Direktlänk till inlägg 5 juni 2019

Stram Kurs i Danmark och skillnader med Sverige

Av allasolikavarde - 5 juni 2019 22:03

Jag lyssnade lite på den danska valkampanjen, som är rätt kul följa för den är ju ganska kort jämfört med den svenska. Regeringen utlyser nämligen val en månad i förväg och sen så kör kampanjandet igång så man slipper att ha en valkampanj under hela året fram till september, som det verkar ske i Sverige.


Några medarbetare från Stram Kurs fick höras i Danmarks Radio P4. DR har ungefär samma typ av kanaler som Sverige, med P3 som den mer ungdomliga radion och P4 för de lite äldre. Den svenska P3 kan man dock inte lyssna på för den är för flamsig och PK och vår P4 är för tråkig, så jag brukar lyssna på de danska P3 och P4. Efterhand så vänjer man sig vid språket.


Nåväl, i de danska utfrågningarna så fick de även välja musik. Det är intressant att det i Danmark finns så mycket patriotiska låtar. Som svensk ser man ju sådant som lite suspekt. Stram Kurs ledare valde låten Vi Är Röde, som han tyckte var bra för att det enade folket.


Den som inte var med på den tiden kanske inte vet att det var Danmarks låt inför fotbolls-EM i Sverige som de förvånande vann.


En annan partiledare (kanske han i Dansk Folkeparti) valde den här låten:


Man kan inte hjälpa att tycka det är en skön låt, även om man inte är dansk.


"De varme länder är något lort"

"Storken är en dejlig flyver"

"Koen har en dejlig yver"

"Dansken er en dejlig mand"


I Sverige har vi ju avskaffat möjligheten att säga att Sverige är härligt land.

Egentligen är det konstigt. Är det inte ganska naturligt att säga att man tycker sitt land är skönt, härligt, fint och underbart?

Det kräver flera årtionden av omprogrammering för att befolkningen ska sluta tänka i sådana termer. Har vi ens några patriotiska svenska låtar? Och då menar jag svensktoppslåtar - inte Ultima Thule.


När vi i Sverige hade vår 68-progg så verkar det ha gått Danmark förbi. Kim Larsen tillhörde "vänstern" i slutet av 1960-talet, men han såg sig samtidigt som en Köpenhamnare och verkar t.ex inte ha uppskattat flumuppfostran, enligt en artikel jag läser i Berlingske.

Liksom många danskar tyckte han att frihet var viktigt, och därför stöttade han bland annat Kristiania. Han satsade även en massa pengar på att försöka förhindra rökförbudet på krogar.


Det är väl en sådan fråga där svenskar och danskar skiljer sig. Danskar vill ha mer frihet - bland annat frihet att få uttrycka sig som man vill. Man är stolta över att man "säger som det är", som en radiopratare sa idag.

I Sverige har jag nog aldrig hört någon svensk på TV eller radio stolt säga att "I Sverige så får vi lov att säga som det är".   


Nej, i Sverige är vi så toleranta att vi spricker av högfärd.


Kim Larsen kallade sin kampanj mot rökförbudet "Tillykke med rygeforbuddet - Gesundheit Macht Frei.".

Jag misstänker att om en svensk artist kallade en kampanj för något sådant hade alla de där tyckarna på TV och i tidningar höjt varningens finger.


Som en svensk journalist i Aktuellt Fokus skrev 2017: Gick Hanif Bali över den bruna gränsen i Almedalen?

Vad gjorde Hanif Bali som var så hemskt då? Dödade han ett barn? Nej, han drack mjölk och gjorde OK-tecknet, samtidigt som han hade med grodor i sitt Twitter-inlägg.


För den som inte hängde med i alla turer så lanserades OK-tecknet på forumet 4chan som ett försök att trolla etablissemanget. Tanken var att påstå att OK med fingrarna utsträckta symbolserar White Power. Medierna svalde betet och så blev OK-tecknet en hat-symbol.   Jag tror det var samma sak med mjölk. Mjölk är vit och många utom-Européer tål inte dricka det, så det påstods att det symboliserar vit makt. Vänsteretablissemanget, både i Sverige och USA, verkar ha panik i sin jakt på nazister.


Kim Larsen drog en parallell mellan rökföbud i Danmark och... Nazityskland. För Nazityskland var första land som införde rökförbud.

Jaha, där ser man. Rökförbud är alltså nazistiska. Bra att veta.


Gesungheit Macht Frei, sa Kim Larsen. Tur att inte jag sa det för det hade kanske varit olagligt i Sverige.


Nu drog jag iväg från ämnet.


Det jag ville säga också är att i en annan intervju jag såg med Stram Kurs så sa en av deras politiker (en kvinna för övrigt) att kristendom är viktig för att om ett samhälle inte har religion så kommer en ny religion och tar över. Det har visat sig flera gånger i historian, sa hon. Hon syftade såklart på islam. Och därför tycker hon kristendom är viktig.


Det är den typen av djupa tankar man saknar i Sverige.

Av Jimme Åkesson har man i 15 år fått höra honom i princip rapa upp meningen "oansvarig invandringspolitik" med sin blekinge-dialekt.

När AFS startade hoppades jag att NU skulle någon tala rakt och tydligt om problem. Och sen hände... ingenting. AFS ledning drar klyschor om "samhällskollaps" blandat med hätska utspel. De saknar verklighetskontakt, vilket kanske beror på att de stammar ur SD och har "lärt" sig SDs metoder.


Här fick Kasselstrand möjligheten att synas i SVT, 2018:

Ilan Sadé verkar allmänt "awkward", men han är ju homosexuell. Man får verkligen inget vettigt ur honom. "vi vill göra allt lite bättre. Och ta bort det dåliga."


Kasselstrand å sin sida har svårt att vara sympatisk. Så fort han får en lite knivig fråga så blir han dryg och avfärdande.


Konstigt det är så svårt för Sverige att få till folk som "talar ur skägget", som man gör i Danmark. Jämför Kasselstrand med Paludan i Danmark och bedöm av kroppsspråk och sätt att tala vem som är mest intressant:

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Skapa flashcards