Direktlänk till inlägg 20 juli 2019

Instructions not Included (mexikansk film, 2013)

Av allasolikavarde - 20 juli 2019 15:39

I torsdags gick en film på SVT som hette Instructions not Included.

Den finns tillgänglig i fem dagar till: https://www.svtplay.se/video/22954510/instructions-not-included


I vanliga fall är utländska icke-amerikanska filmer på SVT inte så bra, vilket beror på att SVT mest köper in filmer som har rätt värdegrund. T.ex en film om ett homosexuellt par i Indien, en film om ett homosexuellt par i Iran, en film om ett homosexuellt par i Colombia, en film om ett homosexuellt par i England, och så vidare.


Även Instructions Not Included innehöll faktiskt ett homosexuellt par, vilket visade sig senare, och det fick mig vilja byta kanal, men nivån var ändå acceptabel. Problemet med homosexuella par i filmer är att de alltid framhävs och glorifieras. Förr i westernfilmer hade de goda alltid vita hattar och de onda svarta hattar, så att publiken skulle veta vem de skulle heja på. I dagens filmer har de homosexuella alltid "vita hattar". Dvs, de är alltid goda föredömen och supertrevliga utan några allvarliga karaktärsdefekter. Det homosexuella paret är alltid det perfekta, supertrevliga paret, som i värsta fall lider pga att deras familjer inte accepterar dem eller för att samhället är homofobiskt.


Det gör att det blir så tråkigt och förutsägbart med homosexuella karaktärer och jag brukar undvika filmer med sådana. Samma sak med svarta rollkaraktärer, för övrigt.


"Vi är inte rasistiska, utan vi behandlar alla lika. Därför framställer vi alltid vita som onda och svarta som goda. Det är hur mycket vi behandlar alla lika. Och samma med homosexuella."


Vänstermänniskor är inte så smarta så de tycker väl att ovanstående mening är logiskt sammanhängande. Det går inte att argumentera med vänstermänniskor eller människor med låg intelligens. Deras enda sätt att argumentera är att tysta folk, vilket är orsaken till att jag måste skriva denna blogg anonymt.


Hur som helst så är filmens huvudperson en söt, smart och vit ung tjej på 6-7 år. och hennes godhjärtade pappa som försöker ta hand om henne.

Att huvudrollsinnehavaren är en så blond och söt tjej med ett nordiskt utseende får ses som ett plus, och kanske krävs det att mexikanare gör denna typ av filmer eftersom man har svårt att tänka sig att en amerikansk eller svensk film skulle tillåta sig att förhärliga en så söt renrasig nordisk modell.


 

Hur kan en mexikansk ung tjej se nordisk ut? Jag försökte undersöka saken, men så vitt jag vet är hon mexikansk.


Was born in Florida, but lives in Mexico City.
Is fluent in both Castilian and English.

Her grandfather is Mexican billionaire Carlos Peralta, a real estate mogul and owner of the Mexican baseball team "Tigres de Quintana Roo" (Quintana Roo Tigers).

https://www.imdb.com/name/nm5160381/bio?ref_=nm_ov_bio_sm


I Mexiko, liksom överallt annars i världen, så utgör de vita människorna en överklass. Den mexikanska överklassen ser t.ex ut så här:

 


Medan normalmexikanen ser ut som ungdomarna här (de till vänster är nog ledarna):

 


Konstigt att det är likadant över hela världen...


Men men, det var en fin film om en söt ung tjej. Han som regisserade filmen var även han som skrivit den och spelade huvudrollen. Jag tror att amerikaner inte gör sådana filmer längre. I USA är allt så massproducerat och man har inte den typen av hjärta i filmer. Den politiska korrektheten har också förstört alla naturliga och normala känslor som människor har.


T.ex som när den manlige huvudkaraktären sa till dottern att hon kommer att bli en vacker blond tjej med långa ben. Det är sånt som många svarthåriga människor tänker på. Jag vet det själv. Men i filmer så framställs det ju alltid som att de med utländskt utseende är så överlägsna de vita.


Hur som helst en bra och rörande film som är värd att se. Kanske slipper man PK-pekpinnar i mexikanska filmer? Amerikanska filmer tycker jag numer är värdelösa att se på grund av alla token-karaktärer de måste trycka in. Svenska filmer är ännu värre för de saknar ofta all form av story och har istället BARA token-karaktärer som försöker komma överens.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards