Direktlänk till inlägg 3 december 2019

En detransitioner (ångrare) berättar

Av allasolikavarde - 3 december 2019 18:35

"Detransition" är ett ord som man kanske måste börja lära sig. Det syftar på folk som bytt kön ("korrigerat") och sen har "korrigerat" tillbaka.


Som jag tidigare har skrivit så tar den här trans-rörelsen död på yttrandefrihet. Det här med att att ett könsbyte kallas för "korrigering" är ett exempel. Om en person byter kön och sedan byter tillbaka, måste man då säga att de har bytt kön och sedan korrigerat det? Eller att de korrigerat sitt kön och sedan omkorrigerat det? Vad man än säger så riskerar man att kallas för en hatare eller transfob. Det är faktiskt nästan omöjligt att inte kallas för en transfob.


Ateist-youtubern Rationality Rules, som gör videor han anser är baserad på rationalism och ateist, har nyligen blivit bannad av transgrupper som kallar honom transfobisk. Detta trots att han gjort videos som stöttar transgrupper och har till och med hälsat på sådana grupper. Men han sa någon som på något sätt gick emot det man får säga inom transrörelserna och så blev han utsedd till transfob, vilket bland annat resulterat i att han inte längre får hålla föredrag i vissa organisationer.


Här är videon där han förklarar "I’ve Been Denounced by the ACA (Atheist Community of Austin)":

Tydligen var det Atheist Community of America som tagit avstånd från denne youtubern, pga... transfobi.   


 


Vad sa han som är så transfobiskt? Det spelar inte så stor roll för allt möjligt kan vara transfobiskt. Jag tror att han sa att de som bytt kön till kvinna bör inte få tävla tillsammans med personer som blivit födda till kvinnor. Detta är förstås en helt rationell åsikt som är lätt att försvara ut ett rationellt perspektiv, men transrörelsen har aldrig varit rationell.


Det är häpnadsväckande att de först drar feministrörelsen så långt de kan, en rörelse som är baserad på det ologiska att "kvinnor är lika bra som män på allt, utom om kvinnor är bättre". Det är förstås ett ologiskt och orimligt påstående för en tänkande person, men sådan är feminismen. (man kan ju inte hjälpa att fundera över kvinnors intellekt när de på allvar lägger fram detta som en vetenskap, dessutom gör de det med påståendet om att det handlar om - jämlikhet)


Nej jag ogillar inte kvinnor. Jag ser kvinnors stöd som viktigare än mäns stöd, och uppskattar när kvinnor ger mig sitt stöd eller sin uppskattning. Men jag gör det just för att jag anser att kvinnor och män är olika. Därför måste vi också behandla kvinnor lite annorlunda än män.


Exempelvis bör man, när man chattar med kvinnor, använda smileys, eftersom kvinnor alltid behöver koppla det man säger till ett känslotillstånd. Det borde ju inte vara så kontroversiellt att säga en sådan sak, men i feminismens värld ska man antingen använda smiliey till alla man talar med, eller till ingen. Och om man ska använda det till alla, men inte gör det när man chattar med exempelvis killkompisar, så beror det på att man är sexist, eller att man blivit lurad av patriarkatet att behandla män på ett sämre sätt än kvinnor. Att det faktiskt kan finnas biologiskt tingade skillnader mellan män och kvinnor är omöjligt för feminismen att acceptera.


Samtidigt som de driver könsjämlikhet och rasjämlikhet (som är lika mycket en lögn, men mer om det snart) så kom de på att homosexuella också måste ha mer jämlikhet. Sedan kom de på att det finns allt fler sexualiteter (utom pedofili, som de inte vill se som en sexualitet utan som en störning) som då måste få lika mycket upprättelse som homosexuella. Sedan kom de på att en del människor inte ens kan bestämma sig för vilket kön de har, och därför måste de också få jämlikhet.


I sann jämlikhetsanda har det visat sig att transmänniskor har en hög självmordsfrekvens, och då producerades lämpligt några studier som visar att om transmänniskor blir accepterade och bekräftade så mår de bra, men så snart någon är negativ mot dem så blir de deprimerade och tar livet av sig. Att själva transitionen skulle kunna orsaka det dåliga måendet får man inte tala så högt om, så i studier ser man till att koppla transmänniskors dåliga mående till transfobi. Därmed har man krattat manegen för det åsiktsförtryck som nu drar åt snaran allt hårdare. 


I den här artikeln på bloggplattformen Medium beskriver Carey Callahan hur hon/han bestämde sig för att bli man och började ta testosteron. Tydligen skriver de på ett papper om att hålla läkare och andra kuratorer och rådgivare ansvarslösa för alla eventuella problem. De här rådgivarna är tydligen väldigt transpositiva, så när någon uttrycker en vilja att transitionera så ställer de helhjärtat upp. Ingen vågar heller säga något negativt eller ifrågasättande.


Det finns ingen aktuell forskning om ångrare, och den äldre forskning som finns påstås säga att "väldigt få, i princip ingen" ångrar sig. Och därför är det inget som diskuteras.


Detta är alltså hur det år nu, år 2019. Jag talade med en transaktivist om ångrare för något år sedan, och jag nämnde någon ångrare jag själv känner till, såsom spelutvecklare Danielle Berry jag skrev om i ett tidigare inlägg (sök i bloggen), men hon intygade till mig att det var FÖRR och att nu för tiden är man mer noga med vilka som byter kön och att "i princip ingen" ångrar sig.


Jag accepterade detta, eftersom jag av princip alltid accepterar vad studier säger om jag inte har en god anledning att tro annat. Sedermera har jag också förstått att studierna faktiskt inte är pålitliga. Mediumartikeln hänvisar själv till en svensk studie och kommenterar den:


Ms Chu states our numbers are statistically small, but in reality we don’t know how many people medically transition in America each year, much less how many people detransition. The one study that tracked regret found thatout of 681 Swedes that legally changed their names and genders from 1960 to 2010, 15 of those Swedes applied to have their gender on their government documents changed back. That doesn’t tell us much about what’s happening in America these days, especially since my understanding is there were no informed consent clinics in Sweden during that time. If I was a Swede in Sweden from 1960 to 2010 I would actually not be counted as a “regretter” because I never changed my documents. I know right around two hundred detransitioners but I only know one who changed her gender legally and then changed it back. In large part detransitioners opt out of name and gender changes because the process is tedious and expensive.


Så bara 15 av 681 svenskar ändrade sin könsförändring mellan 1960 och 2010 (2,2%).Konstigt att två av dessa 15 var med i programmet Ångrarna på SVT, 2010. Nåt säger mig att det finns fler än 15...


Enligt en del som bytt tillbaka är ämnet extremt stigmatiserat i transgrupper och de som bytt tillbaka ser sig som misslyckade och talar inte om det. Kanske ställer de inte upp i studier heller.


Här en artikel från en svensk skådespelare som gjort ett könsbyte:

Jag vill börja den här artikeln med att be om ursäkt, till alla som just nu genomlever kval av ånger efter genomförd könskorrigering. 

Jag vill be om ursäkt för att jag inte har höjt min röst tidigare, om att medicinsk behandling vid upplevd könsdysfori inte alltid får den effekt som man önskar.

För några år sedan visades dokumentären ”Ångrarna” i SVT och jag kände igen mig i Orlandos historia om att vilja vara en ”vanlig tjej”, men att verkligheten efter könskorrigeringen inte blev som förväntat.  

När jag tog till orda i mina kanaler i sociala medier var det ett minerat slagfält till offentlig debatt som väntade mig. 

Jag blev snabbt anklagad för att ”förstöra för andra transpersoner” genom att ”bidra till en hetsjakt som kunde innebära att transvården drogs tillbaka för de som behövde den”.

https://www.svt.se/opinion/jag-skulle-troligtvis-inte-gora-korrigeringen-om-jag-stod-infor-samma-val-idag


Ännu ett exempel på en person som, om hon fått mer stöd och information, inte hade genomgått könsbytet.

Jag vet inte exakt när hon gjorde det, men hon (som då var en han) kom ut som bög som 16-åring, vilket alltså bör ha varit omkring 1997, året efter kom hon ut som trans, och jag gissar att ett fåtal år senare gjorde hon operationen. Alltså måste det ha varit före 2010, så då har vi hittat 3 av de 15 personer som ångrade sig mellan 1960 och 2010.... Jag gissar att vi bara genom att googla kan hitta ytterligare 10 personer, så att det endast skulle vara 15 känns ju osannolikt.


Transrörelsen krånglar också till det för feministrörelsen. Faktum är att kvinnor ofta kan tycka det är mer besvärligt med transtjejer än vad män gör, men kvinnor har fått höra att de måste vara solidariska med andra så de säger inte så mycket om det.


Det här utvecklar sig till en holy shit storm. Det finns så mycket tokigheter i det att man kan riktigt se framför sig hur man i framtiden kommer skratta åt det. Ta exempelvis män som våldtar och mördar kvinnor, sedan identifierar sig som kvinnor, sätts i ett kvinnofängelse, där de sedan... våldtar och antastar kvinnor.


Karen White, 52, admitted sexually assaulting women in female prison and raping two other women outside jail


The 52-year-old, who is currently transitioning, was sentenced yesterday for two counts of rape, two sexual assaults and one offence of wounding.

White has previous convictions for indecent assault, indecent exposure and gross indecency involving children, animal cruelty and dishonesty.

The Ministry of Justice has apologised for moving her to the women’s prison, saying that her previous offending history had not been taken into account.

Prosecutor Chris Dunn described White as an “alleged transgender female” who has used her “transgender persona to put herself in contact with vulnerable persons” whom she could then abuse.

https://www.theguardian.com/uk-news/2018/oct/11/transgender-prisoner-who-sexually-assaulted-inmates-jailed-for-life


Är det här på allvar eller satir? Jo det är på allvar. Även i Sverige har vi en kvinnomördare som sitter i fängelse och för närvarande håller på att byta kön. Ska jag låtsas att jag är en profet när jag säger att jag misstänker vi snart kommer att höra att han antastat kvinnor, och att experterna slår ut med armarna och säger: "Oj! Det hade vi inte en aaaaaning om kunde hända!"


Kim Johansson, då Kristoffer Johansson, dömdes till fängelsestraff för att ha dödat och styckat sin exflickvän Vatchareeya Bangsuan.

Nu berättar 27-åringen om sin pågående könskorrigering innanför murarna.

– Jag har bytt namn till Kim Marie Johansson. Jag har känt så här sen jag var typ fem år, säger hon till TV3 Dokumentär.

För en månad sedan fattade Kriminalvården ett beslut som öppnade dörren för att Kim Johansson ska kunna sitta i kvinnofängelse, antingen på anstalten Hinseberg eller på anstalten Ystad.

https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/kim-johansson-styckade-sitt-ex-korrigerar-sitt-kon-i-fangelset/


Jag skulle säga att denne Kim är en svårt störd person som inte kan skilja mellan liv, död, manligt och kvinnligt. Då blir resultatet sådant här. Det är inte ovanligt att seriemördare har liknande konstiga sammanblandningar av manligt, kvinnligt, liv och död. (ex. Dennis Nilsen och Jeffrey Dahmer)


Det enda jag tröstar mig med är att jag i denna fråga vet säkert att jag har rätt, vilket är ovanligt. Oftast så har man en känsla som säger att man har en poäng men det är svårt att veta exakt hur mycket. Transfrågan är dock ett typiskt fall av grupptänkande: alla måste säga en viss sak, för alternativet är inte acceptabelt.


Ett annat problem för deras ideologi är att vi lever i ett samhälle där "allt är okej om det känns okej och inte skadar någon annan". Om det visar sig att transrörelsen är ett bevis för att det inte alltid är bra att göra det som råkar kännas bra så öppnar man en låda som möjliggör kritik av annat som "känns bra".

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards