Direktlänk till inlägg 8 februari 2019

Hur Rysslands trollfabrik agerar

Av allasolikavarde - 8 februari 2019 00:00

Det blev ett nytt inlägg direkt igen...


Det visade sig efter valet att ryssar försökt påverka presidentvalet genom att de skapade en facebooksida för Hillary och en för Trump. Sedan hetsade de sidorna mot varandra och ville skapa konfrontation.


Samma typ av påverkansoperation kan vi faktiskt se i Sverige. Det bekräftades förra året att det var ett par Twitterkonton som drevs av "kvinnor" som mest delade invandringskritiska artiklar, men då och då la in hur mycket de tyckte om "svarta välutrustade män". Lägg den frasen på minnet, för om du hör den igen är det troligen från ett Rysslandstroll. (eller åtminstone någon som vill slå split i det svenska samhället)


Det är faktiskt en plan som Ryssland just nu har för att splittra NATO och EU. Planen beskrivs i en bok av Alexander Drugin som heter Foundations of Geopolitics. Boken brukar ofta nämnas i alternativmedia, där Drugin är stor.


"Divide and conquer" är ju ett välkänt begrepp.


Jag tänkte på det för att jag på Flashback såg ett exempel på detta senaste dagarna.

* Hon har haft sex med 8 olika Mörka män innan. Jag mår inte så bra nu

En uppenbar trolltråd

Samma person startade även

Intervju med 30 tal svenska och 20 tal invandrartjejer om SEX

Där han påstod att han intervjuat invandrartjejer och svenska tjejer och utifrån det drog slutsatsen att svenska tjejer tycker bättre om invandrare.


Nu var ju de här trådarna rätt tafatta, och det kan lika gärna vara så att han är ett svenskt troll som att han är ett ryskt troll.


Jag har inget emot att man påpekar invandringsproblem, men när folk kommer utifrån med påhitt om att "svarta knullar sönder våra kvinnor" så går de över en anständighetsgräns.


Däremot är det fel att tro att trollen springer runt och skriker "Putin", som t.ex Marcus Oscarsson verkar tro. Ryssar är för smarta för det. De vet att den taktiken inte ger något, och det är just resultat man är ute efter.

RT.com har jag t.ex fått förklarat för mig har ett visst syfte som inte är helt uppenbart: att förvirra.

RT (som står för Russia Today och får sin sponsring från ryska staten) sprider inte någon uppenbar propaganda eller några uppenbara felaktigheter. Vad de istället gör är att ständigt visa på ett annat perspektiv i alla frågor, genom en massa grova vinklingar och konspirationsteorier. Konspirationsteorier är, som bekant, svåra att motbevisa.

Det gör att läsare allt mer frågar sig vad som är sant, vilket är Rysslands syfte.


Jag tror dock de flesta svenskar är för dumma och för enkelspåriga för att förstå denna slags krigsföring. Vi tänker oss Putin stå med ett spjut i handen. På samma sätt vill etablissemanget inte se flyktingar som ett hot, eftersom de inte har något spjut i handen. Men verkligheten ser inte ut så. All propaganda inleds inte med orden "Var hälsad store ledare".


Det lite paradoxala är att västerlandet själv har ägnat sig åt moralrelativisering i många årtionden. Det är vänstern som ligger bakom den (s.k. kulturmarxism) och där ingår bland annat att alla människor bär på sin egen sanning, att alla kulturers värde är relativa och att vi egentligen aldrig kan eller bör bedömma om ett visst agerande är "dåligt". Nu säger ryssarna: så bra, då vill vi sprida vår sanning.

Det är svårt för vänsterns relativister att komma på ett motargument.


Ja, kära vänner, framtiden är nog mer spännande än vad vi kan ana.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Presentation


En gång vänstermänniska. Har sedermera börjat ifrågasätta istället för att acceptera.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards