Alla inlägg den 2 februari 2021

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45



 

Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på alla som föreläser på universitet, och kan även inkludera det vi i Sverige kallar doktorer, docenter, lektorer och liknande). 


Hans avskedande hade föregåtts av ett drev där, för att citera Wikipedia, "Hundreds of criminology professors and graduate students from across the U.S delivered a petition which  stated, "Through his rhetoric on Twitter and his column he has harassed, threatened, and spread hateful speech against students and faculty."


Mike Adams hade varit med i olika högertalkshows, såsom på Fox News. Han var en populär professor innan han blev kristen runt millennieskiftet. Därefter började han få problem inom universitetsvärlden.


Mike Adams har beskrivit hur han inspirerades av Lenny Bruce, en provokativ ståupp-komiker som tänjde på gränserna för vad man får lov att säga. Lenny Bruce inspirerade även Seinfeldt. Men det är svårt att vara Lenny Bruce. Lenny Bruce dog 1966 vid 40 års ålder av en drogöverdos inte långt efter att han blivit dömt till fängelse för förargelseväckande beteende. (Bruce hade i sina ståupp-rutiner använt många stötande ord, såsom "motherfucker," "cocksucker," "fuck," "shit," och "ass". )


NBC, som är ännu en av alla vänstermediekanaler i USA, har som överskrift:

"Professor who announced retirement after racist and sexist tweets died by suicide"

https://www.nbcnews.com/news/us-news/professor-who-announced-retirement-after-racist-sexist-tweets-died-self-n1235026

 

Vad var det Mike Adams sa som var så rasistiskt och sexistiskt?


Buzzfeed, som är USAs motsvarighet till Etc (alltså typ väldigt vänster), skriver:

In another tweet, wrote, "Don't shut down the universities. Shut down the non essential majors. Like Women’s Studies."

https://www.buzzfeednews.com/article/skbaer/mike-adams-uncw-professor-death

 

Daily Mail, som är en sensationslysten tidning, skriver:

 

The right-wing professor had a history of making misogynistic and racist comments. 

He once referred to transgender people as 'mentally ill' and mocked students who accused him of harassing them as 'weak pansies'.

The following day he posted a tweet in which he compared North Carolina's coronavirus restrictions to living 'in a slave state'. 

He tweeted: 'This evening I ate pizza and drank beer with six guys at a six seat table top. I almost felt like a free man who was not living in the slave state of North Carolina. Massa Cooper, let my people go!'  

'Massa', which means 'Master', was used in literature and representations of black people during the slave era as the way they referred to their owners. 


Later in 2016, he wrote that 'students who make false claims of harassment to silence others should also be deported'.



'I wonder whether LGBT stands for Lesbian, Gay, Bisexual and Thespian. So much drama, so few letters in the alphabet.' 

 


https://www.dailymail.co.uk/news/article-8560039/Controversial-professor-Mike-Adams-55-died-gunshot-wound.html

 

Detta är tydligen så stötande att hans eget universitet kallade hans uttalade "vile and inexcusable".

 

Jag kan inte hjälpa att tänka hur man så ofta hyllar "bad guys", som nu när P3 hyllar den dömde mördaren, rånaren, narkotikasäljare, med mera, Yasin. Som man kan läsa om här: https://samnytt.se/svt-marknadsfor-gangkriminell-rapartist-vagrar-ta-avstand-fran-brott/

 

Lite lagom spännande sådär i medelklasstrosan att få med en äkta gangster. En kille som kan försvara sina honor. Yasin som alltså kostar samhället en massa (ej inräknat hans musikintäkter förvisso), plus skador på människor och liv. 

 

Att jämföra med Mike Adams som sagt... ord. Taskiga ord om grupper, kanske. En elak kommentar om att women's studies är meningslöst vilket tydligen är sexism och alltså är en del av de patriarkala strukturer som slutar i våldtäkt och håller kvinnor nedtryckta i slaveriliknande tillstånd (Det låter kanske som att jag överdriver, men den som satt sig in i feminismens irrgångar vet att det är exakt så de ser på världen). 

 

Mike Adams är även det värsta man kan vara. Inte seriemördare eller maffiaboss -- sånt kan skyllas på socioekonomiska faktorer. Han är... rasist. Inte en sån rasist som hatar svarta, utan en sån rasist som vidmakthåller rasistiska strukturer genom att inte ta svartas smärta på allvar. Genom att inte konstant tycka synd om svarta kvarhålls svarta i de förtryckande strukturer som leder till att de är "tvungna" att ägna sig åt kriminalitet och därmed blir dödade av polisen (att de dödar varandra är betydligt vanligare men inte nämns i medierna som nåt större problem). Tänk att ordet "rasist" en gång betydde att man hatade svarta.


 

Låter det som ett absurt resonemang att Mike Adams tweet om att leva i en slavstat, eller hans kritik mot BLM-upprorsmakare, dödar svarta liv?  I så fall förstår du inte antirasismens "logik"... den är lika (o)vettig som all vänsterlogik. Det är därför vänstern måste kontrollera alla medier och akademier, gärna på politisk väg ge sig själva presstöd, samt dominera underhållningsindustrin, eftersom annars kommer folk inte att köpa deras alternativa verklighet. 


Mike Adams var en bad boy, men han var fel typ av bad boy. Det är coolt att vara en bad boy om man är rätt typ av bad boy, typ som Robie Williams i Take That, eller för kvinnor sådana som Miley Cyrus eller Lady Gaga. Normbrytande så länge det är "rätt" normer som bryts, som att se så sliskig ut som möjligt, vilket ses som att man "uttrycker sin kvinnlighet" eller nåt. Provocerande på "rätt" sätt, vilket inte kräver så mycket mer som tjej än att man svär och klär sig utmanande. Att knarka är okej också. Att ha en massa fula tatueringar, svära en massa och ha "diverse diagnoser", som en person kallade det. 


Men för Guds skull, kritisera inte BLM. Säg inget negativt om HBTQACDGHJK+ gruppen. 


   


Som jag förstår det tog Adams livet av sig för att han kände sig extremt stressad, utsatt, hotad och ensam. Det kan tyckas konstigt att någon tar livet av sig när han precis fått 500 000 USD i kompensation för att ha blivit sparkad, men att vara i ett drev är väldigt känslomässigt påfrestande. Att bli av med sitt jobb, sin identitet, att inse att allt man kämpat för är slut...  Nåväl, Mike Adams var vit och "hatisk" och några större tårar för honom ansågs inte nödvändigt i mainstream media. 

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards