Alla inlägg den 19 augusti 2018

Av allasolikavarde - 19 augusti 2018 22:56

Pink Room brukar beskrivas som Sveriges största tjejgrupp på Facebook.


De har tidigare sagt sig vara anti-politiska och inte tillåtit politiska diskussioner, men nu har de för några dagar sedan ändrat i reglerna för att säga att man får lov att diskutera politik om man är anti-SD.


SD:are är däremot inte tillåtna.


Man har även lagt till i reglerna att ingen för diskrimineras för politisk åsikt - utom "rasistiska partier". Först skrev de SD, men sedan påpekade någon att det finns andra partier såsom AFS och NMR.


Att folk blir utsparkade eller censurerade så snart de skriver minsta lilla positivt om SD eller Jimmie Åkesson har inte uppskattas av alla medlemmar.


Här exempel på några inlägg senaste dagarna:


   


Och ett inlägg för långt för att screenshotta så jag tog kopiera-klistra in:


Hittade nåt beklämmande här nu i reglerna.

 

Sorry om det blir en lång en. Att utesluta politiska debatter kan såklart vara skönt i en sådan stor grupp med variation av åsikter som denna. MEN att tillåta diskriminering genom att låta vissa politiska partier hatas på som gruppens ansvariga av Pinkrooms preferens inte ligger nära hjärtat är också ett tecken på att man inte står för demokrati eller yttrandefrihet som gruppansvarig. Att skriva Fuck SD gynnar ingenting. Exempel; man får inte diskriminera, kränka, eller annat OM det inte är så att man har någon sympati, eller åsikt eller helt enkelt har med SD eller värre att göra, enligt era regler. Och jag garanterar att det finns många som har tankar och åsikter då det är en het bulle i ugnen nu & folk vill diskutera ALLA vinklar. Jag som trodde diskriminering var olaglig i alla fall oavsett? Genom att kunna prata och belysa om problem som faktiskt finns krävs det att man kan jämföra alla sidor av myntet. Exempel: Tänkte svara på ett inlägg om SD men kunde inte för att då bryter jag mot regeln om jag nämner något annat parti i jämförelse. Hur lägger man fram en verklig bild av verkligheten om enbart sådana här dialoger skapas? Det ger även en falsk bild av vad det egentligen är. Eftersom alla inte får komma till tals. Det blir liksom svårt att väga in en dialog om det enbart är en envägskommunikation. Detta uteslutande av dialog som passar ett visst politiskt tänk ger inte utrymme för all fakta som faktiskt finns, & facts don't care about feelings.

 

Ps: NEJ jag är inte sympatisör med SD. Men det skulle vara trevligt att kunna diskutera utan att låta känslor gå före fakta och logik. Så, mitt tips vore att utesluta all politisk dialog eller tillåta alla. Annars utesluter ni grupperingar, ståndpunkter, värderingar & diskriminerar olikheter som inte ni själva sympatiserar med, om ni som gruppansvarig enbart tillåter att prata om exempelvis SD på ett vinklat sätt, där enbart de som inte sympatiserar har talan. Förstår ni vad jag menar?

 

Ojdå, "facts don't care about feelings" skrev hon. Har hon lyssnat på Ben Shapiro?

 

Vad händer i Pink Room egentligen?

 

För övrigt är pink room sedan några veckor inte längre en tjejgrupp. Numer kallar de sig för en grupp för icke-män, och istället för att skriva "hej tjejer" uppmanas man skriva "hej tjejer och icke-binära".

Jag skämtar inte.

 

Det här får mig att tänka att kvinnor är bra på väldigt mycket, men att hålla ordning är inte en av de sakerna. De är för känslomässiga och för inkluderande och det blir för mycket drama.

Män skapar en regel och sedan följer man den.

Kvinnor tycker att man kan bestämma regler godtyckligt efter vad som känns bäst för stunden.

 

Det är som i reportaget Aktuellt gjorde för några dagar sedan om godhetsknarkare, där de intervjuade Maria Montelius som sa att bara för att hon tycker att en enstaka flyktingpojke ska stanna så innebär det inte att hon tycker hela världen ska få asyl i Sverige.

 

Men jo: det är faktiskt det som det leder till. Får Håkan stanna, så ska Anders stanna, och då måste Zaib få stanna, och Ibrahim, och Halleh, och Momou, or Ashim, osv, osv. Det är därför vi är i den soppan vi är i, för att det blir orättvist om inte alla får stanna. Kvinnor tycker att just deras flyktingbarn borde få stanna. "Det är en ambitiös och godhjärtad person." Medan männen nästan unisont påpekar att det är inget asylskäl att vara ambitiös och godhjärtad. Vi har regler av en anledning.

 

Pink Room är faktiskt kul att observera för det är som ett bizzarro world av Flashback. Om någon säger minsta lilla på pink room som kan tolkas som kulturell appropriering (CA) så blir personen påhoppad av "gänget". Det är även vanligt förekommande att göra inlägg där man skriver att vissa har TF (tolkningsföreträde), exempelvis muslimer.

 

Det är precis så mycket hönsgård som man kan förvänta sig av en tjejgrupp.

 

På Flashback är det, som många vet, tvärt om. Elakheter haglar, och så gör också rasism, nazism, homohat och hat mot olika individer, grupper, politiker, journalister, med fler. Den som säger något positivt om invandringskulturen blir strax påhoppad. Kan man försvara sina argument så kan man ha mycket glädje på Flashback, men om man bara har känsloargument eller går off topic ("Fy vilken hemsk människa du är!") så stängs man snart ner.

Ovido - Quiz & Flashcards