Direktlänk till inlägg 4 juli 2019

Ljugdebatten om integration

Av allasolikavarde - 4 juli 2019 21:45

Idag kollade jag in resten av den intressanta intervjun med Elise på Nya Tider. Ibland blir det lite segt men det var intressant ungefär mitt i, när hon berättar om hur hon jobbade på Posten Malmö och hur det i områden i t.ex Rosengård bor kanske fem svenska hushåll.


Uppenbart en väldigt tänkande person. Jag kan känna igen mig i hennes ungdomstankar som, med hennes ord, "räckte så långt näsan räcker".



Sen har jag också ändrat åsikt i vissa frågor. T.ex har "arbetarna" i Sverige ju fått det såpass bra att man inte behöver kämpa för dem. Det kan jag säga som växt upp bland arbetare och fortfarande helst umgås med sådana, eftersom medelklassen är för falsk och ängslig.


De som kanske har det knapert är nog faktiskt de med invandrarbakgrund, och de klagar inte så mycket. Det är nog en del av politikernas plan, tror jag. De som främst drabbas av massinvandringen är tidigare invandrare, medan de infödda svenskarna får det allt bättre. Åtminstone på kort sikt.


Politikerna räknar med att de som har invandrarbakgrund aldrig kommer bli en stor grupp för SD. Åtminstone inte de med lägst kompetens, vilket är osaken till att asylinvandringen får fortsätta.


Efter den här videon så kom en annan video upp i flödet som gjorde mig lite mer irriterad.


Det blir lite tröttsamt när man hör detta från personer som Malou.... hon tycker det är väldigt fint åka omkring i den svenska skärgården och samtidigt känner hon att invandring berikar Sverige...


Det är de här skärgårdsmänniskorna som förstört Sverige. Så länge inte deras skärgård är full av utomeuropéer så är allt lugnt för dem...  Varför synar inte Jimmie detta?? Så tröttsamt.


Sen jämför hon med Bosnier som har integrerat sig "oerhört väl". Jo men de bosnier jag känner har nästan alltid jobbat med enkla jobb, såsom på pizzerior och åkerier...


Tino Sanadaji går också genom olika siffror och säger, i detta inlägget från 2013:


Regeringens taktik är att plocka ut någon subgrupp (som iranier eller bosnier) som klarar sig lika bra (bosnier) eller något bättre än svenskar (iranier) och låtsas att detta gäller överlag för alla invandrare. Det är ett tjänstefel när journalister låter regeringen undanslippa ansvar för sitt misslyckade politik genom att manipulera allmänheten på det här sättet.

https://tino.us/2013/12/skakande-ny-rapport-fran-scb-om-integration/


Istället för lite hårt svar på tal från Åkesson så får man hans stammande om att "det kan bli motsättningar". Kanske är problemet att han är för ärlig, men jag tror att Daniel Assai hade rätt i det han skrev i Facklan i Riksdagen, om att Åkesson egentligen är villrådig så snart han inte har en inövad replik att tillgå, och att hans medarbetare därför får "rädda" honom ifall utfrågaren ställer frågor som han inte har svar på.


För övrigt är min erfarenhet av de så kallat välintegrerade finnarna att de i hög utsträckning hade sociala problem och jag tror att studier visar det också, för den som vill se det. De personer av finländsk bakgrund jag känner jobbar överlag i lågkvalifierade yrken, och en förvånande andel har kriminell belastning.


Finnar som sägs ha "integrerat sig så bra". Men hur många kändisar med finska namn eller finsk bakgrund kan vi komma på? Mark Levengood i så fall. Men nu menar jag inom yrken som man inte kan softa/kvotera in sig på. Jag kan inte på rak arm nämna någon riktigt högbegåvad finsk invandrare till Sverige på det sätt som jag kan nämna ungrare. Finns det några finländska intellektuella, liksom?


Å andra sidan finns det förvånande många finländare som sitter i fängelse. Jag var inte medveten om denna skillnad förrän nyligen, då jag skulle ta mig för att räkna ut andelen utlandsfödda livstidsfångar. Att det var många med utländska namn förvånande mig inte, men det förvånade mig att det var så många finländare, och det gjorde undersökningen svårare eftersom jag inte visste om jag skulle placera in dem bland utlänningar eller svenskar...


Här kan vi se en lista från 2013 på de som då satt på livstid. Av de 164 namnen är föjande misstänkt finska:


11. Simo Ipatti.

Knivmördade två bröder i Haninge i samband med ett fyllebråk. I fängelse sedan 2004.


33. Seppo Seluska. 

Sköt ihjäl en man. Nazist känd som personen som fick en handväska i huvudet.


42. Mikael Kittilä

Högg ihjäl en homosexuell man i Solna. I fängelse sedan 2008.


43. Juha Routsalainen.

Fick först livstid för knivmord 1997. På en helgpermission knivmördade han dessutom sin flickvän.


48. Ari Mattinen

Dömd för att ha slängt ut sin sambo från ett fönster på sjunde våningen i ett höghus i Järfälla. I fängelse sedan 2002.


56. Kari Pirnes

Högg och ströp en kvinna i 80–årsåldern i hennes hem i Örebro. I fängelse sedan 2000.


83. Karl Niklas Koivisto

Mördade en bekant med kniv i Finland. I fängelse sedan 2003.


88. Pasi Kopra

Knivmördade en medintagen i dennes säng på Tidaholms–anstalten. I fängelse sedan 1999.


94. Olavi Salmelainen

Ströp en äldre man med ett skärp i Kävlinge 1998. Mannen hade upptäckt honom vid ett inbrott. I fängelse sedan 1999.


106. Lasse Borg Veija (enligt den här artikeln var det en finsk rom)

Dömd för att ha skjutit en man i Upplands Väsby. I fängelse sedan 1999.


123. Janne Tuomela

Mördade sin sambo i bostaden i Enskede, styckade kroppen och sänkte delarna i en vak i en sjö utanför Nykvarn. I fängelse sedan 2006.


148. Jani Karjalainen

Rånmördade sin 80–åriga granne i Motala genom att binda fast henne i sängen och kväva henne. I fängelse sedan 2007.


Nr 24 är för övrigt Kaj Linna som jag skrivit om tidigare. Han är ju numer frikänd men med tanke på hans bakgrund är det ju inte Guds bästa barn. Alltså, han skulle mycket väl kunna ha gjort det.


----

Nåväl, det tycks mig finnas en VISS överrepresentation av finnar som sitter inne på livstid... och en VISS tendens för dem att knivmörda... men frågar man våra kriminologer så säger de väl att "det där är bara fördomar".


Det kan vara värt påpeka att finnarna som kom till Sverige med start på 1950-talet kom från fattigdom samt från ett land härjat av krig, samt en machokultur där alkohol och knivslagsmål inte var ovanliga. Finland har alltid haft betydligt högre mordsfrekvens än Sverige också, fram tills 2018 då Sverige, enligt kriminologen Manne Gerell på Twitter, gått om. Paddan Jerzy har dock nyligen gjort ett uttalande om att Finland ännu har fler mord. Visste ni att Sernacki har dyslexi och erkände för en polsk tidning att han mest skummar genom forskningsrapporter?


Varför listar jag nu detta?

Jo för att KULTUR spelar roll. Det borde vara så enkelt att säga det men inte ens vårt enda oppositionsparti, SD, klarar av det. Jag tror att en sådan som Jimmie sitter kvar i 90-talets hjulspår då man var tvungen att tala försiktigt för att inte riskera att bli kallad rasist.


Personer som Malou talar om "integration". Men vad betyder integration? Ibland så handlar det om sysselsättning och ibland bara en känsla av att "jag känner några finnar och de är trevliga - precis som vem som helst annars".


Vad gäller finnar har de förstås en fördel i att de ser rätt så svenska ut. Om personer med liknande kultur som finnarna hade på 1960-talet hade kommit nu och hade haft en annan hudfärg så hade det varit svårare för dem att integreras.


