Direktlänk till inlägg 16 augusti 2019

Engellaus rapport om invandringsbrott, och Robsahms svar

Av allasolikavarde - 16 augusti 2019 00:14

En fördel med att läsa sajter som Motargument, som är invandringsförespråkare, är att man får se vilka argument de har.


I mitt förra inlägg nämnde jag Maria Robsahm, en före detta journalist och politiker för FI, dömd för bokföringsbrott. Nu ska vi gå genom en artikel hon skrev för Motargument:


Patrik Engellau ville leda i bevis att ”invandrare” är mer kriminella än svenskar i allmänhet. Så han beställde siffror från SCB och BRÅ för en rapport. Men hans rapport misslyckas.  Han lyckas däremot förvandla större delen av det svenska kungahuset till utlänningar. Men han kan inte dölja att andelen utrikes födda kraftigt har minskat sin andel av dem som misstänks för våldtäkt.

https://motargument.se/2019/06/15/andelen-utrikes-fodda-misstankta-for-valdtakt-har-minskat-dramatiskt/


Artikeln är rätt bra för den visar det något förvirrade tankesättet hos vänstern på ett sådant sätt att vi kan se deras ohederliga argument, och den fick mig även att läsa Engellaus rapport. Engellau driver sajten Det Goda Samhället. Ett tag följde jag den men jag tyckte det var lite gnällig kombinerat med pretentiös akademi.


Robsahm vill inte länka till rapporten, så jag fick google reda på den själv. Utgiven i juni 2019 och jag har helt missat den. https://detgodasamhalletdotcom.files.wordpress.com/2019/06/rapport-om-invandring-och-brottslighet.pdf


Först anser Robsahm att man måste göra en "omräkning" av Engellaus data. Varför förstår jag inte riktigt, och här måste jag erkänna att statistik inte är min starka sida. Så det är möjligt hon har en poäng, även om jag själv misstänker att hon som vanligt vill förvanska fakta för att göra den mer PK. Engellau har alltså fått sina siffror från BRÅ men Robsahm anser att det inte duger pga någon statistik orsak.


De siffror som vi nu har genom Engellaus rapport visar något mycket intressant. När det gäller gruppen utrikes födda så har alltså överrisken sjunkit dramatiskt när det gäller antalet skäligen misstänkta för våldtäkt. Från 5,1 i BRÅ:s rapport 2005 till 1,7 för perioden 2013-2017 i Engellaus rapport.

Detta är en mycket tydlig indikation på att skrämselpropagandan från högerhåll om någon sorts ”våldtäktsepidemi” i spåren av flyktingvågen helt enkelt är falsk. Genomfalsk.

https://motargument.se/2019/06/15/andelen-utrikes-fodda-misstankta-for-valdtakt-har-minskat-dramatiskt/


Okej så bra då. Det visar väl vilken nivå hennes argument ligger på, när hon säger att flyktingvågen inte ökat våldtäkter.


Vad som dock är intressant är att Engellau pekar på att överrisken för utrikes födda faktiskt har minskat sedan BRÅ gjorde sin senaste rapport 2005. Liksom Robsahm tycker jag det är intressant att fundera över.


Man kan i denna fråga påpeka att definitionen av våldtäkt har ändrats och att mycket som vi idag kallar våldtäkt kallade man inte våldtäkt 2005. Jag har själv funderat över om vår regering avsiktligt har gjort det så att invandrare inte ska vara överrepresenterade, samt för att försvåra när man jämför statistik. Vad gäller överfallsvåldtäkter och gruppvåldtäkter är invandrare fortfarande kraftigt överrepresenterade nämligen, men slår man ihop alla våldtäkter så minskar risken. Kvinnor uppmuntras ju att anmäla både det ena och det andra.


Det som Martin Timell möjligen gjorde i den där badtunnan hade inte setts som våldtäkt tidigare, och hade inte heller anmälts.


Men åter till Engellaus rapport, som jag tyckte var mer intressant än Robsahms sörja.

 

Detta är från sidan 17.


De två perioder som visas här syftar på att man i Period 3 undersöker, om jag förstår det rätt, på personer som 2002-2006 var 15-44 år, medan Period 4 syftar på personer som år 2013-2017 var 15-44 år. I denna andra grupp ingår möjligen även en fiktiv beräkning från dem flyktingvågen 2015, men jag förstår faktiskt inte riktigt hur det förhåller sig.


Utrikes födda afrikaner har faktiskt minskat sin överrepresentation vad gäller rån från 14 till 7 (dvs, de begick 14 resp. 7 gånger fler våldtäkter än etniska svenskar). I studien från 2005 var överrepresentationen över 20, om jag minns rätt. Våldtäktsöverrisken har minskat från 7 till 4. Misshandel och mord är däremot konstant.


Kan det bero på folkutbytet? Jag har vissa funderingar på att de mörkhyade och svarthåriga ju är mindre utsatta nu. De har sina mörkhyade vänner. Araber har sina arabiska vänner. I slutet på 1990-talet så klagade araberna i Malmö på att de kände sig utanför och därför hatade svenskar, men när man nu ser araber dra omkring så är de glada och gapar som de alltid brukar göra. Det finns ju inga svenskar ute som kan få dem känna sig underlägsna. Nej, inget fattas dem egentligen.


Man ser heller inte svenska tjejer gå omkring ensamma längre när det är mörkt. Åtminstone inte i Malmö. Så det finns kanske färre möjligheter att våldta dem, tänker jag?


Nu dock till den mest intressanta punkten i Engellaus rapport, som Robsahm helt ignorerade:


Det finns emellertid en aspekt som särskilt bör studeras och det är skill-naderna i överrisk och förändringarna i överrisk mellan utlandsfödda, alltså första generationen, och utlandsföddas barn, alltså den andra generationen. Den andra generationen indelar sig i två grupper, dels en grupp som har två utlandsfödda föräldrar, dels en grupp som har en person med svenskt ursprung och en invandrare till föräldrar. (De ej folkbokförda hamnar utanför resonemanget eftersom man inte vet hur många de är och därför ej kan beräkna några överrisker.)


Det oroväckande är den tudelning som kan iakttas mellan dessa två grupper, alltså inom den andra generationen. Dessa två grupper ut-vecklas olika. De som har en förälder med svenskt ursprung får något höjd överrisk med tiden och ligger nu på 1,9 jämfört med personer med svenskt ursprung (som alltså definitionsmässigt ligger på 1,0).


Vart detta kan leda vet man inte. Invandrarnas barn indelar sig tydligen i två grupper: en som har en svensk förälder och kanske är på väg in i anpassning till det svenska samhället, även om deras överrisk jämfört med personer med svenskt ursprung inte minskat under detta årtu-sende, och en annan som har två utlandsfödda föräldrar och uppvisar en med tiden ökande överrisk för brottslighet. Kanske ser vi två distinkta kulturer utvecklas, den ena kanske med chans till fortsatt integration, den andra med fördjupat utanförskap och ökad brottslighet.


Detta är intressant! Gå gärna upp och kolla på bilden ovan. I period 4 är invandrares barn den grupp som begår flest våldtäkter. Och då har statistiken ändå slagit ihop alla invandrarbarn! Dvs, finländares barn slås ihop med irakiers barn. 


Kan vara värt att inflika att lasermannen var född i Sverige av två utrikes födda föräldrar....

Barn till invandrare är även den grupp som begår flest mord och dråp. Med tanke på alla skjutningar så är det inte så förvånande.


När Engellau skriver "Kanske ser vi två distinkta kulturer utvecklas, den ena kanske med chans till fortsatt integration, den andra med fördjupat utanförskap och ökad brottslighet." så är det det som kallas ghettoisering. Hur det kommer bli i framtiden är en intressant fråga. I USA sägs det att italienarna integrerade sig "på sikt", men faktum är att den italienska maffian var en maktfaktor i USA fram tills att Kennedy-klanen gick hårt åt den på 1960-talet. T.ex styrde maffian över alla boxningsmatcher till in på 1970-talet! Och då hade ändå invandringen från Italien till USA begränsats redan 1928, varav de flesta kom 1900-1915. Även 50 år senare var de italienska kriminella alltså en maktfaktor.


Italienarna integrerade sig ändå och på 1970- och 1980-talet så sågs de som fullt integrerade, men länge så sågs italienarna som typ blattar. Det fanns många negativa namn för dem, såsom Dego. Det har gjorts många bra filmer där man kan förstå förhållandet mellan de olika grupperna om man tänker till lite på vad man ser, såsom filmen De Omutbara, eller kanske Saturday Night Fever som handlar om en italienskättling som hatar sitt tråkiga liv i en liten lägenhet med sina italienska släktingar. De filmerna gjordes på 1970- och 1980-talet. Dagens filmer är för PK och tillrättalagda för ingen grupp får presenteras på ett stereotypt och negativt sätt.


En skillnad mellan USA och Sverige är att vi i Sverige tagit emot så många fler människor, i sådan grad att det är tydligt för vem som helst att se att vi gjort ett folkutbyte. Italienarna kanske betedde sig som blattar, men utseendemässigt var de ändå vita. Det kan jämföras med de svarta i USA, som ju tydligt urskiljer sig, och därför fortfarande bor i segregerade områden.


Kommer Sveriges invandrare att bli som USAs svarta, eller som USAs italienare? Det är den springande punkten. Något som möjligen försvårar integration är också islam. Ser man hur det ser ut runt om i världen så har alla länder med en stor muslimsk minoritet problem med stridigheter och konflikter. Det kan ju inte bara vara pga islamofobi.


De mest negativa till islam av alla nationaliteter jag vet, är indier. Även jag som gärna försvarar överdrivna angrepp mot islam har svårt att försvara den behandling som indier fick utstå främst under mogulerna , men indiens problem med muslimer är en konstant källa till oro. Muslimerna i östra Indien bestämde på 1940-talet att muslimer bör leva i ett eget land och efter en kort nationalistisk kampanj så tilldelades de rättigheten till Pakistan av FN. Nu håller samma sak på att hända i Kashmir. Kommer det hända samma sak i t.ex Malmö? Det får framtiden utvisa.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards