Direktlänk till inlägg 19 maj 2018

Vikten av att gå till roten av debatten (inom feminism)

Av allasolikavarde - 19 maj 2018 01:05

Jag debatterar just nu feminism en del. I sociala medier och i webforum är anti-feminism dominerande, men i etablissemanget och i media är som bekant feminismen totalt överlägsen.


Det finns en del antifeminister som säger att "jag är för jämställdhet men jag är inte feminist". Jag tycker inte det argumentet är så bra, för det går alltid att dra jämställdhet till att bli feminism. En gång handlade feminism om lika rättigheter inför lagen, numer handlar det om att allt ska vara lika.


Här tycker jag det är viktigt för oss kritiker att påpeka att naturen inte är "rättvis". Om naturen har gjort mannen starkare, måste vi då kompensera för detta? Varför? Om en man därför är en bättre brandman, fabriksarbetare eller polis eftersom man i de yrkena ibland behöver muskelstyrka, måste vi då kompensera kvinnor för detta?


Om män överlag är beredda att jobba längre timmar för att tjäna mer pengar, ska kvinnor ändå få lika mycket betalt?


Här svarar feminister att: "ja, för män jobbar bara mer för att de är slavar under patriarkatet." Detta stämmer dock inte med vetenskapen. Vetenskapen visar att vi i princip har skillnader i hjärnan man kan se redan hos små barn. De agerar lite olika beroende på kön. Detta börjar bli självklart inom vetenskapen - men feminismen släpar efter.


Det är dock i princip vedertaget att redan i dagisåldern söker sig pojkar till tekniska leksaker, bilar, och dylikt, medan flickor söker sig till dockor. Detsamma gäller när man testar på apungar. Finns en kul video att se:


Den här videon får inte visas på svensk TV. Den visades på norsk TV däremot.


Om vi nu tänker oss att man tjänar mer om man håller på med teknik, är det då orättvist att de som är mest intresserade av teknik tjänar mest?


Ni ser här att jag går på feminismen fundament. Att debattera att "kvinnor är ju jämlika" fungerar inte, för feminister kan alltid peka på områden som inte är jämlika. Anta t.ex att alla som heter Johan tjänar 5% mer än alla som heter Ali, även om de har samma utbildning och bakgrund. Det hade ju varit orättvist. 


Det är så feminismen fungerar. Det är så de drar in unga tjejer: med myten om att det finns ett lönegap som beror på orättvisa. Man kan inte förneka att lönegapet finns, men man kan påpeka att det inte beror på orättvisa, och att det därför är "rätt" att det finns. Precis som om alla som heter Ali bott i Sverige i 10 år medan alla som heter Johan bott här i 20 år. Då finns ju faktiskt en reell skillnad i de två personerna.


Att kvinnor tjänar mindre bland annat för att de är sämre på att löneförhandla - vems fel är det? Är det ens ett "fel"? Om jag är dålig på att löneförhandla, måste det då inkvoteras en löneförhandlare för mig .. ?


Sen är ju lite elefanten i rummet att kvinnor ofta inte jobbar lika bra som män. De är sjuka mer (mens bland annat), föder barn (naturen är taskig, ja), är inte beredda jobba lika hård, blir fortare utbrända, är mer osäkra på sig själva... Ja - i MÅNGA brancher, särskilt väldigt tävlingsinriktade, är de av naturen svagare. Det är ingen som vill säga, men fråga folk som jobbar inom Teknik/IT eller liknande och de flesta kommer viskandes att bekräfta det för dig. Kanske någon gång kryper sanningen fram.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av allasolikavarde - 2 februari 2021 22:45


      Mike Adams (https://en.wikipedia.org/wiki/Mike_Adams_(columnist) ) begick självmord 23 juli 2020. Detvar en vecka före det att han blivit tvingad avsluta sin universitetskarriär som professor (det engelska begreppet "professor" syftar på...

Av allasolikavarde - 27 januari 2021 19:59

Pat Buchanan och William S Lind är två profiler inom det som skulle kunna den invandringskritiska högern. Ett annat namn är paleokonservativ, eller traditionell konservativ. Det som särskiljde dem från högern på 1980-talet är att högern utvecklades m...

Av allasolikavarde - 16 januari 2021 16:22

Har inte bloggat på länge pga jag jobbat med boken som kom ut förra åren (egenpublicerad, kostade cirka 10 000 kr för att få 100 exemplar). Den finns att köpa fysiskt på t.ex. Adlibris för lite över 200 kr eller digitalt för lite under 100 kr. Tyvärr...

Av allasolikavarde - 19 juni 2020 21:24

Man kan fråga sig varför jag ständigt skriver om detta ämnet, och svaret är att det är ett perspektiv som aldrig får höras annars. Traditionell media är ju som den är. Det saknar helt kanaler för att få ut en alternativ sanning. I Sverige serveras ma...

Av allasolikavarde - 13 juni 2020 10:40

Jag recenserade nyligen boken "Haveriet" som jag inte ser som en särskilt välskriven och meningsfull bok.   "Migrationen i medierna", med undertiteln "men det får en väl inte prata om?" är en betydligt bättre antologi. Visserligen har de fördelen...

Ovido - Quiz & Flashcards