Alla inlägg den 12 maj 2019

Av allasolikavarde - 12 maj 2019 22:03

Det är ganska otroligt hur SVT alltid drar iväg åt vänster. Som en bil som drar åt vänster, och som ibland skickas in för lagning eller får någon fix, men sedan börjar den dra åt vänster igen. Jag brukar ibland skriva till de reportrar på SVT som skriver historierna (jag vill inte kalla dem för nyhetsartiklar) för att kritisera deras ensidighet, och kanske bidrar alla arga mejl till att göra SVT lite mer neutral. Sen får de kanske in några unga, nya journalister och så drar det per automatik iväg åt MP-hållet igen. Som att man främst anställer MP-journalister.


Idag bemöttes jag med skräckhistorian om hur en skola i Umeå lyckats bra med integration genom att de satt nyanlända i vanliga klasser tidigare. "Tada! Integration fungerar!"


 

Att jag kallar det för en skräckhistoria kan man förstå av bilden ovan. Om man inte tycker detta ser ut som en skräckhistoria vet jag inte vad mer jag kan säga. Den påminde mig om en bild som lades ut av signaturen Hugin och som fick honom dömd för hets mot folkgrupp, så den bilden lägger jag inte ut, men jag kan nog länka till den eftersom den är en del av rättegångsmaterialet.


Nåväl, kanske gör detta att vänsterstaden Umeå nu så smått börjar inse vad integration innebär. Tjejen på bilden är i alla fall söt. Vi får se vad det blir av henne.


Vad gäller artikeln i sig anser jag det numer överflödigt att ens undersöka dess påstående om att projektet är "framgångsrikt". Vid detta laget är jag så van vid SVTs överdrifter. I artikeln kan jag inte hitta någon som helst siffra om hur många nyanlända som går vidare på denna skola i Umeå, annat än att det är "fler än rikssnittet". Citerar:


Behörigheten bland nyanlända elever till gymnasiet var inte ens en tredjedel (28,4 procent). I den elevgruppen ingår elever som invandrat de senaste fyra åren och elever som saknar uppgift om personnummer.

Renforsskolan i Vindeln har tagit bort för förberedelseklasserna, med positiva resultat. Efter en introduktionskurs på två månader flyttas de nyinvandrade eleverna till en vanlig klass.


Nämen så bra. "Positiva resultat" - hurra. Dumme svensken tror på SVT och orkar inte kolla upp faktauppgifterna och tror nu glatt att det finns en skola i Umeå som lyckats bra med att integrera nyanlända elever. Det finns ett helt berg av falska påståenden som dumme svennen tror på. Ett av de mest kända, och frustrerande, är att de tror att Sveriges asylmottagande "ligger på EUs miniminivå". Vad betyder det ens!?


Får mig att tänka på ett tidigare inlägg jag skrev om mannen som blev årets svensk av tidskriften Fokus: Hamid Zafar. Han tog sin skola från att vara näst sämst i Göteborg till att vara ungefär tionde sämst, och då finns det ungefär 75 skolor i Göteborg. Den som är intresserad av statisiken kan söka på Zafar i bloggen så kan ni se själva. Att resultatökning alltså knappast gjorde skolan till en superskola brukar inte nämnas, men medierna var desto gladare att rapportera att Zafar vunnit utmärkseln.


De var inte lika entusiastiska att rapportera om vem som blev årets svensk i Fokus 2017: Den katolske kardinalen Arborelius. Jag kan inte hitta att SVT ens skrev om det när jag googlar (lämpligtvis googlar man på "årets svensk fokus 2017 svt.se"). Om en nyhet inte nämns av SVT kan man säga att den inte finns på riktigt, för det som nämns på SVT måste även nämnas på t.ex SVD och DN, som ju räknas som seriösa tidningar, och det kommer även kanske ut i Rapport och kanske på TV4, och så vidare. Det blir helt enkelt en "riktig" nyhet.


2016 års utmärkelse till Amine Kakabaveh nämns inte heller av SVT, och inte heller 2015 års som gick till "volontärer".  2014 gick det till Johan von Schreeb, som grundade svenska Läkare utan gränser. Det nämndes av SVT. De nämnde även 2013 som gick till Johan Strömmer, grundare av Centrum för rättvisa, och givetvis 2012 års som gick till riksbögen Gardell. 2009 års utmärkelse gick för övrigt till en klimatalarmist utan utbildning: Johan Rockström. 2008 gick till en flyktingsmugglare. Ja, så håller det på. SVT nämner förstås alla utmärkelser till "de goda".


Jag tycker det är viktigt att inse dessa sambanden, för det blir så tydligt när man gör så här. Man inser då kanske bättre tidskriften Fokus situation. De vet att om de ger utmärkelsen till någon som SVT anser vara "god" så kommer det att omnämnas av SVT, vilke ger gratisreklam för Fokus. Ger de utmärkelsen till en katolsk kardinal eller till en kontroversiell vänsterpartist så nämns det inte.  Så fungerar mediabranschen. Fokus måste ju dra in pengar, och kommer då allt eftersom att få en vänstervinkling, liksom all annan media i Sverige har.


Så här fungerar för övrigt även kulturbranschen och reklambranschen och stora delar av den akademiska miljön. Publicerar någon en studie som handlar om "rätt" ämne och kommer fram till "rätt" slutsats på plockar SVT upp den. Exempelvis rapporterar de glatt om en studie visar att homoföräldrar är minst lika bra som heteroföräldrar, men de skulle inte rapportera lika glatt om en studie visar på motsatsen.


Hur som helst... i artikeln undertill på SVT.se kan vi läsa:


 

Tigran Feiler är alltså son till Dror Feiler - den virrige artisten och vänsteraktivisten med som i Agenda på SVT sa att han inte vill debattera med tidningen Nya Tider eftersom Nya Tider vill döda honom. Eller om det är SD som han tror vill döda honom.



Tigran skickades till Venezuela för att rapportera om Venezuela, vilket han gjort på ett säreget ... korkat sätt.


Här är ett lite äldre klipp från när Tigran talade om sitt stöd för Ship To Gaza:


Nåväl, nu rapporterar han om hur Brasilien håller på förstöras på grund av att den konservativa presidenten har minskat miljöbudgeten... med 30%. En 30% minskning av miljöbudgeten beskrivs oemotsagt av en biolog som "katastrof". Artikeln han skriver är som en enda lång protestinlaga som ondgör sig över kapitalismen och "extremhögern". Ordet "extremhöger" brukar vänsteranhängare använda för allt som är lite mer konservativt än moderaterna. Tigran skulle säkert anse att SD tillhör extremhögern.


Då kanske någon undrar: "Men är det inte hemskt att naturen skövlas och att djur dör ut?"

Jo! Såklart är det tråkigt om det är sant. Men jag har läst från andra sajter som ger en annan sida. Amazonas täcker t.ex en yta lika stort som halva Europa. Visst är det tråkigt att skogen huggs ner, men man måste ändå sätta det i proportion.


Tänk dig att regnskogen täckte en yta stort som hela Sverige. Och sen ta det gånger tio. Som Reinfeldt sa en gång: "Det finns jättemycket plats i Sverige".


Vi i Sverige kanske inte vet bäst hur mycket regnskog Brasilen ska få hugga ner. Vi har själva huggit ner rätt mycket av vår skog genom århundradena, men mycket står ju kvar.


Dessa paragrafer i sig säger väl tillräckligt om artikelns vinkling:


Åtta tidigare miljöministrar varnar i ett öppet brev för att den nya regeringens politik kan resultera i en okontrollerbar ökning av skövlingen som skulle få katastrofala konsekvenser för den biologiska mångfalden och äventyra Brasiliens internationella trovärdighet.De tidigare miljöministrarna menar att Brasilien genom sin enorma biologiska mångfald har ett särskilt ansvar inom miljöområdet. Men inom grupper på den yttersta högerkanten som stödjer Bolsonaro beskrivs miljörörelsen som en ”grön maffia” som genom att försöka skydda stora delar av Brasilien ställt sig i vägen för landets ekonomiska utveckling.

 

Det handlar alltså om en "katastrof". Vi står inför en annalkande ... "katastrof".

 

Tänk så stor roll ord kan spela. Det är som när SD-högern i Sverige talar om "samhällskollaps". Kollaps är ett starkt ord. Och så frågar man dem på vilket sätt samhället håller på kollapsar? Jo, säger de då, pensionärerna är ju fattiga. Man får inte alltid vård. Brottsligheten ökar. "Samhällskollaps!"

 

Skit samma att Sverige i princip i varje lista är rankat som ett av de 15-20 bästa länderna att bo i, och att svenskar blir allt rikare. Det finns en OERHÖRT massa pengar i medelklassen, kan jag informera om.

"Nej nej", säger Sverigevännerna. De har minsann läst om pensionärer är fattiga i Sverige och att det brinner bilar, så då måste det ju vara samhällskollaps.

 

Jag känner mig lika irriterad när jag läser de här miljöextremisterna. "BRASILIEN SKÖVLAR SKOGEN OKONTROLLERBART!! KATASTROF!! "

Så här avslutas artikeln:

 

Planetens framtid står på spel

Bolsonaro har bara varit president i drygt fyra månader så det finns ännu ingen statistik över hur miljön och klimatet påverkats av den nya politiken. Men frågetecknen har inte skingrats. Efter massiv kritik under valrörelsen lovade Bolsonaro att Brasilien skulle bli kvar i Paris-avtalet. Trots det fortsätter flera nyckelpersoner i hans regering att ifrågasätta klimatförändringen.

Planetens framtid står på spel i Brasilien. Det kan låta alarmistiskt och överdrivet. Men det är faktiskt sant.

 

Inte bara samhällskollaps här alltså, utan PLANETKOLLAPS!!

 

En lista på hur mycket av regnskogen som huggits ner visar att mellan 2005 och 2017 höggs det ner regnskog motsvarande 3% av regnskogens yta. Jag väljer de åren för det var lättast räkna. Man ser dock att skövlingen minskade kraftigt från och med 2009.

 

Jag säger inte att skövling är bra, men jag tycker det är olämpligt att miljöextremister överdriver hoten för något som vi ändå inte kan göra något åt.

Klimathotet är att annat exempel. Visst blir jorden varmare, men att drabbas av psykisk ohälsa pga detta är inte de vita männens fel, utan mediernas. Vi har haft många andra skrämmande problem tidigare. PÅ 1980-talet skulle vi alla dö i kärnvapenkrig, HIV, ozonhålet eller surt regn. Nu är det global uppvärmning som ska döda oss alla, säger medierna.

 

Sen fortsätter SVTs nyhetssida med två till miljönyheter:

   

 

Ja, men det är väl detta som "svenskar" bekymrar sig om, antar de på SVT. Med "svenskar" menas då såklart sådana som journalister umgås med, vilket inte syftar på Hassan och hans bruschor - för de bryr sig nog inte alls om återvinning - utan om miljömedvetna Anders och Anna, medelklassparet i Stockholms innerstad.

Ovido - Quiz & Flashcards