. Han påstår sig även ha arbetat med kommunikation för bland annat SVT och Riksbanken. Oklart vad han haft för roll där egentligen. Det borde man granska mycket mer noggrant. Framför allt är det mycket märkligt och nästan löjeväckande när han sommaren 2013 (!) påstod att hans övergång ifrån pr-världen till SD inte inneburit någon större förändring i den sociala umgängeskretsen.

Wallerstein hade ett tag ett projekt som gick ut på att renovera ett ruckel i Vaxholm till en fin kåk och sälja dyrt, vilket han faktiskt lyckades med och som han stoltserade om i partiet och på sin Facebook. Det som han däremot inte stoltserat så mycket med är att hans dåvarande flickvän och sambo, en helt vanlig sjuksköterska utanför partiet, lämnade honom eftersom han har psykopatiska och sociopatiska drag samt drev henne till vansinne.

Det som Wallerstein inte heller skryter så mycket om är att han som Joakim Lindell haft ett mycket mörkt förflutet på Stureplan och att det finns många historier att berätta där. Inte heller brukar Wallerstein, som lyfter fram sig själv som partiets rolige megahunk på SD:s konferenser år in och år ut, berätta att han drev sin senaste SD-flickvän Jessica Larsson i Sandviken till självmordstankar efter att ha behandlat henne som skräp och psykiskt misshandlat Jessica.

Jag tror nog inte att den gode Joakim för den delen brukar förtälja att han även spred könssjukdomen klamydia till Jessica Larsson och säkerligen ett antal andra tjejer i partiet och ungdomsförbundet, inte minst när han fått låna partisekreterare Richard Jomshofs riksdagslägenhet i Gamla stan. Detta skulle ju få tankarna till det gamla ungdomsförbundet SDU:s mindre stolta dagar när var och varannan i förbundet fick hem ett klamydiabrev... JW var ju med om att krossa det gamla SDU och istället designa fuskbygget Ungsven(s)karna, så inte kan väl Wallerstein sprida något sådant som han och hans allierade använt som ett argumentativt vapen mot sina politiska motståndare. Nej, hujedamej.

Wallerstein brukar porträtteras som partiets bästa värvning genom tiderna, men det är en sanning med kraftig modifikation. Helt enkelt en efterhandskonstruktion, som så mycket annat i SD-sekten. För det första har Joakim Wallerstein tydliga megalomaniska drag utöver sin tydliga psyko- och sociopati. Han har en mycket framträdande grandios självbild och det som köttbullepatrioten Mattias Karlsson gillar att benämna som Napoleonkomplex.

Snubbens humör är inte heller att leka med och är av direkt söderskt snitt. Han driver sina anställda till att sjukskriva sig och hamna på sjukhus, och han psykiskt misshandlar sina flickvänner. Det är ännu okänt om han även ger sig på kvinnorna fysiskt, men en dag kanske dessa tjejer vågar vittna mot honom offentligt. Relationsmässigt har han också haft ett kortare förhållande med Polina Malaberg (tidigare Mala som efternamn), som numera arbetar som politisk sekreterare för partiet i EU-nämnden i Sveriges riksdag.

Dessutom ligger han bakom flera av partiets största floppar, där ”SD-fackförbundet” Löntagarna med Wallerstein i egen hög person i spetsen som styrelseordförande och med stjärnskotten () Jan Sjunnesson och Sven Pernils som frontnamn kanske är det främsta exemplet.

Joakim Lindell vet att SD har enorma problem med att anställa kompetent personal, inte minst på grund av sin sadistiska och sekteristiska personalpolitik, samtidigt som man har sina trovärdighetsproblem från förr. Därför har han sugit sig fast på den sverigedemokratiska partikroppen likt en blodigel och täljer guld med smörkniv dagarna i ända. Så mycket cash som han tjänar på att vara SD:s pr-puppet skulle han aldrig kunna håva in på ett hederligt jobb. Samtidigt som han drar in storkovan på SD-maskineriet och har en armé under sig av lydiga moppepojkar som knappt vågar gå på toaletten utan att fråga pappa Wallerstein om lov gör han knappt något om dagarna annat än att sitta på sitt kontor.

Han samarbetar dessutom mycket nära med den så kallade journalisten Chang Frick, nära vän till både Mattias Karlsson och Henrik Vinge. Det finns flera andra i den svenska trollkulturen på nätet som Wallerstein under lång tid arbetat upp relationer till. Däremot har han länge nu haft en konflikt med Kent Ekeroth efter en gemensam resa till USA för några år sedan. Wallerstein ligger bakom SD:s både trollfabrik med många spännande sidor på Facebook och ena underrättelsetjänst vid sidan av den andra (riksombudsmannaavdelningen).

Denna tjänstemannaavdelning under honom heter kommunikationsavdelningen (förkortat komm) och består uteslutande av yngre cuckiga män med diverse komplex och problem, som JW domderar och driver hårt med. De mest framträdande på avdelningen heter Jacob Hagnell, Mattias Wester, Jonathan och Christoffer Othén, Findel Madison, Simon Solberg och Mikael Strömberg. Även Roger ”Salle” Sahlström har i smyg arbetat på denna avdelning i flera månader, trots att partiet inte vill ha något med honom att göra officiellt sett.

Det har varit mycket stor personalomsättning på denna avdelning under innevarande mandatperiod, och under ett kort tag arbetade även en kvinna där ett tag innan Wallerstein fimpade henne obönhörligen, då han inte tål kvinnor. Han försökte även göra sig av med den centerpartistiske ”husblatten” Tommy Deogan på helt schizofrent manér efter att först ha varit med om att rekrytera och lyfta fram honom i SVT, men Karlsson lyckades rädda kvar Deogan ifrån det wallersteinska raseriet.

Nu har man gömt undan denna skumraskverksamhet på komm till partikansliet vid SlussenSödermalm, där både Wallerstein och Vinge bor, för att maskera vilka som arbetar där eftersom flera av dessa är brottsdömda, narkomaner, våldtäktsmän och kraftiga ideologiska avvikare.

https://www.flashback.org/sp62994092


Och här ett inlägg om Henrik Vinge, som raderas för att vara Off Topic:


Det finns ganska mycket att förtälja om den gode presschiefen Henrik Vinge, som ju kommer att tävla om partiledarposten i Sverigedemokraterna efter valet 2018.

I valrörelsen i höst kommer Vinge med mycket stor sannolikhet att ges en riksdagsplats för det stora och mäktiga partidistriktet SD Stockholms stad – vars distriktsvalberedning Henrik Vinge styr med järnhand efter den senaste kuppen på distriktsårsmötet 2017 – och profileras som det främsta Stockholmsnamnet eftersom alla andra SD-riksdagsledamöter med anknytning till Stockholm antingen kommer av strategiska skäl att vara fortsatt skrivna på hemorten – trots att de egentligen bor i Stockholm och således bryter mot folkbokföringslagen – har flyttat ifrån Stockholm eller har gjort bort sig själva.

Undantaget är väl då förvisso den nedalkade och lågpannade dagisfröken Robert ”Råppan” Stenkvist ifrån Botkyrka (SD Stockholms län) – knähund och evig lakej åt hussar Karlsson och Vinge, trots sin ambivalent påklistrade ”bunkerfalangsaura” – men den individen finns det nog tack och lov mycket få som tar på något slags större allvar. Likaså med både pappersdistriktsordföranden för SD Stockholms stadDavid Lång på Kungsholmen – samt Julia Kronlid ifrån SD Täby och hemlige Martin Kinnunen, som samtliga har karisma motsvarande en disktrasa.

I övrigt har vi ju Oscar Sjöstedt kvar i Västmanland trots sin separation, Jonas Åkerlund på väg ut, byfånen Bylund bortgjord, Christoffer Dulny och Monica Tedestam Berglöw brända, Markus Wiechel kvarskriven i Norrköping trots att han bor i Stockholm, Paula Bieler som saknar någon direkt koppling till Uppsala men som av strategiska skäl har parkerat sig kvar där, Sven-Olof Sällström som i praktiken bor i sitt östeuropeiska horhus till riksdagslägenhet på Norrmalm men taktiskt nog är folkbokförd i Ånge, Margareta Larsson som efter sin separation flyttat till dottern i Sölvesborg, Mikael singel-Jansson som mer eller mindre huserar i sin riksdagslägenhet som han lånar ut till den nyttige idioten och tjänstehjonet Joakim Larsson på riksdagskansliet samt Kent Ekeroth som bor i Stockholm men är skriven i Skåne.

Väl med en riksdagsplats (lex Kinnunen och Linus Bylund, som blev ledamöter efter att ha varit riksdagstjänstemän), som i praktiken inte kommer att innebära någon större praktisk förändring för Vinge då han redan har en av de högsta tjänstemannalönerna i partiet och ett fint kontor på riksdagskansliet, kommer han att kunna profileras politiskt ännu mer med talarstolen i riksdagskammaren som plattform.

Även medialt blir det förändringar, då han inte längre kommer att behöva kommentera olika för partiet misshagliga händelser i tidningarna. Det blir liksom en något bättre grund att stå på än 7–8 årliga sammanträden i sömniga landstingsfullmäktige i Stockholms län med leeenets avdankade bunkergubbar, där man förvisso kan få till ett fint klipp till Youtube som pappa Karlsson kan lägga upp på sin sida på Facebook.

Först och främst är Henrik Vinge en evig dräng (inte bara dvärg med tanke på sin sorgliga manlet-längd), springpojke och bödel åt Mattias Karlsson, den i Sverigedemokraterna som i praktiken bestämmer och som har Jimmie Åkesson som en neddrogad nickedocka utan någon större egen vilja längre. Just längden är något som pojken har svåra komplex för och som leder till att han dessutom måste bekläda sig en grötmyndig stämma i vissa samtal för att hävda sig på annat sätt som kompensation för sin korthet.

Det finns få saker som Henrik Vinge inte clearar med Karlsson. Han springer den senares ärenden titt som tätt, trots att Vinge innerst inne anser att SD-ledningen är mesar, vilket hans historik i ungdomsförbundet, konversationer på Facebook Messenger och kontakter med italienska La Destra inte minst visar:

  • Här ger SD-toppen hjälp till högerextremisten (Aftonbladet 2015-04-09)

    Citat:
    Först avslöjades det att han umgåtts privat med en högt uppsatt italiensk nyfascist.

    Och här hjälper SD:s presschef Henrik Vinge en känd svensk högerextremist.
  • SD-topp umgicks med företrädare för nyfascistiskt parti (Aftonbladet 2015-04-09)

    Citat:
    En av orsakerna till att Gustav Kasselstrand och William Hahne utesluts ur SD är deras kontakt med nyfascistiska partiet La Destra i Italien.

    Nu avslöjas att även gruppledaren Mattias Karlssons nära medarbetare, presschefen Henrik Vinge, har umgåtts privat med Giuliano Moggi - som företräder partiet


Vinge är helt enkelt kort och gott en riktig psyko- och sociopat och en solklar karriärist som är beredd att gå över lik för att få exakt som han vill. Visst, han kan ge ett professionellt intryck, vilket just psyko- och sociopater ofta gör, och just därför vill Karlsson med största sannolikhet göra honom till partiledare när Åkesson avgår under 2019 inför Landsdagarna på hösten. Då kan man även äntligen tvätta bort Jimpas bonniga blekingska intryck och placera en stockholmare med normalt uttal på piedestalen.

Han är iskall och hugger halsen av vem som helst som kommer i hans och köttbullepatriotens väg. Kupper, intriger, kartläggningar, lögner, karaktärsmord och beställningsjobb är ett genomgående signum och modus operandi. Alla former av metoder är tänkbara och tillåtna; kreativiteten är ofta sprudlande. Lagbrott är en baggis i Henrik Vinges värld.

De kastrerade übermegabetacucksen på press- och informationsavdelningarna samt de halvradikala moppepojkarna på kommunikationsenheten står alltid redo till Karlsson & Vinges tjänst. Likaså den personlige vännen Chang Frick på skvallerbloggen Nyheter Idag, en person som Karlsson i många år polat med och som även Vinge blivit tjenis med, inte minst då Frick ständigt ringer Vinge och springer ledningens ärenden och profilerar de två herrarna i en mer positiv dager.

Till sina dunkla skumrasksyften har Vinge även sin minst lika psyko- och sociopatiska, med en mulatt otrogna numera fru Linnéa Vinge (för övrigt ett mirakel att karl’n i detta avseende brutit mot en långtgående partipraxis – lex Åkesson, Karlsson och Stefan Jakobsson – och faktiskt ingått giftermål med denna kvinna; det blir en dyr skilsmässoaffär för Vinge en dag, där inte ens de mystiska lägenhetsaffärerna som han ägnar sig åt på sin fritid kommer att kunna täcka upp för den ekonomiska smällen).

Damen – eller kanske mer passande femme fatale – ifråga heter egentligen Linnéa Cortés Åkerberg – men det låter ju häftigare att ha utländska efternamn och efternamn som kan leda tankarna till den kända advokatfirman Vinge.

Linnéa Vinge är för övrigt ett kapitel i sig. Hon var tidigare i partiet och framför allt på riksdagskansliet allom (ö)känd under de mindre smickrande smeknamnen ”spermahinken”, ”vandringspokalen” och ”klättermusen”, då hon under sin tid som påläggsslyna i ungdomsförbundet varit med minst ett tio- till femtontal män i förbundet, riksdagsgruppen och tjänstemannakåren på riksdagskansliet. På kansliet gjorde man listor över alla som fått sig ett dopp i den linneanska grytan.

Just sjyst hustru som Henke plockat upp. Inte undra på att han behövde borsta av den ingrodda smutsen för att försöka göra henne till en presidentfruga. Allt som ska passa bilden av den perfekte partiledaren, som lär lanseras i all sin prydno efter valet.

Vinge och den likaledes psyko- och sociopatiske kommunikationschefen Joakim Wallerstein, även känd som ”nazistjuden” som driver sina anställda till utbrändhet och som är ännu mer socialt inkomptent än sin bästis, är mycket nära kolleger och är med på de innersta mötena med SD:s så kallade ledningsgrupp, en instans som inte är vald av någon på demokratisk väg och som står högre i partihierarkin än Landsdagarna (LD), partistyrelsen (PS) och partistyrelsens verkställande utskott (VU). Där har man fritt spelrum att bestämma allting av större vikt i partiet utan någon som helst insyn, kontroll eller granskning.

http://archive.is/Lk5nr#selection-12653.1-13203.527


När man läst detta så förstår man kanske bättre hur SD fungerar och vem som tar besluten i partiet.


Ett särskilt demokratiskt och välfungerande parti är det ju inte.


Lite märkligt kanske att de här uppgifterna aldrig kommit ut i media och diskuterats. Kanske vill media inte sprida skvaller. Mycket av informationen handlar om vem som knullat med vem, LOL.


Att det knullas unga tjejer i SD-toppen verkar ingen ifrågasätta.


Med det sagt så finns det faktiskt en del kompetent personal i SDs riksdagsgrupp har jag hört.

Av allasolikavarde - 11 september 2018 20:27

I ett tidigare inlägg skrev jag att satiren är död för att man inte får lov att göra satir på utlänningar eller mörkhyade. T.ex Victoria Kawesa eller Nyamko Sabuni.


Det verkar som att jag hade rätt, för en nyligt publicerad satir på Serena Williams i en av Nya Zeelands största tidningar har fått internationell kritik för att vara rasistisk. Det anses att den som ritade den borde tänkt på "den rasistiska historian".


The cartoon by Mark Knight, published in Rupert Murdoch’s Herald Sun tabloid on Tuesday, depicted the tennis star having a tantrum on the court at the US Open after she lost to Naomi Osaka on Saturday. The depiction of Osaka has also been criticised as making her appear as a “white woman”.

The way Knight drew Williams has been compared to the racist illustrations ubiquitous during the US Jim Crow era and Sambo cartoons.


“I’m upset that people are offended, but I’m not going to take the cartoon down,” he said.

“I can’t undraw the cartoon. I think people have just misinterpreted. Maybe there’s a different understanding of cartooning in Australia to America … It was a cartoon based on her tantrum on the day and that’s all it was.”


The National Association of Black Journalists said the cartoon was “repugnant” on many levels.

“The Sept 10 cartoon not only exudes racist, sexist caricatures of both women, but Williams’ depiction is unnecessarily sambo-like,” the association said.

https://www.theguardian.com/media/2018/sep/11/repugnant-racist-news-corp-cartoon-serena-williams-mark-knight


 


Ja det är inte lätt att göra satir av svarta människor. Hur man än gör så blir det rasistiskt... Därför är satiren död i Sverige, och det beror på invandringen.


Vad jag tycker måste sägas är att det alltid är USAs rasistiska historia vi måste förhålla oss till!

Av samma anledning tycker vi att de inte borde få göra satir på judar i Iran - pga vår hantering av judar!


Själv blir jag ibland förvånad när man talar med en amerikan och det för vissa av dem är oerhört känsligt att diskutera den svarta kriminaliteten, dödsskjutningar, och dylikt i USA. Man tänker: "kom igen, väx upp". Men det är känsligt för dem pga deras historia och pga de har dåligt samvete över att de svarta lever så mycket sämre i USA, samtidigt som de också är rädda för svarta och inte vill reta upp dem.

Typ som vår relation med muslimer i Sverige.


Jag såg på Grotesco sketchen "Bögarnas fel" igår och det slog mig nu att de gör karikatyrer av pedofilpräster, en rabbi och någon slags sikh... men muslimer får man inte skämta om.   Så någon muslim finns inte med i videon.



Muslimer som kanske är den mest böghatande religionen idag....

Av allasolikavarde - 11 september 2018 12:14

Ja nu förlorade som bekant SD. Eller: de gick sämre än vad som var nödvändigt. Tidningarna fylls av uttalnden från kändisar och vanliga människor i stil med "Jaaa! Hatet förlorade!"


Man får gratulera medierna. De lyckades desarmera SD på det bästa sättet: genom att gå genom deras argument och lyfta fram det som var dåligt. Istället för att kalla SD rasister.


En enstaka punkt i SDs partiprogram om att man inte ska tillåta dubbla medborgarskap lyftes fram som om det vore en del av SDs valmanifest. Partiprogram innehåller visserligen en väldig massa punkter.


Nu tänkte jag att jag ska försöka ge upp att vara höger. Det känns lite konstigt. Det är som en vän till mig som spenderat sitt liv med skitjobb och är ständigt deprimerad och nedstämd... men SD tar han ställning mot. Vänstermänniskor saknar ofta det där med personligt ansvar.


Vänstermänniskor vill hellre få betalt av staten bara för att de är födda. Jag bor ju i Malmö och jag ser de här människorna driva omkring, med sina nosringar, tygväskor och dimmiga blick.

Ja - vänstermänniskor i Malmö har dimmig blick, fåniga léenden, stripigt hår och en blek hud pga de är undernärda eller vegetarianer.

Högermänniskor har en skarp blick. Vissa ser det som en kylig blick. Kanske är det så.


Från och med nu förväntar jag mig betalt av staten så snart jag har problem.

Om jag inte kan tjäna ihop till min försörjning, är det okej att "låna" av någon annan. T.ex en cykel som står någonstans.


Det gör ont inom mig att tänka såhär. Ständigt får jag saker stulna, men man är ju som man umgås.


Det gör också ont eftersom jag aldrig fått särskilt mycket av samhället eller livet. Det vore bättre att kämpa lite för ett bättre samhälle istället för att sätta mig ner och kräva pengar.


På sikt är det också lätt att se vad som händer i städer som ständigt delar ut pengar. San Fransisco är den kanske med vänsterlagda staden i USA och de är nu på väg förfalla.


Tja, varför inte? Vill man dela ut en massa bidrag till hemlösa är det inte så konstigt om man drar till sig hemlösa som sedan stannar i hemlöshet.

Har man hårda krav på hur man får bygga (jag vet inte varför vänsterstäder ofta har det) så ökar hemlösheten.

Om man uppmuntrar invandring och man är en sådan där "kreativ stad" (Malmö är också en kreativ stad) så drar man till sig en massa olika människor som alla behöver någon stans att bo.


Droger är inget allvarligt brott heller. Vad händer då? Ökad brottslighet, så klart. Ökad utsatthet. Fri sexualitet verkar också ligga nära till hans med ökad utsatthet, men jag har inte fått helt klart för mig hur sambandet ser ut. Det är dock min gissning att fri sexualitet leder till mer otrohet, mer barn utanför förhållanden (ensamma mödrar), fler skilsmässor, samt mer sexuella sjukdomar.


En enkel googlesökning bekräftar det jag misstänkte:


San Francisco has one of the largest HIV-positive populations in the United States with an estimated 16,010 people living with HIV.

http://sfaf.org/hiv-info/statistics/


Sex, droger, sjukdomar och kriminalitet går hand i hand. Bekämpar man det ena så bekämpas också det andra.


I Malmö tycker man ännu att det fungerar bra att dela ut pengar. Enligt en undersökning skulle Malmö behöva höja skatten med flera kronor för att klara av "utmaningarna" de närmaste 15 åren. Vänstern har inga problem med det, men det finns två:

1. Höga skatter gör att folk flyttar.

2. Är skatterna för höga vill folk inte arbeta.


Som exempel på detta kan man fråga folk på högskolor som studerar till läkare t.ex De vet att de kan tjäna nästan dubbelt så mycket i länder som Norge eller Storbritannien.


Nu har svenska folket röstat för att de vill att resten av Sverige ska se ut som Malmö. Då kan nämnas att brotten i Malmö hålls nere av att poliser från runt om i södra Skåne blivit kommenderade dit. På många småorter saknas det helt poliser. Ändå har Malmö en väldig massa.. ja ni vet det jag nämnde ovan: missbruk, droger, kriminalitet, prostitution, utsatthet, osv.


Det är ganska uppenbart vad orsaken till det är också.


Men man får väl bita sig i tungan och gå med på det nu när man ska bli vänster.


Det gör ont att tänka att folk kommer hit från halva världen för att leva på bidrag och klaga på rasism, och vi bara står här som dumma fån och tror på dem. Mer pengar till Ahmed och hans sju bröder. Blir nog bra, så kan vi alla vara jämlika.


Jag vet inte riktigt varför jag skulle sluta vara "hatisk" heller. Vad har det gett mig att bry mig om alla andra? Gav det mig något annat än smärta? Folk som utnyttjar en, tar ens tillgångar och sen hånar en för det.


Men jag ska försöka blunda och sluta tänka nu. När jag ser unga tjejer som ger sig i kast med några utländska afghaner som uppenbarligen inte kommer att bli något vettigt. Jag ska ignorera det. Låt dem få göra som de vill. Samhället borde ta hand om det. Skit samma om Sverige om 50 år är ett sharialand med svarta och araber överallt som säljer droger och begår brott. Inte mitt problem. Det beror på rasismen. Bekämpa rasismen.


Nu ska jag fira min nya livsstil genom att istället för att jobba lyssna på musik. Hade mitt arbete varit roligare hade jag jobbat, så det är inte mitt fel.

Blir jag av med jobbet är det samhället uppgift att hitta ett nytt till mig.


Stå upp mot hatet. Tänk på Nazi-Tyskland. De ville döda folk som mig. Taskigt!


Ovido - Quiz & Flashcards