Direktlänk till inlägg 16 december 2018

Så enkelt det vore att minska "rasismen"

Av allasolikavarde - 16 december 2018 14:52

Politiker och etablissemang är nu desperata.

Rasism och främlingsfientlighet ökar. Även "vanliga" människor uttrycker sig allt mer "rasistiskt" - dvs de är negativa till massinvandringen och specifikt mot vissa grupper.


Man undrar lite om vänstern själva förstår vad som ligger bakom ökningen, eller om de verkligen är okunniga om det.

Det är som i tidningen Hem & Hyra - en gång en tidning för hyresgäster, men numer har den, likt alla tidningar och tidskrifter som inte är uttalat höger, blivit till ett propagandaorgan för homosexuella, feminister och flyktingar.


Likt all vänstermedia så tycker tidningen att det är hemskt att vilja begränsa invandringen. Samtidigt tycker de att det är hemskt att det inte byggs fler bostäder.

Vänstern saknar konsekvenstänk och logiskt resonerande.

Jag måste få säga att det är lika frustrerande varje gång man försöker argumentera med en person som inte använder argument.

Så vi ska ta in obegränsat med människor och sedan bygga obegränsat med bostäder till dem? Okej, och vem ska betala? Standarden på bostäderna ska givetvis inte vara lägre för asylsökande heller, för "alla är lika värda".


Det jag dock vill säga i mitt inlägg är att det vore så enkelt om man ville minska den så kallade rasismen. Om våra politiker bestämde sig för att verkligen begränsa antalet asylsökare. Det kunde ske genom att ge dem absolut minimum och att på alla sätt försvåra för dem att få asyl och att ge dem så lite pengar som möjligt.

Danmark klarar det. Varför skulle inte vi?


Politikerna behöver inte ens vara ärliga om vad de gör. De kan utåt säga: "vi värnar asylrätten" och samtidigt göra vad de kan för att minska asylinvandringen, inklusive anhöriga.


Jag trodde faktiskt att detta skulle ske under våren. Socialdemokraterna lade då fram ett förslag om amnesti till afghaner som var så dåligt skrivet att det verkade osannolikt att det skulle gå genom. Hade det inte gått genom hade politikerna kunnat luta sig tillbaka på att säga att när allt kommer till kritan så följer vi den asyllagstiftning vi har och vi ger bara asyl till dem som har asylskäl - när det väl gäller så sätter vi landet bästa före individers bästa.


Men så blev det inte. Politikerna valde att kasta rättssäkerhet åt sidan och genomdriva en lag som kanske strider mot vår grundlag - eller åtminstone är så dåligt skriven att den inte borde ha gått genom.


"Problemet" med den svenska demokratin är att riksdagen kan stifta vilka lagar de vill. I många andra länder har man ett konstitutionsutskott eller motsvarande som förbjuder lagar som strider mot konstitutionen. Domstolarna kan alltså begränsa politikerna. I Sverige har vi inte det.


Det har aldrig setts som något problem innan, men nu när SD växer så börjar vänstern lite smått mumla om att vi nog skulle behöva en. Men så länge som vänstern själva vill driva genom okonstituionella lagar så kommer de förstås inte skapa ett konstitutionsråd. (vi har förvisso ett sådant råd i Sverige, men det är endast rådgivande och har ingen juridisk makt)


Amnestin ledde till att SD omedelbart ökade i mätningarna. De hade annars en dipp under våren, där de i Inizios mätningar (som låg närmast valresultatet) låg mellan 15-16% mellan november och april. I maj ökade SD till 18% och låg som höst på 20,5%, innan de på delvis eget grepp föll tillbaka inför valet.


Den här gruppen kommer att orsaka Sverige stora kostnader under många år.

På samma sätt kommer alla de som anlänt till Sverige de senaste 5 åren (en mycket stor grupp) att öka brottsligheten, och deras barn kommer att öka den ännu mer. Samtidigt skulle det behövas minst 5 000 poliser bara idag och det slutar fler poliser än det börjar... 


Att ge de ensamkommande amnesti var ett dåligt sätt att köpa sig röster.


Partierna hade kunnat begränsa invandringen, och på sikt så tror jag faktiskt att det svenska samhället skulle repa sig. 10 år utan massinvandring skulle leda till att situationen inte fortsätter försämras varje år. Man skulle t.o.m kunna se små förbättringar på sina håll. I Danmark sjunker t.ex antalet ghettoområden (som de officiellt heter i Danmark).


Antalet socialt utsatta bostadsområden i Danmark, så kallade ghettoområden, är 22 stycken. Det är tre områden färre än förra året då fem områden har försvunnit och två nya har tillkommit i den årliga lista som tas fram av Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

https://www.newsoresund.se/farre-socialt-utsatta-bostadsomraden-i-danmark/


Den typen av utveckling gör att folket känner att de inte behöver rösta på ett extremt parti.


Det hade varit enkelt för svenska politiker att göra samma sak. Att kavla upp ärmarna och säga: "inga fler uppehållstillstånd." Men nej.

Hade de gjort det i våras hade SD troligen nått sitt krön och hade fortsatt vara ett 15% parti. Nu ligger SD istället kring 20% (bara en tillfällig dipp i augusti-oktober) och det är mycket möjligt de fortsätter öka.


Faktum är dock att SD inte har några starka kort förutom invandringsmotståndet. Man kan möjligen räkna in lag och ordning också, men SDs starkaste kort i den frågan är väl att de är beredda sätta "buset" i fängelse för att buset oftast utgörs av människor med annan etnisk bakgrund - så även i den frågan finns ett visst mått av rasism.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Presentation


En gång vänstermänniska. Har sedermera börjat ifrågasätta istället för att acceptera.

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards