Direktlänk till inlägg 17 augusti 2019

Timbuktu kommer inte från "orten"

Av allasolikavarde - 17 augusti 2019 18:17

En låt som, får man väl säga, är både välskriven och har en bra melodi för att vara en ghettolåt:



Nu spelas den igen och igen på PK-radio. Som sagt är låten i sig välskriven, och det är skönt att slippa det vanliga glorifierandet av våld och knark. Det jag dock stör mig på när jag lyssnar på den här ghettomusiken är den här skylla-ifrån-sig-attityden som ghettokidsen har, och etablissemanget köper det rakt av.


"Här är Ali, han har haft det jobbigt för han växte upp i en förort och kände sig utanför. Mycket rasism".

Rasism - VAR !? Det finns ju inte ens några svenskar i de här områdena... Att de är utsatta beror på att de skapar sina egna problem. Ta en bunt människor från skräpkulturer och sätt dem i en ort tillsammans och vad de skapar är konflikter. Fast när man kritiserar orten så säger de att det minsann är en så skön känsla där. Men det är ändå svårt växa upp där pga våldet, säger de, som de på något sätt skyller på det svenska samhället.


Vad rappar Ozzy om då? Att "nästan alla är från krig". Hmm, de kommer från länder där det finns konflikter någonstans, ja. Att de kommer från krig säger de till migrationstanten sp de kan få stanna.

Jag hade själv en syrisk bekant som kom från Damaskus, som är Syriens huvudstad. Det var aldrig krig i Damaskus. Han ville ta hit sin mamma från Damaskus också, men hon tyckte det verkar kallt i Sverige och hon skulle känna sig lite ensam utan sina bekanta, så hon föredrog att stanna där.


Det finns hela byar i kurdiska delar av Turkiet som "flytt" till Sverige. Det var inte krig där.

Kriget i Afghanistan är i princip slut. Det dör i alla fall fler människor i trafiken i Afghanistan än vad det dör i krig.


Jag tror det helt enkelt är så att folk lätt blir lurade av vad de ser på TV. De ser bomber i "Syrien" och så tänker de "Shit! Syrien brinner! Vi måste rädda dem!". Eller samma sak med Afghanistan. SVT och våra andra regimmedier är bra på att framställa det som att "Afghanistan är i krig" och de vill helst inte att andra beskrivningar ska komma ut. Ändå så reste t.ex rektor Hamid runt i Afghanistan och visade på annat.


Afghanistan är till ytan 50% större än Sverige.

Om det sker en terrorattack i t.ex centrala Stockholm innebär det ju inte att det är terror i Luleå, eller hur?


Det är som när amerikaner tror att det Sverige är ett land som har inbördeskrig, för att de såg några upplopp i t.ex Rinkeby.


Varför förstår inte folk detta?

Syriens yta är ungefär tre gånger mindre än Sveriges yta. Kanske kan man säga att det är som den undre delen av Sverige som innehåller bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö. Även där borde man väl förstå att om det krigas i en del innebär det inte att det är krig i hela Sverige?


Nåväl. Här en annan ghettolåt. Erik Lundin med "Nu dom frågar".


Återigen, låten i sig är välskriven. Inget snack om det.

Men när beskriver hur jobbigt han haft... vems fel är det ... ?

Vad bryr jag mig om hur det känns för honom? Uppenbarligen verkar han ju ha det bra, pengamässigt.

Nej jag bryr mig inte om hur han känner. Ska han få extra sympati för att han är mörkhyad? Om han inte ägnat så mycket tid åt droger så hade han kanske inte haft de problem han haft.


Men åter till den första låten, där även Timbuktu deltar, som man hör.

Timbuktu gick på en fin skola i Lund, där han kände sig lite utanför som ende mörkhyad på 1980-talet. Det tyckte han var lite jobbigt. Ända sedan dess har han inte slutat skriva om den hemska rasismen i Sverige som gör det så omöjligt för folk att bli... ja vad egentligen? Timbuktu kunde ju uppenbarligen lyckas. Hans var som kom från harlem i USA 1968 är nu forskare inom mänskliga rättigheter. Hade Timbuktu velat och haft förmåga så hade han kunnat bli något akademiskt också.


I En droppe midnatt söker musikern och debattören Jason Diakité efter sin identitet och ursprung. Glåporden som den bruna lilla pojken får höra på skolgården i Lund gör att han inte vet till vilken grupp han hör hemma i. Med en vit mamma och en svart pappa båda från USA vet han inte om han är svart eller vit, svensk eller amerikan. Det är de tankarna dom är startskottet till jakten på hans släkts historia. Ärligt skildras Diakité förhållande med sin pappa Madubuko och det är dennes ursprung som för Diakité till bomullsfälten i den amerikanska södern.

https://www.adlibris.com/se/bok/en-droppe-midnatt-9789100167578#


Jag tror att den här recensionen sätter fingret på det egentliga problemet: barn med rasblandade föräldrar känner att de inte hör hemma. Det är det som ingen vill tala om. Istället vill man få det att handla om rasism. Men vår identitet är viktig. Det är samma sak med t.ex Lasermannen John Ausonius, som var son till en kvinna från Baltikum och en pappa från Schweiz, som träffades i Sverige. Det är helt enkelt svårt för personer som inte känner sig trygga i sin identitet.


Erik Lundin har nog samma känsla. Han har ju ett svenskt namn men ser ut som en mulatt. Enligt Wikipedia så är hans pappa från Gambia. Ska vi gissa att pappan, som vanligt, stack tillbaka till Afrika? Att de aldrig lär sig.  Minoriteter blir aldrig nöjda heller. Men de har åtminstone etablissemanget i ryggen. Lundin var nyligen sommarvärd ser jag. Jag lyssnar mig genom de första 20 minuterna där han nämner sin mor och sin kära mormor och morfar. Vad hände med pappan?


Det är välkänt att barn som växer upp utan pappa har mycket högre risk att hamna i kriminalitet och andra sociala problem. Men det är det ingen som nämner. Istället så brukar sociologer "justera för socioekonomiska faktorer", och så vips är det likadant att vara barn till singelmammor.


Sen beskriver Erik Lundin hur efterfrågad han som mulatt var hos tjejer. Han kallar det själv för ett privilegium.


Men jag hittar svaret på min fråga i en intervju i GP:


Först för ett par år sedan, när fadern låg på sjukhus med tarmvred och Erik vakade i rummet, hade de tid att gå igenom historien ordentligt. Nu kan han sin pappas resa. Han visste sedan innan att anledningen till att pappan en dag när Erik var fem ”packade och taggade, och sedan inte bodde där mer”, var att det helt enkelt inte var bra mellan föräldrarna. Vad gör en femåring med den känslan? Håller i och överlever. Det är vad det är. Föräldrarna har en fin relation i dag.

https://www.gp.se/livsstil/jag-har-burit-l%C3%A4nge-p%C3%A5-de-h%C3%A4r-historierna-1.4217683


Visst händer samma sak i "svenska" familjer, men man kan ju anta att det är svårare för en pojke som ser annorlunda ut och har blandad etnisk bakgrund, när pappan försvinner och han då är ensam och han saknar någon att identifiera sig med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards