Direktlänk till inlägg 6 juni 2019

Nu vill de föbjuda religiösa friskolor

Av allasolikavarde - Torsdag 6 juni 21:51

Jag ska citera det jag precis skrev på Flashback:


Det här med religiösa friskolor är ett viktigt ämne.


Sossarna vill att alla ska ha samma åsikter.
Alla ska gå i en HBTQ-skola.

Muslimer måste tvingas in med svenska barn.

Möjligen vet regeringen om att EU-konventionen förbjuder förbud mot religiösa friskolor men de räknar med att det tar så lång tid att gå genom EU-domstolen att de kör på ändå.

Regeringens argument är också skitsnack.

https://www.regeringen.se/pressmedde...kolor-utreds/:


– De senaste åren har vi sett exempel på skolor som i religionens namn separerar flickor och pojkar, knappt undervisar om sex- och samlevnad och jämställer evolutionen med religiösa skapelsemyter. Det är fullkomligt oacceptabelt. Nu tar regeringen de första stegen mot att stoppa nya religiösa friskolor, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Det FINNS en skolplan. Religiösa friskolor måste följa den. Så det stämmer inte.

– I den svenska skolan ska varje elev vara fri att forma sin egen uppfattning och framtid. Inte ett enda barn ska tvingas delta i konfessionella inslag eller nekas undervisning om exempelvis evolutionsläran eller sex- och samlevnad. Det är en fråga om att försvara själva grunden för skolan – att fokus ska vara på kunskap och bildning, inte religiös fostran, säger Anna Ekström.

Som jag ser det är "allas lika värde" en slags religion det med. Att bli påtvingad böcker om "Mark och Jonas har analsex och föder barn" är inte att "forma sin egen uppfattning". JAG VILL ATT MINA BARN SKA FÅ SLIPPA DETTA.


Sen är ingen TVINGAD att delta i konfessionella inslag i friskolor, såsom gudstjäner. Det är redan GRUNDEN för alla religiösa friskolor. I alla friskolor är det religiösa en mycket liten del.

Jag tror att svennen inte fattar att han inte kommer kunna sätta sina barn i en muslimfri skola om detta genomförs. Jag hade själv tänkt göra det när jag får barn. Kristna friskolor verkar vara sista skyddet mot muslimernas övertagande av Malmö.


Den socialdemokratiska idéplanen är att kväsa religioner. Har alltid varit. Ironiskt nog var Liberalerna (dåvarande Folkpartiet) ett av de partier som tvingade genom en öppning för religiösa friskolor. Nu vill de FÖRBJUDA religiösa friskolor.


Som jag ser det är det ett bevis för att "liberal" i Sverige nu har börjat betyda samma sak som i USA: social "rättvisa och jämlikhet". En gång i tiden handlade liberalism om frihet, men sedan tyckte vänstermänniskorna att man är inte fri om man inte är jämlik, och då blev liberalism sammansmält med vänstern. Nu verkar liberalerna även tycka att man inte är fri om inte staten kan få bestämma över ens skolgång. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 23:56


Nu har jag läst klart Sundströms bok om Danmark, som jag nämnde i ett inlägg nyligen om Pia Kjaersgaard.   Det jag först kan säga om boken är att DN-journalisten Lena Sundström är roligare än man tror. I de intervjuer jag såg med henne kring 201...

Av allasolikavarde - Lördag 20 juli 15:39

I torsdags gick en film på SVT som hette Instructions not Included. Den finns tillgänglig i fem dagar till: https://www.svtplay.se/video/22954510/instructions-not-included   I vanliga fall är utländska icke-amerikanska filmer på SVT inte så bra...

Av allasolikavarde - Söndag 14 juli 22:53

På ett sätt känns det som att det var länge sedan, genom att debatten vi ser då inte hade kunnat ske nu. Vi har haft en flyktingkris och debatter om svenska värdering. SD kom in i Riksdagen och fick 17,5% i senaste valet (det hade nog chockat Leijonb...

Av allasolikavarde - Söndag 7 juli 19:50

Apropå det här med barn som vill byta kön, som SVT nyligen skrev om, så känns det angeläget att citera följande inlägg som skrevs på Flashback tidigare idag:   En gammal vän, sjuksköterska sen många decennier, bdytte nyligen jobb eftersom hon "in...

Av allasolikavarde - Torsdag 4 juli 21:45

Idag kollade jag in resten av den intressanta intervjun med Elise på Nya Tider. Ibland blir det lite segt men det var intressant ungefär mitt i, när hon berättar om hur hon jobbade på Posten Malmö och hur det i områden i t.ex. Rosengård bor kanske fe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se