Direktlänk till inlägg 22 juli 2019

Anders Klarström (SD) och hoten mot Geigert

Av allasolikavarde - 22 juli 2019 23:26

Nu har jag äntligen fått tag på Klarströms bok Prima Victoria (2018)! Gjorde en beställning och biblioteket köpte in ett exemplar. Väl investerade skattepengar.


Kul bok som man kan säga mycket om.


I september släppte du din självbiografi Prima Victoria. Hur har den tagits emot?

– Jag har fått ett fantastiskt fint stöd från privatpersoner, oppositionella grupper och en del alternativa medier. Många som läst boken har kommit tillbaka och gett positiva omdömen och jag har fått flera fina recensioner.

Från det etablerade medias sida är det intressant att notera att representanter för de flesta stora tidningarna beställde boken nästan direkt när jag släppte den. Men samtliga har valt att helt tiga om den. Det kan knappast vara att ämnet anses ointressant. Detta är givetvis en överenskommelse man har gjort.

Det finns för mycket i min bok som man inte vill ska komma ut, som en bild av SD:s historia som helt skiljer sig från den som vänsterextremisterna lyckats etablera. Kan man inte förtala och hetsa blir taktiken istället att försöka tiga ihjäl. Något som de i det långa loppet inte kommer ha en chans att lyckas med.

https://bakomkulissernabiz.wordpress.com/2019/01/19/anders-klarstrom-slar-hal-pa-myter-om-sds-historia/


Jag vill dock bara lite kort först framföra att jag anser att Klarström skönmålar lite när han vill få det till att SDs tidigaste år var demokratiska och fulla av goda eldsjälar.


Här ett citat:


»Tyvärr hade (Hans) Carling även deltagit i ett arrangemang med en antidemokratisk grupp i Göteborg en tid innan vårt sommarläger. Det hade jag ingen som helst kännedom om vid det här tillfället. Men Hans Carling var en mycket begåvad och karismatisk talare…« sid 421 (Carling var alltså, vilket var väl känt, aktiv i den fascistiska Nysvenska rörelsen.)

https://ordfrontmagasin.se/fascistledarnas-bekannelser/


Likaså anser Klarström att många av de tidiga SD:arna var alldeles fina människor. Bo Nilsson som var vice partiledare under Klarström hade han t.ex mycket fint att säga om, men han är nu med i NMR. En annan vice partiledare var Tina Hallgren-Bengtsson som också hon gick över till en nationalsocialistisk organisation efter SD.


Leif Zeilon var den som fick in Klarström i SD, och om Zeilon hade Klarström mycket gott att säga, och att Zeilon tidigare varit med i antidemokratiska högerextrema rörelser skulle inte ligga honom till last, enligt Klarström.


Nåväl, strunt i det. Det jag kort vill gå in på är det beryktade dödshotet mot Hagge Geigert som Klarström påståtts ha blivit dömd för. T.ex skrev Aftonbladet det i en ledare så sent som 2017. och Östra Småland skrev en ledare om det i april i år:


[Klarström] dömdes 1986 till villkorlig dom för att ha ringt hotsamtal (bland annat till underhållaren Hagge Geigert) samt vandaliserat olika vänstergruppers lokaler.


Enligt Klarström (sid 46; 49-50) så var det som skedde att han under denna period, 1984-1985 vid 17-18 års ålder, med i Nordiska Rikspartiet i några månader. Ett parti han insåg var fel väg och självmant lämnade. Vid ett tillfälle söp de sig berusade och gick ut och slog sönder fönsterrutor. Klarström säger sig inte minnas vem som kastade stenarna. Sedan ringde någon i gänget ett bombhot till KPML(r). Klarström blev dömd för förstörelsen och för medhjälp till falskt larm, samt för att ha lös ammunition i sin lägenhet något som han fick med sig från armétjänstgöring.

Gänget ringde även till Geigert och skrek och hade sig, och någon uttalade hot mot Geigert: "Vi ska bränna dig ditt jävla judesvin. Fy fan ditt äckliga lilla judesvin. Passa dig! Vi ska komma och döda dig!".

Klarström blev dock inte åtalad för detta och påstår sig inte ha sagt detta. Rättegångspapprena är offentliga så jag antar att om han har fel borde någon av de olika journalisterna som läst hans bok kolla upp det.


Klarström själv skriver i boken på sidan 188 att man ska kolla på följande video, omkring 13:40 in:



Som han påstår rentvår honom, men lyssnar man på vad han säger efteråt så känns det som att han snirklar sig lite i frågan... "Klarström medger att han vid åtminstone ett tillfälle varit med och ringt upp och hotat Hagge Geigert. Talat in ett meddelande på hans telefonsvare, och att du sagt något i stil med 'Vi ska döda dig'"


På vilket Klarström i videon svarar: "Det kan hända att jag vid något tillfälle kan ha ringt och sagt någonting, däremot om det varit ett direkt uttalat hot... jag uppfattade det inte på det viset."


Så vad man kan säga är att Klarström aldrig blev dömd för själva hotet, men att han ändå erkänt att han varit med i ett sammanhang där det hot uttalades.


Jag på bloggen rankar påståendet att Klarström hotat Geigert som:

 

Klarström var med i ett gäng som ringde och hotade Geigert och verkar själv ha sagt något "som kan tolkas som ett hot", även om han inte kunde bli dömd för det. Att säga att Klarström blivit dömd för att ha hotat Geigert är dock:

 


Jag undrar ofta angående när människor ska rentvå sig från brott... spelar det så stor roll? Han var med i ett gäng som ringde och uttalade hot, något han blivit dömd för (alltså medhjälp till falskt larm) och har erkänt att han själv uttryckte vissa hotliknande ord i ett samtal till Geigert. Det enda han inte gjort är blivit dömd för hoten mot Geigert. Liksom, whatever.


Spelar det ens så stor roll vad Klarström gjorde som 17-18-åringar? Jag vet inte. När jag var 18 var jag själv i dåligt sällskap under en period. Är man med i ett gäng som super och bär sig illa åt så tar man till sig det beteendet. Jag tycker absolut man ska ta sitt straff, oavsett om det är långt eller kort, men om man sedan ändrar sitt liv så bör straffet vara glömt.


I boken Prima Victoria dyker förresten Hagge Geigert upp mer än en gång senare. Man får nästan intrycket att Klarström inte kunde släppa honom i tankarna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards