Direktlänk till inlägg 4 juni 2019

14% av Malmö bor i utsatta områden

Av allasolikavarde - Tisdag 4 juni 22:21

Nu släpptes en ny lista för 2019 om utsatta områden i Sverige och jag blev nyfiken på hur många av Sveriges befolkning som lever i sådana. Någon hade redan skapat en tråd om det som jag fyllde på:


Holma har 4100 invånare, Kroksbäck 5300, Bellevue 4500.
Nydala 6100, Hermodsdal 3500, Lindängen 7200

Rosengård består av flera områden och jag är osäker på vilka som ligger söder om Amiralsgatan, men det är åtmistone Herrgården (4500 invånare), Örtagården (4800 invånare). Osäker på om Törnrosen räknas dit. Västra Skrävlinge är tekniskt sett tillhörande Rosengård och söder om A-gatan men det är ett villaområde så det räknar jag inte med.

Seved har 4000 invånare.

Totalt då 44 000 invånare, cirka 13% av Malmös befolkning.


Egentligen blir det avruntat närmare 14%, men det är vanskligt att räkna på procenten ändå. Områdena är rimligen inte EXAKT begränsade så som polisen beskriver det. Som jag skrev ovan så är området "Rosengård söder om Amiralsgatan" bestående av flera områden i sig och det gäller nog andra utsatta områden också.


Å andra sidan kan det ju vara så att det finns utsatta områden som ligger intill de som polisen pekat ut men som inte kom med på listan. Listan är baserad på subjektiva bedömningar från polisen på områden där de upplever att de inte kan upprätthålla lag och ordning.


Vi bodde innan i ett område som låg intil ett s.k utsatt område, och vårt område började efterhand att bli mer mer utsatt också. Därför flyttade vi därifrån. När jag nyligen cyklade genom området kände jag mest obehag. Det drev omkring människor av olika "spännande kulturer" och som inte verkade vara på väg någonstans. Det gled in sådana där dyra bilar med araber som körde som de ville (Audi, BMW). Inget område där man vill att ens barn ska växa upp. Undrar om det kommer att hamna på listan i framtiden.


Det som är så intressant när man pratar om dessa områden är att stockholmsjournalisterna ser det i ett utifrånperspektiv. Som om de här utsatta områden är något långt borta man ser som ett teoretiskt problem. Men att de utsatta innebär ju att det sker brottslighet öppet, just nu, idag, och imorgon. Det innebär att droger och vapen flödar i området, och efterhand att folk blir mördade. Och detta lär eskalera.


Att ha utsatta områden är som att ha en eld som brinner där. Det är inte som att ha en gyttjepöl, som våra journalister verkar se det. Det är en eld som brinner och tänder fyr här och var. Det skapar terrorister, och drogerna skapar i sin tur kriminalitet.


Allt journalisterna tänker på är att "vi får inte stigmatisera de som bor där". Jag såg SVT-rapporteringen och de hade satt Diamant Salihu som genast började med att säga att listan var kontroversiell. Sedan hade de ett längre samtal (20-30 minuter) med en kvinna som jobbade i en sådan där stödgrupp i ett utsatt område och som bredde på om att de här områdena behöver "mer resurser". Jag spyr lite varje gång jag hör detta tjatet om mer resurser. Jo - att gapa efter pengar är de bra på.


Självklart vill SVT dölja sanningen. Det ligger väl i deras sändningsuppdrag.


Faktum är dock att ALLA VET vilka områden som är utsatta. Alla vet vad det bor för folk i t.ex Gottsunda i Uppsala, Alby i Botkyrka eller Araby i Växjö. Att polisen går ut med en lista spelar INGEN roll. Åtminstone inte i Malmö, och troligen inte i Göteborg och Stockholm heller.


Möjligen att det kan påverka om ett område går från att vara ett "vanligt" område till att betraktas som utsatt. Utsatt är första nivån. Nästa är att kalla det riskområde, och tredje steget är att kalla det Särskilt utsatt. Men det tillkom ju inga nya områden på listan ändå. Eller jo en, Storvreten i Botkyrka. Min gissning är att alla i Botkyrka och i Stockholmsområdet redan undviker Storvreten, och stockholmare undviker kanske helt Botkyrka helt.


Ja vi får se vad framtiden bringar oss. De Goda fortsätter hoppas på att "det löser sig på sikt", men min gissning är att områdena kommer fortsätta öka och att det kommer att bli fler. Det finns en mental brist hos etablissemanget i att kunna koppla ihop invandring med utsatta områden, utan man tänker sig att man talar lite vackra ord om integration och ökade resurser och så löser det sig. Det känns så naivt svenskt.


Man blir så trött. Varför är svenskar så mentalt begränsade? Det som hänt överallt annars i världen där araber flyttar in - varför skulle det inte hända i Sverige?


Men men, vi får se. Kanske har Sverige faktiskt en magisk lösning som inget annat samhälle lyckats med.

Det brukar förstås inte vara så.

Tänk att Sverige en gång i tiden tittade på USA och Sovjet och sedan tog det bästa från varje kultur när vi skapade det vi kallade tredje vägen. Nu väljer vi att ignorera allt som historian lärt mänskligheten lärt sig och allt som andra länder går genom, och bestämmer istället att vi ska vara DET BÄSTA.


Ingen medelväg längre alltså. Däremot finns det andra länder som ser på Sverige, och kanske på Japan, och försöker hitta en medelväg. Tro det eller ej, men ser man på Sverige utifrån så ser det ut som att Sverige tagit ett dåligt beslut med massinvandringen, och att det inte kommer sluta väl.


Betänk att Göteborg har 12 områden med på listan.

Varför 12? Hur har de uppstått, och varför tror vi att det inte kommer uppstå fler?

Alltså, Sverige är som ett skepp som tar in vatten, och nu när vi tagit in, säg, 5% av vår vikt i vatten så säger man "ja, det här var ju lite jobbigt. Vi behöver nog mer resurser. Hoppas det blir bättre imorgon. " Istället för att täta läckan.


En intressant sak jag tänkt på är det här med procent. Om 14% i en stad lever i utsatta områden så gör det skillnad mot om 10% gör det, eller om 20% gör det. Ju fler som lever i "slum", desto mer förändrar det statsbilden. En grupp på 7% kan ignoreras, men en grupp på 14% kan inte ignoreras.


De utsatta områden kan även med fog kallas för socialdemokratiska områden, så det är klart att det då spelar roll om de utgör 10% eller 15% av totalen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 23:56


Nu har jag läst klart Sundströms bok om Danmark, som jag nämnde i ett inlägg nyligen om Pia Kjaersgaard.   Det jag först kan säga om boken är att DN-journalisten Lena Sundström är roligare än man tror. I de intervjuer jag såg med henne kring 201...

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 15:39

I torsdags gick en film på SVT som hette Instructions not Included. Den finns tillgänglig i fem dagar till: https://www.svtplay.se/video/22954510/instructions-not-included   I vanliga fall är utländska icke-amerikanska filmer på SVT inte så bra...

Av allasolikavarde - Söndag 14 juli 22:53

På ett sätt känns det som att det var länge sedan, genom att debatten vi ser då inte hade kunnat ske nu. Vi har haft en flyktingkris och debatter om svenska värdering. SD kom in i Riksdagen och fick 17,5% i senaste valet (det hade nog chockat Leijonb...

Av allasolikavarde - Söndag 7 juli 19:50

Apropå det här med barn som vill byta kön, som SVT nyligen skrev om, så känns det angeläget att citera följande inlägg som skrevs på Flashback tidigare idag:   En gammal vän, sjuksköterska sen många decennier, bdytte nyligen jobb eftersom hon "in...

Av allasolikavarde - Torsdag 4 juli 21:45

Idag kollade jag in resten av den intressanta intervjun med Elise på Nya Tider. Ibland blir det lite segt men det var intressant ungefär mitt i, när hon berättar om hur hon jobbade på Posten Malmö och hur det i områden i t.ex. Rosengård bor kanske fe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se