Alla inlägg den 24 augusti 2018

Av allasolikavarde - 24 augusti 2018 23:04

Malcom Kyeyune, som alltid skriver intelligent och med en egenartad vinkling, skrev i Kvartal.se:


Den plåga som Sverige – och många andra länder i väst som haft en stor invandring – verkligen lider av i dag är inte en ökad brottslighet, inte per se. Det stora problemet är snarare den sortens gruppdynamik som våldet i samhället börjar anta. Gäng som hänger på offentliga platser och trakasserar folk ur majoritetsbefolkningen och minoriteter som ligger längre ner på hackordningen än en själv. Gruppvåldtäkter och andra grova brott, där gärningsmännen öppet uttrycker etniskt förakt mot sitt offer. Rån mot pensionärer, bakhåll mot ambulanser. Ungdomsgäng på vägbroar som kastar tunga stenar mot vindrutorna på ankommande bilar. Våldet är grövre än tidigare, men det är inte längre asocialt. De som begår det straffas inte ut av sin omgivning. Sverige, likt många andra länder i Europa, håller allt mer på att delas in i flera olika mini-samhällen [4], samhällen som har allt mindre och mindre gemensamt, samhällen som inte längre delar samma världssyn eller kulturella normer och kanske inte ens talar samma språk. Och, mest kritiskt av allt: När dessa två samhällen hamnar i konflikt, när de ”krigar” mot varandra, då gäller inga regler.[5]


Det är värt att vi avslutningsvis riktar blicken mot Italien, och den utveckling som pågår där. Precis som Sverige har Italien haft stora problem med de sociala slitningar och konflikter som migrationen för med sig, med våld och trakasserier och en förändrad gatubild som följd. Efter att en 29-årig nigeriansk asylsökare kidnappade och mördade den 18-åriga Pamela Mastropieto i den Italienska staden Macerata kokade denna konflikt över. En boende i staden, den 28-årige Luca Traini, bestämde sig att hämnas detta dåd genom att ta en pistol och försöka skjuta så många migranter som möjligt. Till synes kanske detta liknar det Lasermannen gjorde, men likheterna är bedrägliga. Traini blev inte betraktad som en ensam psykopat för det han gjorde: efter att han var klar med det han satt sig för att göra svepte han en Italiensk flagga runt axlarna och väntade lugnt på att bli arresterad. Han skämdes inte, och det skulle snart bli tydligt att han inte behövde skämmas.

 

Kan då något sådant hända i Sverige? Svaret är enkelt: det händer redan nu. Varje krossad käke, varje oprovocerad attack på äldre, varje incident av ressentimentsdrivet våld, varje kidnappning och varje livesänd gruppvåldtäkt, varje gärningsman som gör sig lustig över ”svennehoran” han förgriper sig på utgör ännu en droppe i den långsamma processen av social och politisk erosion. Bakom allt detta lurar en dessutom större oro, en serie omöjliga frågor som inte får ställas men som trots sin förbjudna karaktär fortfarande viskas runt hela landet: om det är så här det ser ut nu, hur kommer det se ut om tio år? Hur kommer det vara att bo i Karlskrona, eller i Uppsala, eller i Göteborg, efter att Sverige tagit emot en halv miljon migranter till utan någon idé om hur dessa människor ska bli en del av det svenska samhället, utan att växa upp med känslor av ressentiment? Vad kommer att hända med oss, om det här aldrig slutar?

https://kvartal.se/artiklar/3892/

 

Kvartal är värd att följa på facebook eller prenumerera på. Den är gratis men jag rekommenderar att donera 25 kr i månaden till dem. Det kanske verkar meningslöst eller känns onödigt eftersom tidningen är gratis, men jag skulle säga det är principiellt viktigt att stötta alternativmedia.

 

Det Malcolm skriver om har jag själv funderat på allt mer senaste tiden. När jag såg bilderna på några "blattar" som brände bilar så kände jag: tänk om jag varit där i en lägenhet och haft ett vapen på mig.

 

Hur annars ska man kunna skydda sina ägodelar?

 

För två år sedan var det några blattar på gården som kastade fyrverkerier och det var mycket obehagligt. Jag kastade ner en del potatis på dem från min balkong, vilket var det enda jag kunde göra. Hade jag haft ett vapen hade jag kanske siktat på dem?

 

Vad ska man annars göra? De gör vad de vill och vi är fångar i våra egna hem.

 

Inte konstigt att regeringen vill försvåra för svenskar att ha vapen. Jägarlicens räcker inte. Gamla vapen i vapenskåp ska plockas bort. Vapen är däremot lätt att tillgå för kriminella. Vill jag köpa vapen från dem? Nej. Jag vill inte ha något med dem att göra.

 

Att gå med i en skytteklubb är tyvärr för omständligt och tar för mycket tid just nu. Det tar ju ett tag innan man blir betrodd med ett vapen.

 

Kan nämna att jag har en syrisk bekant som apropå inget stoppade mig på gatan och frågade om hjälp med att hitta en skytteklubb att gå med i. Jag skulle beskriva honom som "skum". Trevlig men LURIG SOM FAN. Jag skulle inte vara förvånad om han är islamist. Islamister är ofta intelligenta (kan mycket väl ha glasögon) och vältaliga, och ofta med ett vänligt leende... Alltså raka motsatsen till kaosmuslimer. Man kan lätt tro att den polerade ytan visar att islam kan fungera bra i Sverige. Men ytan är bedräglig.

 

Ta ett samtal med personen och snart kommer han avslöja hans märkliga åsikter. Det som kanske överraskar mest är deras demokrati-förakt. Demokrati är dåligt, säger de, och de bevisar det genom koranen och de islamska skrifterna. De kan även lätt visa hur demokrati har sina svagheter - något vi i västvärlden tyvärr inte lärt oss besvara. Vi lever i villfarelsen att demokrati handlar om att låta folket bestäma, vilket aldrig varit syftet med den demokrati vi har. Syftet med demokrati är att vi ska kunna rösta bort dåliga ledare. Demokrati leder inte till att man alltid får sin vilja fram eller att folket röstar fram de bästa.

 

Islamister har faktiskt vissa likheter med de intellektuella vänstertokarna på 1970-talet. Inte konstigt att vänstern alltid stöttat islamister runt om i världen.

 

Den här islamisten hade en tjej från Italien. Hon var katolik men hade efter lite "undvervisning" från islamisten kommit till insikt om att Islam var en mycket fin och logisk religion.

 

Jag grämde mig så mycket. Det är detta som kallas love jihad och det är ett välkänt begrepp i Indien. Finns även olika böcker på svenska som beskriver fenomnet, varav jag kan rekommendera Älskade Terrorist.

 

Andra utmärkande åsikter för islamisten är hans syn på judar och andra icke-muslimer (helst ska dessa inte ha något inflytande, men kristna är typ okej så länge de inser att deras tro innehåller felaktigheter).

 

Hur som helst, denne potentielle islamist ville alltså bli medlem i en skytteklubb. Jag frågar mig varför.

 

Det är inte särskilt svårt för människorna i förorterna att få tillgång till vapen heller. Om det skulle bli upplopp så skulle vi svenskar få det svårt.

 

Jag har läst berättelser från privatpersoner i Los Angeles som ändrade sin åsikt om vapenlagarna i samband med kravallerna 1992. Några koreanska butiksägare försvarade sina butiker med vapen. Alla koreaner genomgår militärträning så de vet vad de gör.

 


 

Angriparna var, som alltid, svarta och latinos. Polisen var inte där och kunde försvara dem. Massor av butiker brändes ner och rånades, men de koreaner som hade vapen kunde försvara sina butiker.

 

Enligt den här videon angreps koreaner systematiskt. Det beror på att det pågår konflikter mellan etniska minoriteter, där de svarta hatar andra, mer framgångsrika, minoriteter. Detta nämns förstås inte så ofta i traditionella medier, men fråga asiater i USA och de kommer säga att de ofta är utsatta för hat-brott från svarta.

 

 

Frågan är vad vi gör om liknande upplopp sker i Malmö? Vi, arbetsamma människor, har inga vapen att försvara oss med.

 

Trots allt snack om hur fantastiskt USA är så kan man ju inte ignorera att den etniska sammansättningen skapar konflikter. I Sverige har vi fått lära oss socialismens grundtes: att konflikter beror på inkomstklyftor. Kanske har de rätt, men konfliktsteorin baserades på det feodala samhället och på industrisamhällets framväxt. Ett samhälle där de fattiga i Europa hade minimala möjligheter att någonsin bli något annat än fabriksarbetare i ett samhälle där deras levnadsvillkor aldrig förbättrades och de blev utnyttjade på olika sätt.


För det andra så är det numera så att de som är fattiga ofta är det för att de är för dåliga för att förbättra sina levnadsvillkor. De struntar i studierna och inleder en kriminell bana istället. Därför tjänar de mindre.

 

Ju mer lågkompetent invandring man får in, desto större inkomstklyftor.

Å andra sidan råder motsatsen i vissa länder i Afrika, där den lågkompetenta inhemska befolkningen får invandring från Europa som bygger upp samhället och blir rika, vilket gör att afrikanerna blir avundsjuka och tycker att de vita har "tagit" deras land och pengar.

 

Grundorsaken är dock kompetensskillnaderna. Inte strukturella samhällsproblem. Det är därför som asiater i USA lyckas jobba sig upp från fattigdom, till skillnad från svarta och latinos. De flesta koreaner och kineser fram till 1970-talet ankom till USA med två tomma händer. Andra generationen är dock överlag högutbildade, såsom läkare.

 

Då kanske någon invänder: vad händer om svensken får en massa vapen? Skulle vi bli som USA?

Knappast. Enligt officiell statistik så har Finland åttonde mest vapen i världen, per capita. Island är tia, Österrike tolva, Schweiz 15, Norge 14e, och Sverige 18:e. Dessa länder har låg mordsfrekvens.  Å andra sidan ligger Storbritannien på plats 107 i vapentäthet, men de har en mordsfrekvens som är dubbelt så hög som Schweiz.

 

Visst är det så att guns kill people, som man säger i USA, men det är nog ännu starkare samband med att dåliga människor dödar människor, och att vapen gör det möjligt för bra människor att skydda sig mot dåliga människor.

 

Senast idag ett reportage från SVT i Broby, där en möbelhandlare åker omkring med ett järnrör i bilen för att skydda sig. Fyra gånger har han fått åka till sin butik för att där varit inbrottstjuvar, och tre gånger var tjuvarna kvar när han kom dit. Orterna i norra Skåne har inget polis.

 

Bristen beror på att poliser har behövts till utredningar gällande våldtäkter, våld i nära relationer och gränskontrollerna i Malmö.

– Jag är bekymrad. Framförallt för att poliserna tycker att det är så kämpigt att de börjar se sig om efter annat arbete, säger Pär Cederholm.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/politiker-oroas-over-minskad-polisnarvaro

 

Hade jag kunnat så hade jag beväpnat mig. Jag funderar ofta på om det finns något sätt för mig att få tag på ett vapen men jag tror inte det.

 

Jag har ju ett litet företag. Vad gör jag om jag blir hotad av blattar? Det finns de som mejlat och vill "besöka" mig, och då säger jag alltid nej. Men om det skulle hända ändå? Vad gör man om någon vill tränga in i ens lägenhet? Vad gör man om ett blattegäng vill utpressa en? Jag skulle åtminstone vilja känna att jag kan försvara mig. Kan jag få en eller två av dem så hade jag varit nöjd. Kanske hade jag själv strukit med men det hade det varit värt. Varje gång jag läser att någon av de här värdelösa skräpblattarna stryker med så hurrar jag inombords.

 

Orten jag bor deltid har blivit sunkig med ständiga stölder, vandalism och bränder. För någon vecka sedan brann ett ställe ner. Saker slås sönder dagligen. Jag blev bestulen på varor för ett par tusen. Vandalism, osv. Hade man haft ett vapen hade man åtminstone kunnat skydda sig. Vad ska man göra nu? Man är maktlös. Jag behöver inte nämna polisen, för varför skulle man ringa dem? Enda anledningen är om man behöver få det anmält till försäkringsbolaget och behöver kopia på polisanmälan.

 

Jag ska erkänna att en av fantasierna jag har är att få sätta en kula i en sådan där kaosblatte, åtminstone vid något tillfälle. Oavsett vad som händer sedan, så skulle man åtminstone känna att man en gång i sitt liv tog tillbaka makten från de här människorna som hatar oss så mycket, för det finns verkligen inget vi kan göra för att hindra dem från att ta över allt och begå brott mot oss. Jag skulle vilja hänga upp en av dem i en lyktstolpe med en skylt fasttejpad på sig där det står några väl valda ord.

 

Det kommer förstås inte hända. Tyvärr.

 

Man ska inte heller gå ut och göra som Lasermannen, som Malcolm nämner i sin text. Man ska inte ge sig på jakt efter oskyldiga och hårt arbetande människor. Vapen ska användas för självförsvar.

 

En av de få sakerna som ger mig hopp är att när jag ser de här spännblattarna som driver omkring och förstör samhället kan jag tänka: "en dag ska du ut ur landet eller sättas i fängelset". På sikt kan vi rösta för ett bättre samhälle. Jag röstade AFS nu 2018 och om förfallet fortsätter röstar jag på dem 2022 också. Vi svenskar tillhör fortfarande majoritetsbefolkningen och ännu är det inte för sent. Kan vi inte kasta ut skräpmänniskorna ur landet kan vi åtminstone begränsa dem. Sätta dem i fängelse. Om de då vill gråta över diskriminering och göra uppror så bekämpar vi deras uppror, med militären om nödvändigt. Så får vi se vem som vinner. Att däremot sakta se samhället kvävas till döds genom en ständigt ökande ström av kaosblattar - det är ett helvete. Så det är dags att kämpa mot bäst man kan.

 

Nu kommer SD öka, och blattarna kommer att klaga på rasism och diskriminering (det är det enda de är bra på), men det sänder åtminstone signalen att vi har fan fått nog. Det är en liten signal och den kanske inte ger politiskt inflytande, men det kommer kännas skönt. För första gången sedan 2015 kommer jag känna en politisk glädje och att landet kanske går att få på rätt köl igen. Det är dock mycket jobb kvar.

Ovido - Quiz & Flashcards