Alla inlägg under februari 2019

Av allasolikavarde - 5 februari 2019 21:20

Under lång tid har professor Sernacki härlett invandrares kriminalitet till "socioekonomiska faktorer". Vad de här faktorerna är specificeras aldrig utan man verkar kunna använda vad man känner för.

Det är en rätt vanlig strategi hos makten att inte tala om vad man har för underlag, för det gör att ens underlag inte kan kritiseras. Religiösa ledare brukade göra samma sak. T.ex så gjorde den katolska kyrkan det omöjligt för vanligt folk att läsa Bibeln.


   

Detta är vår justitieminister som sa så 2018 (SVTs textning).


Kan vara värt att nämna att man i USA inte justerar för socioekonomiska faktorer eftersom man i USA vill veta... om invandring ökar kriminalitet. Det säger ju liksom inte så mycket om vi tar in 100 000 analfabeter som lever på bidrag och sen så får vi tiotusenstals våldtäkter, och försvarar det med "ja men rensar vi för socioekonomiska faktorer så är invandrare faktiskt inte mer kriminella än svenskar". Liksom - HALLÅ!?


Politiker och kriminologer vet ju detta, såklart. De slänger ur sig det där med "socioekonomiska faktorer" eftersom det låter bra.


Sen slirar han på sanningen. Inte hela skillnaden försvinner även om man justerar för socioekonomiska faktorer. Och vad gäller vissa brott försvinner skillnaden inte alls, såsom våldtäkt. Så det krävs en massa trixande med statistik, och det krävs att ingen riktigt vill nysta i statistiken, för att få det hela gå ihop.


För övrigt har jag funderat en del på varför Jerzy ljuger så mycket. Återigen är det viktigt att tänka på att han aldrig vill berätta om vad som driver honom. Det är som med personer som drivs av något barndomstrauma, men de berättar aldrig vad det är, för de vill att traumas ska fortsätta påverka dem.


I Jerzys fall kunde man se en ledtråd i det avsnittet på Uppdrag Granskning där han varnade för att ta fram statistik som visar att 90% av dömda gruppvåldtäksmän är utlandsfödda, 80% av de som begår överfallsvåldtäkter, och 60% av samtliga våldter (siffrorna är från minnet!): "Det spär på myten om den mörke utlänningen som kommer för att våldta våra kvinnor".


Jerzy är en polsk jude, och där finns faktiskt en lång historia av rasism och antisemitism, som handlade just om rädslan för "den mörke juden" och hans hemskheter. Man hör inte om det så mycket.


An ever-increasing proportion of Jews in interwar Poland lived separate lives from the Polish majority. In 1921, 74.2% of Polish Jews listed Yiddish or Hebrew as their native language; the number rose to 87% by 1931,[90] contributing to growing tensions between Jews and Poles.[94] Jews were often not identified as Polish nationals, a problem caused not only by the reversal of assimilation shown in national censuses between 1921 and 1931, but also by the influx of Russian Jews escaping persecution The resulting economic instability was mirrored by anti-Jewish sentiment in some of the media; discrimination, exclusion, and violence at the universities; and the appearance of "anti-Jewish squads" associated with some of the right-wing political parties.

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Poland#Tensions_and_antisemitism


Efter en massaker mot judar 1946 flydde många av de judar som överlevt koncentrationslägrena.


Where no pogroms occurred, returning Jews still met with threats, violence, and murder from their Polish neighbors, occasionally in a deliberate and organized manner. People of the community frequently had knowledge of these murders and turned a blind eye or held no sympathy for the victims. Jewish communities responded to this violence by reporting the violence to the Ministry of Public Administration, but were granted little assistance.[234]

Several causes led to the anti-Jewish violence of 1944-1947. One cause was traditional religious Jew-hatred; the pogrom in Cracow (11 August 1945) and in Kielce followed accusations of ritual murder. Another cause was the gentile Polish hostility to the Communist takeover. Even though very few Jews lived in postwar Poland, many Poles believed they dominated the Communist authorities, a belief expressed in the term Żydokomuna (Judeo-Communist), a popular anti-Jewish stereotype. Yet another reason for Polish violence towards Jews stemmed from the fear that survivors would recover their property.[23] Over 3 million Jewish Poles had perished during the Holocaust, leading the local population to occupy formerly Jewish property and space. New inhabitants at times were displeased to see returning Jewish survivors and refused to return property back to the former owners. The possibility of obtaining property was a motive for local Poles to carry out violence, and even murder, against returning Jews.[234]

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Jews_in_Poland


Judars, och andra etniska gruppers, lojalitet är kanske ett område som borde undersökas. Eftersom det ju är populärt att undersöka hur hemskt det är med vithetsnorm och heteronorm borde man även kunna undersöka judars normer.


Fast det kommer man förstås inte tillåta.


Det kan även nämnas att när man i Danmark justerar för socioekonomiska faktorer så begår vissa invandrargrupper ändå närmare 3 gånger fler brott. I Sverige verkar dock våra experter (dvs Jerzy) hittat ytterligare socioekonomiska faktorer han kan justera för...

Ja, sådan är den akademiska världen...


En definition jag såg en i rapport är: Elevernas socioekonomiska bakgrund mäts med ett index som bygger på föräldrarnas utbildningsnivå, inkomster och grad av bidragstagande.


Problemet med detta, som jag ser det, är att det bara är relevant om det är så att alla människor har lika förutsättningar att lyckas, och att en utjämnad spelplan skulle leda till liknande resultat. Om det hade varit så, så hade man kunnat tala om orättvisa att de som bor i "utsatta områden" presterar sämre. Vänstern anser som bekant att det är så det är.


Det blir dock allt svårare för dem att få ihop sina argument. Se t.ex på hur muslimer i Indien lever fattigare än hinduer, även om de lever sida vid sida. Detta är grupper som genetiskt sett är lika varandra, är lika mycket indier (muslimerna har levt där i över tusen år) och på alla vis har lika möjligheter, men muslimerna väljer att inte utbilda sig. Samma mönster ser man nästan överallt i världen.


Några orsaker är:

1.well,this is obvious, too much religion. Muslims see everything in the world from religious perspective. So you would ask what's wrong with it.

The thing is their religion is highly rigorous and extremely fundamentalists. It's not compatible with modern world.

4.Muslims seek madarsa education which do not give them any skills, and is totally useless as told by my muslim friend himself.

https://www.quora.com/Is-it-true-that-Muslims-in-India-are-poorer-than-Hindus-If-yes-then-why-it-is-so-and-can-Hindus-be-blamed-for-it/answer/Tilak-Raj-Kaushik-1


Det är ganska givet att de som är mer religiösa också är mindre utbildade. Det kan man även se hos de mer fundamentalistiskt kristna (t.ex. evangeliker i USA) och de mest ortodoxa judarna.


Om man nu översätter detta till "socioekonomiska faktorer" så kan man ju förstå att orsaken till att föräldrar har låg utbildningsnivå (jag tror inte koranskolor räknas) och låg inkomst är för att de inte lärt sig några nyttiga kunskaper. Om de sedan uppfostrar sina barn i samma anda kommer barnen inte heller ha några nyttiga kunskaper. Alltsammans kan ändå bortförklaras med "socioekonomiska faktorer" fast då ignorerar man den springande punkten, som är den muslimska kulturens påverkan.


Den svenska debatten är i denna fråga antingen totalt förljugen, eller helt korrupt. Jag vet aldrig vad orsaken är -- dvs om våra experter vet om att det är kulturens fel men inte vill säga det, eller om de faktiskt på allvar tror att kultur inte spelar roll. Kanske vet de mer intelligenta om att kultur spelar roll, medan de mindre intelligenta ler det där fåniga leendet och säger "allas lika värde".


 

Annika Strandhäll, minister för ett eller annat. Känd för att verka allmänt retarderad men ha en väldigt god värdegrund.


Nåväl, förutom frågan om muslimers kultur så kan det vara värt påpeka att det troligen finns genetiska skillnader också. T.ex presterar gruppen "svarta afrikaner" ungefär en standardavvikelse lägre vad gäller skolresultat och IQ var än i världen man mäter. En standardavvikelse gör att de hamnar mellan 85-90 i IQ.


Jag läser rätt mycket om det, för det är så fascinerande ämne och akademiker försöker hitta sätt att trolla bort standardavvikelsen. Då och då publiceras en studie som påstås visa att skillnaderna beror på miljö och inte på biologi, men dessa studier motbevisas rätt snabbt.


I England verkar dock skillnaden ha minskat till 0,7 standardavvikelser, vilket ju är intressant. Eftersom jag är en ärlig person (till skillnaden från de vänsterliberala) så vill jag vara öppen med detta, och informera om att jag tänker fortsätta följa utvecklingen. Två möjligheter som föreslagits är att de svarta männen i England i så hög utsträckning får barn med vita kvinnor, medan en annan är att England tar in de mest intelligenta personerna från t.ex Nigeria som studerar på universitet i England.


Det diskuteras lite mer t.ex:

* https://pumpkinperson.com/2015/01/05/more-thoughts-on-the-high-iqs-of-african-immigrants-in-britain-2/

* https://openpsych.net/forum/showthread.php?tid=134


Vad jag dock tror att openpsych debattörerna inte tar hänsyn till, är att IQ-skillnader främst visar sig i vuxen ålder. Det är för övrigt denna faktor som gör att de vänsterliberala kan lyckas förklara etniska IQ-skillnader, så länge som de gör undersökningar på barn. I vuxen ålder är arvets effekt mycket större än det är på barn.


Antar man att genetiska skillnader finns, innebär det att de som

* Är lågutbildade

* Lever på bidrag

* Är fattiga


Kommer att få barn som är lågutbildade och fattiga. Det är typ min erfarenhet också. De mest korkade eleverna i klassen hade ofta korkade föräldrar. Adoptionsstudier visar att biologi spelar den största rollen vad gäller sannolikhet att ett barn kommer att ta universitetsexamen, om de adopteras till en familj i ett västland med en hög levnadsstandard. Givetvis kan barn vara undernärda och då prestera sämre, men den faktorn är negligerbar i ett land som Sverige.


Att fokusera på den socioekonomiska biten är bara relevant om man tror att "alla är lika".

Tyvärr kan inte vänsterblocket tänka på det från någon annan aspekt, och högerblocket tror bara att "alla som vill, kan" (det är åtminstone det de vill folk ska höra), vilket gör att det bara år inom ett tredje alternativ som man kan diskutera frågor såsom kulturens och genetikens effekter fritt och öppet.

Det är för övrigt av den orsaken jag röster på Alternativ För Sverige, eftersom det är tabu inom alla andra partier att ens diskutera dessa aspekter. Se t.ex


Ulf Erlandsson (SD) är ny förste vice ordförande i kommun­styrelsen i Hässleholm. Nu kritiseras han av såväl Expo som SVT för att ha spridit en debattartikel som publicerades i Fria Tider 2015.

I debattartikeln skriver intelligens­experten Sture Eriksson, docent i psykologi vid Uppsala universitet och numera pensionerad forskare i testmetodik och intelligenstestning, hur de ledande forskarna Richard Lynn och Tatu Vanhanens standardverk "IQ and the wealth of nations" (2002) kan användas för att förstå varför arabiska och afrikanska invandrar­grupper har svårt att integreras i det svenska samhället.

http://www.friatider.se/sd-politiker-spred-fakta-som-v-nstern-inte-vill-h-ra-anklagas-f-r-rasism


Han fick sedan en varning:


– Vår gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson beskriver nyhetssajten Fria tider som nyfascistisk och vi som demokratiska nationalister och socialkonservativa måste vara medvetna om att våra fienders fiende inte alltid är vår vän. Upprepar Ulf Erlandsson misstaget så ser vi allvarligt på det. Han får en andra chans, säger Jönsson till Norra Skåne.

Artikeln det handlar om är en debattartikel författad av Sture Eriksson, docent i psykologi vid Uppsala universitet, som förklarar den misslyckade integrationen med att invandrare har lägre intelligens än svenskar. Sedan vänster­extrema Expo i tisdags uppmärksammat länken har Erlandsson tvingats göra avbön, ångra länken och bedyra att han tycker att alla har lika värde.

http://www.friatider.se/sd-ledare-varnar-sd-politiker-som-delade-debattartikel-i-fria-tider-han-for-en-andra-chans

Skapa flashcards