Direktlänk till inlägg 25 maj 2019

Expo skriver om de 14 orden

Av allasolikavarde - Lördag 25 maj 00:06

Jag har tidigare beskrivit hur jag värdesätter den antirasistiska föreningen Expo. Deras artiklar är välskrivna och faktabaserade och jag har lärt mig mer från Expo än från alla de extrema föreningarna själva. (sök på "expo" i bloggen) Göran Dahlberg har skrivit ett par gedigna artiklar och deras artikelserie om alt-right är den bästa jag läst i ämnet. Sen är ju Expo som de är och vill alltid försöka hitta en koppling till SD, men det får man acceptera.


Artikeln om de 14 orden kretsar kring David Lane som myntade de s.k 14 orden. Dessa 14 orden vill jag inte skriva här eftersom jag misstänker att ju mer man använder dessa ord, desto fler flaggor höjs i systemen hos Google och andra system som går genom nätet på jakt efter högerextremt material.


Hur som helst:


Lanes skrifter inspirerade vit makt-miljön att tala om ett folkmord på vita och kampen mot ”ZOG” som ett krig för överlevnad. Den nazistiska svenska tidningen Nordland publicerade 1995 en artikel av David Lane som han inleder med att beskriva som en av de viktigaste han någonsin författat. I texten skrev Lane:

”Vi måste bli införstådda med och till fullo inse det faktum att dagens existerande religiösa- och regeringsstyrda institutioner är under fientlig kontroll och används i ett enda syfte: för att utmanövrera och utrota oss.”

David Lane propagerade för att aktivister skulle sprida hans 14 ord och budskapet om att vita är utsatta för ett systematiskt folkmord. I tidningen Nordland förklarade Lane vilken strategi han förespråkar.

”Ring upp de olika radiokanalernas telefonväkterier så fort ett tillfälle ges. Men upprepa endast vårt budskap och lägg sedan på luren. Låt dig aldrig engageras i någon debatt.”

Budskapet skulle alltid avslutas med de 14 orden, poängterade Lane och fortsatte: ”vi debatterar inte med svin”.

https://expo.se/sj%C3%A4lvf%C3%B6rsvarsprofet-f%C3%B6r-en-hotad-vithet


Vidare:


Högerextremisten Bob Whitaker, som liksom Lane drivs av en övertygelse om att det pågår ett folkmord på vita skrev 2006 ett manifest. Där myntade han frasen ”antirasism är ett kodord för anti-vit”, ett uttryck i samma anda som David Lanes påstående om att integration är folkmord.

Mantrats budskap är att migration endast sker till länder som traditionellt befolkats av vita männsikor. Antirasister och etablissemanget är hycklare som enligt Whitaker tycker att Asien är för asiater, Afrika för afrikaner - men förespråkar ett ”folkmordsprogram” när det kommer till vita nationer.

Liksom David Lane menade Whitaker att det som krävs för att väcka massan är att pränta in det enkla budskapet att ”antirasism är ett kodord för anti-vit”. Whitakers följare uppmanas att posta ”mantrat” överallt på forum och i diskussioner. Den nyfascistiska tankesmedjan Motpol skriver i en artikel om Whitaker:

”Man ska till exempel inte, när väl en debatt gått igång tack vare mantrat, börja argumentera mot PK-bruk som positiv särbehandling, medias mörkanden och invandrares kriminalitet. Man ska istället, sedan mantrat postats och termen ’antivit’ lanserats, kunna våga förlora en viss debatt. Man har ju ändå etablerat sin terminologi i den.”

https://expo.se/sj%C3%A4lvf%C3%B6rsvarsprofet-f%C3%B6r-en-hotad-vithet


Detta med att etablerade terminologi är viktigt. Det är något som alla politiker är medvetna om. De vill etablera ett visst budskap och upprepar en catchig fras. Det intressanta är att budskapet behöver inte vara sant. Vi tror gärna att vi som människor är så rationella att om vi hör ett falskt budskap så sorterar vi bort det, men det stämmer inte.


När man väl inser att man som blond faktiskt tillhör en mycket liten del av världens befolkning (2%) så är det en fakta som man inte kan glömma igen. Det kan vara svårt tro när man går omkring i en svensk stad på sommaren med alla blonda tjejer, men så är det alltså. I princip hela Asien och Afrika är svarthåriga. Det mesta av Sydamerika likaså, samt södra Europa. I USA är bara 5% av befolkningen blonda.


När man väl inser att andelen blonda i världen minskar behöver man inte bli tvingad att tro på ett "folkmord mot vita".


Angående Whitakers fras ”antirasism är ett kodord för anti-vit” så anser jag det inte helt bra, och inte heller håller jag med i David Lanes 14 ord.


Inte allt behöver vara svartvitt. Jag ser inte Sveriges invandringspolitik svartvitt och anser inte man ska se frågan om vithet ur det perspektivet heller. Det går bra att se nyanser. Man kan tycka att invandring har positiva och negativa egenskaper, och det gör en varken till miljöpartist eller sverigedemokrat. Man kan också önska att blonda, svenska tjejer är en grupp värda att bevara, utan att den för den sakens skull tycka att vita människor är "överlägsna". Man behöver inte heller tro att det pågår ett folkmord på vita.


Detta Whitaker sa i det sista stycket, att endast introducera ordet och sedan inte debattera, är smart. Nationalister och etnonationalister är överlag korkade och känsliga för kritik så de lyckas inte driva genom denna enkla metod. Det försvårar nog också att många som är radikala högermänniskor tror på att förintelsen är en myt och liknande uppenbara stolligheter.


Det där med förintelsen-är-myt är dock ett annat bra exempel på ett begrepp som de vita nationalisterna driver in i samhällsdebatten genom att helt enkelt få sagt det. De kanske tar en debatt i frågan och kanske förlorar de debatten men det gör ändå att allmänheten får intrycket att det finns en debatt i frågan.


Medierna är förstås medvetna om att varje metadiskussion (diskussioner om diskussionen) skapar fler skeptiker och därför var det länge tabu att ens fråga om invandring är lönsam eller om invandrare begår fler brott. Frågan skulle helt enkelt inte upp till debatt.


Det är för övrigt därför jag anser att det Expo gör är bra för nationalister. Expo tar upp ämnena och beskriver ideologier och företrädare. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 23:56


Nu har jag läst klart Sundströms bok om Danmark, som jag nämnde i ett inlägg nyligen om Pia Kjaersgaard.   Det jag först kan säga om boken är att DN-journalisten Lena Sundström är roligare än man tror. I de intervjuer jag såg med henne kring 201...

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 15:39

I torsdags gick en film på SVT som hette Instructions not Included. Den finns tillgänglig i fem dagar till: https://www.svtplay.se/video/22954510/instructions-not-included   I vanliga fall är utländska icke-amerikanska filmer på SVT inte så bra...

Av allasolikavarde - Söndag 14 juli 22:53

På ett sätt känns det som att det var länge sedan, genom att debatten vi ser då inte hade kunnat ske nu. Vi har haft en flyktingkris och debatter om svenska värdering. SD kom in i Riksdagen och fick 17,5% i senaste valet (det hade nog chockat Leijonb...

Av allasolikavarde - Söndag 7 juli 19:50

Apropå det här med barn som vill byta kön, som SVT nyligen skrev om, så känns det angeläget att citera följande inlägg som skrevs på Flashback tidigare idag:   En gammal vän, sjuksköterska sen många decennier, bdytte nyligen jobb eftersom hon "in...

Av allasolikavarde - Torsdag 4 juli 21:45

Idag kollade jag in resten av den intressanta intervjun med Elise på Nya Tider. Ibland blir det lite segt men det var intressant ungefär mitt i, när hon berättar om hur hon jobbade på Posten Malmö och hur det i områden i t.ex. Rosengård bor kanske fe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se