En annan sak som en person som Jimmie borde nämna, nu när han har möjlighet (och han är den ende som egentligen har möjlighet att tala om problemen i de stora TV-programmen), är att vissa grupper som kommer till Sverige HATAR oss. Något finnarna trots allt inte gjorde. Såklart är det svårare att integreras om man hatar allt svenskt.


Ja det är synd att det finns så mycket som behövs sägas och som ingen säger.


Vad gäller frågan om integration så mäts det som sagt ofta i sysselsättningsgrad. Något även Jimmie gör i videon.

Jag försöker hitta information om deras inkomstnivåer istället men det visar sig svårare.


Jag hittar denna studie:

Personer med svensk bakgrund har högre lön än utrikes födda, även om dessa kommit till Sverige som barn och har lika hög utbildning. I en ny IFAU-rapport jämförs individer som alla fått sin högsta utbildning i Sverige men har olika bakgrund. Det visar sig också att det ofta är svårare för de utrikes födda att höja sina löner genom längre utbildning.


– Löneskillnaderna varierar mycket beroende på ursprungsland, säger Katarina Katz. Trots att de kommit hit redan som barn har flera grupper av invandrade män 5–10 procentenheter lägre lön än jämförbara infödda. Vi finner dock att det finns stora skillnader mellan länder och att generaliseringar som till exempel ”utanför Europa” kan vara missledande. Det är viktigt att vara specifik vad gäller födelseland, kön och utbildningsnivå.

https://www.ifau.se/sv/Press/Meddelanden/Invandrade-med-svensk-utbildning-har-lagre-lon-an-infodda/


Detta indikerar, för mig, att de utlandsfödda är av lägre kompetens än inrikesfödda.

För vänstermänniskor indikerar det istället att utrikesfödda diskrimineras. Men VARJE GÅNG som vänstermänniskor tar upp detta så bör man påpeka att det har ju gått bra för iranierna. Varför går det i så fall sämre för araberna?


Vänstermänniskors argument är som en seg gegga. Så snart man sticker hål på ett argument så går de till nästa dåliga argument, och när man stuckit hål på alla så slänger de ur sig något i stil med "allas lika värde". Sedan i nästa debatt så upprepas circusen.


När de därför drar till med diskrimineringsargumentet så bör man för det första påpeka att det är inga problem för iranier att lyckas, och för det andra kan man referera till en studie som visade att justerat för kognitiva förmågor så försvinner alla "oförklarliga" skillnader mellan de som har inrikes och de som har utrikes bakgrund. Det kan man läsa här:


Det är väl klarlagt att inrikes födda med utländsk bakgrund lyckas något sämre på arbetsmarknaden än personer med svensk bakgrund. En ny studie av Martin Nordin och Dan-Olof Rooth menar att sannolikheten att bli anställd delvis kan förklaras med diskriminering, men att skillnaden i lön för dem som har arbete inte beror på diskriminering utan på skillnader i individernas färdigheter.


Tidigare forskning har visat att skillnader i utbildning inte kan förklara att svenskar med utländsk bakgrund har lägre lön. Den naturliga har då varit att använda diskriminering som förklaring. Nordin och Rooth menar i artikeln The Income Gap Between Natives and Second Generation Immigrants in Sweden: Is Skill the Explanation? att det är fel. Genom att kontrollera för resultatet av inskrivningsprovet vid mönstring försvinner alla oförklarade skillnader i lön mellan inrikes födda med svensk och utländsk bakgrund. De skillnader i lön som finns skulle alltså, enligt studien, helt förklaras med individernas olika färdigheter och inte arbetsgivarnas diskriminering.

http://www.temaasyl.se/templates/Page.aspx?id=1566


Jag har försökt att sprida denna information men det har inte gått så bra.


Nyligen gjorde t.ex Mattias Gardell, den fula brodern till riksbögen, ett utspel om att han gjort en studie som visar att mörkhyade får lägre lön även om de har likvärdig utbildning. Studien slogs upp stort i riksmedia.

Det är så lögndebatten går till. Det pushas ständigt och jämnt med lögnargument som folk sedan efterhand ser som sanningar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards