Direktlänk till inlägg 13 oktober 2019

Feminism är inte orsaken till fallande födelsetal

Av allasolikavarde - 13 oktober 2019 19:26

Det var nyligen ännu en skjutning, där en ung man tog ut sin frustration... på judarna.

Ännu en ung man som skapat sig sitt "grand narrative", där allt går handlar om en och samma sak och allt arbetar för denna sak.

Jag kan inte hjälpa att fråga mig vad som gör att vissa har sådant behov av att hitta ett sätt där "it all makes sense". Kanske handlar det om trygghet: man förstår sig inte på världen och skapar sig system som gör att världen blir mer begriplig. Man vill inte tro att några araber från Saudi Arabien är kapabla att kapa flygplan och flyga in dem i World Trade Center på ett sådant sätt att byggnaderna rasar, så man väljer att tro att det är en konspiration som involverar USAs myndigheter.


The concept of grand narrative, and in particular what Lyotard called the “emancipation narrative”, concerns the kind of meta-narrative which talks, not just about “one damn thing after another”, but sees some kind of interconnection between events, an inner connection between events related to one another, a succession of social systems, the gradual development of social conditions, and so on – in other words, is able in some way to make sense of history. More particularly, when pronounced as it usually is, with a sneer, the “grand narrative”, the “narrative of emancipation” is all those conceptions which try to make sense of history, rather than just isolated events in history, concepts like “class struggle”, socialism and capitalism, productive forces and so on.

https://www.marxists.org/glossary/terms/g/r.htm


Men jag har ändå så svårt att förlika mig med folk som är så övertygade om en sak ÄVEN när det finns så starka bevis för motsatsen. Just nu håller ett sådant narrativ på att skapas som involverar att en massa vänstermänniskor och -grupper tillsammans är enade för att förstöra den västerländska civilisationen.  Givetvis ingår judar som en del, och judar påstås att skapat feminismen för att störta den västerländska civilisationen. Detta eftersom judar skulle ha som syfte att förstöra civilsationer.


Skytten i Halle i Tyskland uttryckte just en sådan åsikt: att feminism har skapats för att minska födelsetalen, och att minskade födelsetal är det påstådda orsaken till att tyskarna nu tar in så mycket invandrare.


Jag håller med om att födelsetalen är en orsak till Tysklands invandringspolitik. Kollar man statistiken så har Tyskland haft födelsetal kring 1,5 under rätt lång tid. Sedan 1973 faktiskt. Som lägst låg den kring 1,3, år 1992. (möjligt att återföreningen kan ha spelat roll)


Man får dock tänka på att en vetenskaplig hypotes ställer man upp, undersöker sedan om den kan bekräftas, och om den inte kan det så avfärdar man den (eller skapar en ny hypotes). Och när man gör det ser man att födelsetalen i princip alltid går ner i länder när de blir mer utvecklade. De går även ner när en stad blir överbefolkad. Exempelvis har Calcutta i Indien ett födelsetal på 1,2, och samma nivåer har man i Hong Kong och Singapore. Japan ligger kring 1,4.


Sverige ligger kring 1,8 och Norge på 1,7, men Sveriges höga nivåer beror nog mest på att invandrare får fler barn. Hade man undersökt hur många barn "etniska svenskar" får (vilket man av PK-skäl aldrig kommer göra) så hade man funnit att de troligen är betydligt lägre.


Födelsetalen minskar inte bara i "vita" länder. Rika arabländer som Quatar och Förenade Arab Emiraten ligger under 2,0. Iran har legat under 2,0 sedan 2003, och Turkiet ligger precis på 2,05.


Ska man istället tillåta sig att vara vetenskaplig så måste man alltså fundera över andra orsaker än feminism om man ska klaga på minskade födelsetal. Jag är själv skeptisk till feminismens bristande vetenskaplighet, men just minskade födelsetal kan man inte klandra den för. Jag skulle snarare säga att bevisen möjligen pekar på motsatsen: i högt utvecklade länder gör feminism (t.ex. mödravård, lång mammaledighet, osv) att kvinnor är mer benägna att skaffa barn.


Det är åtminstone det bevisen pekar på. Vill man ignorera bevisen och istället bygga upp ett grand narrative som handlar om att judar skapat feminismen för att minska födelsetalen och sedan använda detta som orsak för att driva genom en massinvandringspolitik, så får man väl tro det. Men bevisen talar mot det.


Det nationalistiska Ungern har t.ex födelsetal på 1,45. Italien ligger på 1,4 och Polen på 1,3. Hur beskyller man feminismen och judarna för detta?

Någon måtta får det ju vara på fantasierna. Någon gång måste man överge fantasierna och fundera över andra möjliga förklaringsmodellerna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Presentation


En gång vänstermänniska. Har sedermera börjat ifrågasätta istället för att acceptera.

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards