Alla inlägg under september 2018

Av allasolikavarde - 4 september 2018 12:15

Ganska kul och tyvärr ganska okänd...

Se hela videon!


Av allasolikavarde - 3 september 2018 22:06

Jag sitter här och läser domen mot palestiniern Ibrahim Sameer Ibrahim Abujamal (född 1997) som dömdes för brott han begick mot Hanna Arvidsson i Kalmar.


Under rättegången satt den ambitiöse "förtryckte" palestinierns bruschor? och skrek åt offret att hon var en hora.


Här en artikel i SVT:


En 21-årig Kalmarbo döms av Kalmar tingsrätt till fängelse i ett år och fyra månader för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, bedrägeri och utpressning.

De olika händelserna som mannen döms för har pågått under närmare tre års tid och omfattar upprepade fall av misshandel, olaga tvång och utpressning mot hans dåvarande sambo.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/21-aring-far-fangelse-for-grov-kvinnofridskrankning

Den dömde mannen har dessutom hotat kvinnan med att lägga ut nakenbilder på henne i sociala medier om hon inte gav honom 50 000 kronor, och sagt att han ska göra så hon ”lever i fucking skräck”.

”Det har varit fråga om hot, våld och kränkningar under lång tid” skriver tingsrätten i domen och dömer mannen för grov kvinnofridskränkning, olaga hot, bedrägeri och utpressning.

Mannen döms till fängelse i ett år och fyra månader. Därtill ska han betala skadestånd på närmare 80 000 kronor till kvinnan.


Vill man veta detaljerna får man som vanligt vända sig till Flashback.


Jag kan tycka det är väldigt märkligt när man läser om svenska kvinnor som känner sig så hippa när de själva eller deras bekanta ägnar sig åt dylika rasblandade förhållanden. En arabisk person som är så charmig - till en början.


Vad de inte inser är att muslimer har ett permanent dåligt självförtroende, vilket är en del av islam: att ständigt se andra som hot och sig själva som en underdog. Det är för övrigt därför vänstern och islamister är så goda vänner: de slåss mot samma "överhet". Skit samma om det dör folk på vägen - kampen är viktigast.


Enligt tråden på flashback:


När det gäller deras kvinnosyn så är alla tre bröderna exakt likadana. Dom har alla misshandlat sina ex flickvänner både fysiskt och psykiskt.
Dom försörjer sig genom att sälja droger, och brukar även droger. Allmänt så har dom ett väldigt smutsigt rykte i Kalmar. Dom TROR att dom styr kalmar.
Dom kör runt i sina fina bilar, som är finansierade med kreditlån och drogpengar, och söker bråk. Vad jag vet så förföljer dom ex flickvännen till "ibbe" dagligen och trakasserar henne.


Tyvärr är det numer vanligt att se svenska flickor (faktiskt har många en finsk bakgrund) som sitter i knät på en ghetto-talande blatte och imponeras över hans ... tja, hat mot Sverige? Vad annars en sådan person har att imponera med vet jag inte. För det är ju inte en stor penis.


Så vi har en hatisk person från en hatisk kultur, som ser ner på kvinnor och är för dum för att bli något i livet.

Vissa tjejer dras till sådant. Varför kan man fråga sig.


Ska de skylla sig själva?

Borde vi lärt dem bättre?


På sätt och vis har ju kvinnorna själva sagt att de ska vara "fria". De är inte någon annans kvinna, de är sin egen kvinna. Jag antar de får skylla sig själva när de ger sig i kast med muslimer.


Det positiva med detta frihetexperiment är att många kvinnor blir väldigt islamkritiska efter att ha umgåtts med muslimer. Ingrid Carlqvist är ett känt exempel:


Ingrid Carlqvist kan till och med vittna om hur det är att leva med en marockansk man.

- Vi träffades 1992 och var gifta i fyra år. Och han var inte alls religiös, han åt fläskkött och drack öl och vin. Vi blev jätteförälskade, eller tända, om man ska uttrycka det mer prosaiskt. Jag ville ha barn, han ville komma till Sverige. Han var duktig på språk. Men han nöjde sig när han kom till nivån lätt svenska. Och det räckte inte för mig. Diskussioner är min livsluft. Jag brukar säga att det var invandrarverkets fel att jag gifte med mig honom. Hade de låtit honom komma på turistvisum hade jag nog nyktrat till och insett att vi var alldeles för olika.

https://www.expressen.se/kultur/bjorn-af-kleen-besoker-ingrid-carlqvist/


Nyligen framkom det att alt-right figuren (rättare sagt alt-light) Lauren Southern verkar ha haft ett förhållande med en muslim när hon var yngre:


"Lauren was by all means a normal, dumb, white girl. She is now a racist, dumb, white girl. She had a reputation for being a bit weird, very insecure, attention seeking, and "easy." So basically she dated a bunch of brown guys. One dumped her because he upgraded to a hot Middle-Eastern girl, and also because he discovered about Lauren's reputation. Lauren got super attached to the second guy but he ended up dumping her because she was batshit crazy (and also ended up dating a rich brown girl). She didn't take the break-up well and turned into a mess. She dropped out of uni (read: dumb, white, girl) and did the whole anti-SJW thing at the slut walk for attention. I'm not surprised she embraced the whole white nationalism thing because she was burned very badly by the brown guys she dated. Not at all surprised that she specifically screeches against brown immigrants/Muslims, although that's also equally because of current events and their recent prominence."

https://www.reddit.com/r/Drama/comments/6t8fd3/i_know_someone_who_went_to_school_with_lauren/

 

Att muslimer behandlar kvinnor som skit - särskilt icke-muslimer - är inget nytt förstås.


Tyvärr är kvinnor ofta naiva och tror att alla är goda innerst inne. Även om alla i samhället informerar dem så följer de sina känslor.


Jag tror faktiskt att islam sprids delvis pga de har bättre pli på sina kvinnor. Våra kvinnor knullar förste bäste muslim eller svarting i toleransens namn... flyttar ihop och får kanske barn (det är muslimens mål: få barn med en vit kvinna). Sedan brukar det gå utför. Har hon tur har hon åtminstone inga barn med mannen.  Barn med en muslimsk far blir alltid muslimer också.


Bland folklivsforskare, etnologer, biologer, sociologer, och så vidare, är det självklart så att något sprids genom att det förökar sig. Om sekulära svenskar inte förökar sig, så minskar de i antal. I Sverige ses detta som kontroversiellt. "Alla" är ju svenskar...

Men jag säger bara: vi får se hur Sverige ser ut om 100, 200 eller 300 år.

Om vi har en grupp i samhället vars antal ständigt ökar, och en annan grupp vars antal minskar - vad leder det till?


Svaret är inte "det där är rasistiskt för alla har lika värde".

Av allasolikavarde - 3 september 2018 17:05

Jimmie Åkesson har varit i blickfånget för att ha sagt att P3 är "vänsterliberal smörja" och att han skulle lagt ner kanalen om han vore programchef.


Detta fick givetvis medierna att gå ut och varna för att Åkesson och SD vill ha samma sak som i Polen och Ungern. "Inskränka demokratin och yttrandefriheten", och allt det där.


Värt att tänka på är att om någon skulle föreslagit ett koncept liknande SR/SVT idag så hade det aldrig gått genom. Ett statligt drivet TV system med en budget på 5 miljarder (vad jag kan se har TV4 en budget på 3 miljarder och det lär vara mer än tre gånger så mycket som någon annan kanal), och radion har en budget på 3 miljarder. Jag vet inte hur radio kan vara så dyrt?


Det finns förstås mycket positivt med SVTs kanaler. Med SRs kanaler finns det många som lyssnar på P1, en kanal jag själv inte kan stå ut med för det är för mycket pekpinnar och "vuxen" pruttkultur som programmet På minuten som jag aldrig kunde se poängen med. Flamsig typ av medelklass-nonsenshumor.


P4 lyssnade jag på tidigare, men det är för mycket tråkiga ämnen riktade till pensionärer.


Behöver man verkligen ge 3 miljarder till radio?


P1-radio är för mig en slags stockholmsradio. Jag lyssnade en period på Godmorgon Sverige men även det kändes efterhand som ett meningslöst program, ur ett känslomässigt perspektiv. "Nu ska vi prata om alla viktiga ämnen som vi tycker att ni behöver höra, ur det perspektivet som vi tycker ni borde höra det."


P2 är helt meningslös. Jag har frågat såväl medelålders som äldre och jag vet ingen som lyssnar på P2. Om det åtminstone varit bra klassisk musik som spelades, men det mesta är rena oljudet. Den som tror att all klassisk musik är bra kan gärna lyssna på P2 en dag.


Det finns ett antal poddradiokanaler och internetkanaler. Jag kan inte uttala mig om dem alla men jag vill inte avfärda dem.


Vad då med P3?

P3 var anledningen att jag började skriva på Flashback. Att P3, som når över 1 miljon människor varje dag, ser det som essentiellt att ständigt rapportera om homosexualitet och ha en feministiskt perspektiv. Detta intresserar mig inte, och jag ser det som direkt olämpligt att ständigt vilja propsa för det.


P3 har även sedan många år aktivt varnat för SD. T.ex från 2011:


Granskningsnämnden, som vanligtvis verkar ha gjort avskrivandet av ärenden till en livsstil, fällde idag Morgonpasset i P3 för att ha uppmanat lyssnarna att inte rösta på Sverigedemokraterna.

Den 25 juli 2011, tre dagar efter massmordet på Utøya, uppmanade Morgonpassets programledare lyssnarna att inte rösta på Sverigedemokraterna. Granskningsnämnden menar att uttalandet strider mot kravet på opartiskhet, men uttrycker samtidigt “förståelse för den ovanliga och påfrestande situationen”.

http://budkavle.blogspot.com/2012/02/granskningsnamnden-faller-morgonpasset.html


P3 kvoterar in sina programledare efter vilken hudfärg, religion eller sexualitet de har. Detta är mycket viktigt på P3. Det är en flamskanal rakt genom och jag kan inte stå ut med att lyssna på det även om vissa enskilda program är välgjorda (såsom P3 dokumentär). Lyssnar man på radio lyssnar man ju flera timmar i sträck och då blir det oundvikligt något av den "vänsterliberala smörjan" man får lida sig genom.


Nu har jag inte lyssnat på P3 på många år. Ibland ger jag det en chans men det slutar alltid på samma sätt.

Dansk P3 lyssnade jag däremot på ett tag. De är så som svensk P3 borde vara. Det är, på danskt manér, högt i tak på riktigt, och inte bara högt i tak vad gäller "att stå upp mot rasism och för allas lika värde". I Danmark kan programledarna även stå upp för åsiktsfrihet, rätten att vara rolig på andras bekostnad, och att driva med politisk korrekthet.


På svensk P3 får man driva med... Sverigedemokrater, vita män och svenskar. Eftersom allt annat är för känsligt blir skämten därefter.


Tänk att Hassan en gång gjorde ett klipp som handlade om en mans oro för att tio tusen tyska bögar skulle komma till Sverige:



Det gick även bra att skämta om barnmisshandel:




För att inte tala om skämten om Dr Alban...



På dansk P3 kan de fortfarande sitta med manliga två etniskt danska programledare, som säger vad de känner för. Om de har en åsikt om politiker kan de uttrycka den.

På svensk P3 vet man ju att alla är vänsterradikala feminister. Om de skulle uttrycka en åsikt skulle det oundvikligen vara en vänsterradikal åsikt, och det skulle bryta mot SRs sändningstillstånd...

Det blir så när vänster ska göra "neutral" radio.


Nåväl, åter till det jag skriv i inledningen: tänk om vi inte hade SVT/SR och någon föreslog att vi skulle skapa en statlig radio med en budget på 8 miljarder och som skulle konkurrera med privata kanaler. Troligen skulle flera kommersiella kanaler gå i konkurs rätt omgående.

Det skulle även bli mycket käbbel om den politiska styrningen av den statliga radion.

Hur kan en statligt finansierad radio vara "neutral"?


Med det sagt finns det mycket bra på SVT och SR, men själv känner jag att det blir märkligt när i princip allt som sägs har en vänstervinkling, och då menar jag en feminist/allas-lika-värde-vinkling. Inget snack om kostnader, lag och rätt, göra rätt för sig, arbeta och skaffa jobb... nä - men mycket snack om hur synd det är om folk och om strukturell diskriminering, lite snyftprogram. (t.ex. att apatiska flyktingbarn är en sjukdom)


Jag vet inte om man borde lägga ner det eller förändra det. Själv tänker jag att man skulle kunna tillåta en timme om dagen åt personer som inte delar "värdegrunden". Problemet är att SR har en värdegrund som tvingar alla program att "följa demokrati och alla människors lika värde".


Det finns ett viktigt undantag från opartiskhetskravet. SVT och dess programledare, reportrar med mera ska i sin programverksamhet hävda det demokratiska statsskickets grundidéer och principen om alla människors lika värde och den enskilda människans frihet och värdighet (den så kallade demokratibestämmelsen i radio- och tv-lagen). Bestämmelsen innebär en skyldighet att markera ett avståndstagande från eller att bemöta antidemokratiska uttalanden och att verka för att rasfördomar, våld och brutalitet bekämpas.

Jämställdhet mellan kvinnor och män ska hävdas.

http://www.svtb2b.se/?page_id=107


Vad betyder det med allas lika värde egentligen? Tydligen så får man inte säga något negativt om invandringen, som exempel. Och det är den springande punkten. Det gör att SVT/SR inte går att reformera.



Att säga att asylsökare är "potentiella sexualförbrytare och terrorister" är tydligen inte okej.

Däremot kan man såklart säga att alla män är potentiella våldtäktsmän.   


Detta är också en av anledningarna att jag kallar min blogg "allas olika värde". Vi måste spräcka hål på myten om "allas lika värde". Analfabeter som kommer från våldtäktskulturer har mindre värde för det svenska samhället än indiska ingenjörer, till exempel. Om vi inte får lov att säga detta så hotar vi landets stabilitet. Man kan, kort sagt, inte bygga ett stabilt och välutvecklat land med analfabeter, våldtäktsmän och andra kriminella.


Så, vem reagerade egentligen på det Jimmie sa?

Det var de vanliga journalisterna som hotade för "rasismens och nazismens vindar". Bland vanligt folk får jag intrycket att de sa: "jag håller inte med Jimmie i mycket, men här har han helt rätt".

Konstigt att det ska ta flera årtionden innan någon i etablissemanget kan uttrycka en sådan självklarhet som att P3 är vänsterliberal smörja...

Av allasolikavarde - 2 september 2018 21:06

När jag började på universitetet för en 15 år sedan nu, så läste jag vetenskapshistoria. Vi gick genom historiens vetenskapsteorier och hur det har pendlat.


Freud var förstås en psykolog som i början av 1900-talet snabbt blir populär som en slags rebell. Inget var heligt för honom, och han skrev därtill väldigt intressant och engagerande. Han var klassiskt skolad och kunde de grekiska författarna (t.ex. kommer sig Oidipuskomplexet av en grekisk figur vid namn Oidipus). Hans teorier var i sin grund barnsligt enkla att förstå.


Många av hans idéer lärs faktiskt fortfarande ut, men mest på gymnasiet eller i pop-kulturen. Vetenskapligt har han egentligen aldrig tagits riktigt seriöst och ju mer vi lär oss om hjärnans, känslornas och kroppens funktion, desto lättare att avfärda honom.


Det förhindrar inte att människor fortsatt vill leta efter enkla svar på komplicerade problem. I Freuds fall var svaret: sexualdriften. Han ansåg att alla emotionella problem en människa kan tänkas ha, stammar ur vår sexualdrift. Han såg det moderna samhället som förtryckande av vår "naturliga" drift, och varianter av samma tema återkommer hos andra tänkare.


Även socialdemokraterna i Sverige anammade sexualdriftsteorin. Under 1960-talet gick Sverige från att vara en pryd nation som censurerade lite nakenhet i filmer, till att i slutet av 1960-talet göra porrfilmer. Staten bestämde att fri sexualitet var bra för människan, fysiskt och psykiskt, och uppmuntrade frigörelsen.


Maslow byggde t.ex en behovstrappa där han placerade sex på den mest grundläggande nivån, tillsammans med andra fysiologiska behov såsom mat och vätska.  Maslow lärs ut i skolan i många olika kurser. Det anses inte ens kontroversiellt utan som en ovedersäglig sanning.


Det visar på vad jag vill komma fram till i mitt inlägg: utsagor är inte sanna bara för att någon påstår det. Märkligt nog sprids ofta "fake science" snabbare än riktigt vetenskap. Det känns betryggande för oss människor att veta att Maslow kan förklara allt vi behöver veta om mänskligt beteende .


Maslows behovstrappa är egentligen inte en teori, möjligen en modell, som har mycket litet empiriskt stöd, och som inte är tillräckligt specificerad för att kunna prövas empiriskt (det är en viktig anledning till att någon mer omfattande prövning inte har gjorts). Det finns visserligen några studier som har utförts med bland annat chefer, men resultaten är inte konsekventa eller speciellt entydiga. Dessutom är det inte klarlagt om det finns andra behov (fler eller färre), till exempel behovet av kontroll och förutsägbarhet i tillvaron.

Ytterligare kritik, som man kan rikta mot idén om en behovstrappa, är att den är så generell att den i grunden inte tar hänsyn till de olikheter som finns mellan människor eller mellan kulturer när det gäller behov.

https://fof.se/tidning/2014/3/artikel/galler-maslows-behovstrappa-fortfarande


Jag tyckte Maslowtrappan lät konstig redan när jag först var tvungen memorisera den i skolan, men man har ju inget annat val än att lära sig den om man vill få sina betyg. Visst är det märkligt.


Freud ses alltså inte som vetenskaplig nu för tiden.

En annan figur som ses som vetenskaplig i vissa kretsar är Marx. Hans idé är att världen rör sig i en ständigt konflikt mellan förtryckare och förtryckta, där de förtryckta efterhand reser sig mot förtryckarna och tar makten.


Ser man historian ur Marx perspektiv så verkar allt stämma. Problemet är att man inte kan se det ur Marx perspektiv. Man kan kritisera Marxismen och man kan kritisera de många logiska felsprång Marx gjorde, samt att kommunismen inte fungerar i praktiken.


Det intressanta är att världshistorian är full av liknande teorier som var tänkta att förklara allt. De drog snabbt till sig allmänhetens respekt och såg som ofelbara. Sedan visade det sig att de inte fungerade, eller så blev de bara omoderna. Vederläggas kan de dock inte.


Det går inte att vederlägga Freud eller Marx, eller för den delen andra politiska ideologier. Inte ens Nazism. Av samma anledning kan man inte vederlägga religioner. De som tror på en ideologi kommer helt enkelt påstå att ideologin fungerar perfekt förutsatt att den implementeras perfekt.


Att säga att alla våra beteenden beror på sexualdriften är inte annorlunda än att säga att det beror på vad som helst annars.


Jag har haft mycket nytta av mina kurser i vetenskapsteori. Ffa så är det en av huvudorsakerna till att jag inte bara sväljer feministernas påstående om att alla världens problem beror på patriarkatet. Med tanke på vad vi vet om hur man definierar en vetenskaplig teori är det häpnadsväckande att vi fortsätter att skapa pseudovetenskapliga vetenskaper och att dessa sprids som om de vore ultimata sanningar.


Det är, som sagt, inget nytt i historian att vad som ses som sanningar förändras efter modet. Sedan ska "alla" ha samma åsikt och det föregående tappar i intresse av sig självt, tills ingen längre använder det. Inte nödvändigtvis för att det var fel, utan för att det kom något annat som verkade bättre, eller kanske mer spännande.


För vidare läsning kan man se: http://www.vetenskapsteori.se/e1pdigm.htm

Av allasolikavarde - 1 september 2018 20:10

Ben Carson var en presidentkandidat för Republikanerna i förra cykeln. Han var rätt populär för att han var kristen och hade principer, till skillnad från alla andra kandidater.


Tyvärr så fallerade han pga sin syn på homosexualitet och homosexuella. Efter sina uttalanden om dessa så sjönk han i opinionen och Trump vann nomineringen.


Som han sa i den här intervjun, på frågan: "Do you think being gay is a choice", så svarade han "Absolutely".



Det är tråkigt att de som är homoskeptiska inte lyckas förklara sig korrekt. Det är det som gör att homovurmandet ständigt ökar: det saknas vettiga argument från andra sidan.


Problemet är att de som är homokritiska verkar inte inse att det finns människor som har en stark attraktion till personer av samma kön. Det är inget de kan hjälpa.

Å andra sidan finns det människor som har sex med personer av samma kön av egen fri vilja, eller som av egen fri vilja väljer att leva tillsammans med någon av samma kön.


Dessutom så kan man välja vem man har sex med. Av heterosexuella så förväntar vi oss att de har kontroll över sin sexualitet. T.ex får de inte besöka prostituerade, och vi ser ner på dem som är otrogna. Argumentet "jag kunde inte hjälpa det" anser vi inte godtagbart. För heterosexuella. För homosexuella godtar vi det däremot. "De kan inte hjälpa det".


Ska det var så svårt?


Angående vad intervjuaren säger så gör han det som vänstern alltid gör: jämför med slaveriet eller med Nazi-Tyskland. Om svarta förr blev diskriminerade pga något de inte kunde hjälpa, och det var fel, så är det lika fel idag om homosexuella blir diskriminerade pga något de inte kan hjälpa.


Här är dock den springande skillnaden: En svart blev diskriminerad för något han absolut inte kunde hjälpa för han var det hela tiden.

Att ägna sig åt homosex, och dessutom propagera för det, är ett frivilligt val.

Att ha en attraktion till en person av samma kön är kanske inte ett frivilligt val. I vissa fall kan det dock vara ett frivilligt val. Detta kan enkelt bevisas i vår syn på pedofiler.


Vissa pedofiler känner endast attraktion till barn. Andra pedofiler känner bara attraktion till barn ibland. Vi förväntar oss att personer som tillhör den andra gruppen gör vad de kan för att undvika hamna i situationer där de är ensamma med barn. Det är ju liksom ett val. Vi undviker även att sätta män i situationer där pedofiliska handlingar kan begås.


Ben Carlson skulle helt enkelt sagt att homosexualitet kan vara ett val.

På frågan om varför homosexuella inte borde få gifta sig när svarta får lov att gifta sig - alltså argumentet "vilka gruppers lycka vill du begränsa", så är svaret att äktenskapet bör vara mellan man och kvinna och inte mellan vem som helst. Det kan säkert uppfattas som taskigt av homosexuella, men jag tror på ett samhälle med begränsningar.


Jag vill anknyta till det jag skrev i mitt förgående inlägg: att man anser att äktenskapet är mellan man och kvinna innebär inte att man hatar homosexuella. Jag tycker inte att femåringar ska gifta sig heller och det innebär inte att jag hatar femåringar. Jag anser det bättre för samhällsmoralen med kärnfamiljer.


Tillåter man vem som helst att göra vad som helst så känns det bra på kort sikt. På längre sikt leder det dock till drogmissbruk, kriminalitet och samhällslig instabilitet. Vänstern ser tyvärr inte detta längre perspektivet men vårt samhälle är uppbyggt av dylika värderingar.  Inte av "gör vad du vill om det känns bra"- värderingar.

Skapa flashcards